Joustoluotto

Joustoluotto on lainaa, jota voidaan hakea ja saada, ilman että sitä siirretään edes omalle tilille asti, mutta niin, että se on aina käytettävissä tarpeen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä että lainaa voidaan pyytää vaikka 2 000 euron edestä ja hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen rahat ovat lainan antajan ja lainaajan yhteisellä tilillä, josta lainan ottaneella on mahdollisuus siirtää sitä omalle tililleen ja tietenkin samalla käyttöön. Korkoa maksetaan ainoastaan siitä osasta lainaa, joka on siirretty omaan käyttöön, eli ylimääräisen osan kustannuksia ei tarvitse erityisesti miettiä.

LainapaikkaMin lainasummaMax lainasummaIkärajaMax laina-aikaHae lainaa
500 € 10000 € 18v. 60 kuukauttaHae lainaa
100 € 60000 € 18v. 240 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
500 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
500 € 70000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
500 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
 

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 10000 €

Ikäraja: 18v.

Max laina-aika:60 kuukautta

Min lainasumma: 100 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 18v.

Max laina-aika:240 kuukautta

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 70000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Katso kaikki lainat

Mitä joustoluotto tarkoittaa?

Joustoluottoa, eli limiittilainaa, maksetaan siis takaisin aina sitä mukaa mitä sitä on käytetty. Jos esimerkiksi joku kuukausi sitä nostetaan sadan euron arvosta, ja tämä maksetaan ensi kuussa tai vaikka muutaman päivän sisällä takaisin, on lainaa taas tarjolla koko summan edestä. Näin joustoluotto ei tietyllä tapaa vanhene lainkaan, vaan se toimii luottokortin tapaisesti, luottoa on saatavilla tietty summa aina kun lainan ottaja sitä tarvitsee arjen yllättävien menojen kattamiseen. Luottokorteissa usein kuitenkin joudutaan maksamaan korkoa ja kuluja koko summasta, kun taas joustolaina veloittaa vain siitä käytetystä osasta koron suhteen. Toki tilinhoitokulut ja muut tulee hoitaa ajallaan palvelusta, eli koko lainasta, mutta usein summat ovat hyvin pieniä ja ottaen huomioon kuinka kätevää ja nopeaa joustoluoton käyttäminen on, korvaa sen edut kaikki maksut ja kustannukset helposti. Lainaa voi hakea vain satasen tai muutaman satasen verran, mutta sitä on mahdollisuus saada myös useisiin tuhansiin euroihin asti. Tietenkin lainattavan summan määrä riippuu hakijasta itsestään. Ensin on päätettävä minkä kokoinen laina on tarpeellinen, turhan suuresta lainasta tulee aina hiukan lisää kuluja, mutta liian pieni laina ei puolestaan kata sitä tarvetta, mihin se on otettu. Tämän takia pitää miettiä tarkkaan minkälainen summa on sopiva juuri itselle ja mahdollisiin yllättäviin tilanteisiin, sekä arjen haasteisiin, jotka pystytään jo nyt ennustamaan. Näihin voi kuulua vaikka uuden pesukoneen hankkiminen lähitulevaisuudessa, tai tiukka tilanne työpaikalla, joka voi johtaa töiden vähenemiseen tai pahimmillaan työttömyyteen.

Oma taloudellinen tilanne ei vaikuta pelkästään siihen millainen laina kannattaa ottaa, vaan myös siihen, kuinka ison joustoluoton hakija voi saada. Pienemmillä tuloilla ei edes kannata kovin suurta lainaa ottaa, eivätkä lainan tarjoajat sitä kovin herkästi lähde edes myöntämään. Pienemmät summat irtoavat helpommalla ja usein niistä on varsinkin pienituloiselle erittäin paljon hyötyä. Lainan hakeminen on helppoa ja tämä onnistuu joko pankin tai muun rahalaitoksen kautta. Nykyään ei tarvitse konttorille vaivautua lähtemään, vaan laina voidaan hakea suoraan netin välityksellä, esimerkiksi älypuhelimella tai tietokoneella. Hakemukseen tulee laittaa toivottu lainamäärä ja tietenkin hakijan tiedot. Tunnistautuminen tapahtuu usein verkkopankin avulla, jolloin taataan että henkilö on juuri se, joka sanoo olevansa. Tämän jälkeen hakemus lähetetään tarkastettavaksi ja lainapäätös voidaan saada jopa muutaman minuutin sisällä. Hakijan tiedot tarkastetaan automaattisesti ja tietyt kriteerit täytyy täyttyä jotta lainapäätös on myönteinen. Näihin kuuluu tietenkin tulotiedot, luottotietojen tarkastus mahdollisten häiriöiden varalta, hakijan asuinpaikat tarkastus, koska lainaa voidaan myöntää vain henkilöille jotka asuvat virallisesti suomessa, sekä vähimmäisikä, joka on 18 vuotta. Nämä ehdot voivat vaihdella riippuen siitä, mistä joustoluottoa lähdetään hakemaan. Jos kaikki kriteerit on täytetty, tulee hyväksytty lainapäätös nopeasti ja tämän jälkeen lainan hakija voi alkaa siirtämään joustoluotto tililtä rahaa omalle tililleen ja käyttämään sitä juuri siihen mihin itse haluaa.

Miten joustoluotot ovat eroavat perinteisistä lainoista?

Kun mietitään mitä lainaa lähdetään hakemaan, on hyvä tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin. Useimille esimerkiksi pikavippi on tuttu vaihtoehto ja muut vastaavat pienlainat. Jokaisessa lainassa on omat hyvät puolensa, mutta joustoluotto on useimmille henkilöille ehdottomasti paras lainamuoto, koska sitä ei ole rajoitettu vain tiettyyn kertaan, mutta siitä ei silti koidu järkyttäviä ylläpitokuluja, jotka söisivät lainan tarkoituksen. Kun otetaan perinteinen laina, se haetaan ja saadaan tilille kerran. Kun laina on käytetty, ei sitä saada enempää edes sen takaisinmaksun jälkeen, vaan uutta lainaa tulee hakea samalla tavalla kuin ensimäistä. Vaikka pikalaina heti tilille onkin kätevä vaihtoehto hetkelliseen rahantarpeeseen, ei sen edut yllä aivan samaan mihin joustoluotto pystyy pitkällä tähtäimellä.

Joustoluotto puolestaan on aina auki, eli myönnetystä lainasta voidaan käyttää juuri sen verran kuin sitä tarvitaan, eikä joinain kuukausina lainaa tule välttämättä käytettyä lainkaan, ja kun laina on maksettu takaisin siltä osin mitä sitä on käytetty, on taas koko summan lainan ottajan käytettävissä. Koska korkoja ei viedä kuin käytetystä summasta, on joustoluotto yksi kätevä tapa suojata omaa selustaa, ihan vain varmuudenkin vuoksi. Ja tietenkin joustoluoton kanssa ei tarvitse tehdä kuukausittain tai lainakohtaisesti uutta hakemusta, koska se on valmiina käyttöön. Näin saadaan pikalaina heti tilille, eikä tarvitse odottaa edes muutamaa minuuttia tai pahimmillaan päiviä jotta raha on siirtynyt. Tämä on niitä joustonaina vaihtoehtojen hyviä puolia, sillä oli tarve koska tahansa, jopa keskellä yötä, on tilille aina mahdollisuus siirtää lisää rahaa ja ongelmasta selvitään. Tietenkin lainan tarjoajat vaihtelevat hiukan, kuten myös ehdot, mutta tämä koskee kaikkia lainoja. Sen takia otettiin sitten joustolaina tai mikä tahansa pikavippi tai pienlaina, tulee aina tutustua tarjontaan huolellisesti ja löytää parhaat ehdot itselle sisältävä laina. Jos tiedetään ettei lainaa tarvita kuin yhdelle kertaa, voi pikavippi olla hyväkin vaihtoehto, mutta jos taloudellisessa tilanteessa voi olla enemmän heittoja, tai halutaan ihan vain rennompaa arkea ilman huolta ja stressiä, on joustolaina parempi valinta.

Joustoluottojen korot ja lainaamisen ehdot.

Joustolaina on hiukan erilainen jokaisella tarjoajalla ja suurimmat erot näkyvät juuri ehdoissa ja koroissa. Jos joustolaina haetaan pankista, on korot usein hiukan pienemmät kuin muilla rahalaitoksilla, mutta toisaalta tämänkaltaista lainaa on vaikeampi saada ja hakijalle asetetaan paljon tiukemmat vaatimukset. Pankit myös vaativat usein tarkempaa selvitystä sille, miksi joustoluotto halutaan, mihin se tullaan käyttämään ja miksi juuri tähän ratkaisuun on tultu, kun taas netin tarjoajat eivät turhia paljon kysele. Netissä erilaisia lainoja on myös helppo tarkastella ja vertailla, jolloin ehtoihin päästään paremmin sisälle ja niistä voidaan valita itselle paras vaihtoehto. Jotta lainaa lähdetään myöntämään täytyy hakijan asua Suomessa pysyvästi, ikää tulee olla vähintään 18 vuotta ja taloudellisen tilanteen täytyy pystyä kattamaan lainan takaisinmaksu. Usein vaaditaan myös moitteetonta maksuhistoriaa, eli luottotiedot täytyy olla kunnossa. Nämä vaatimukset eivät kuitenkaan eroa juurikaan pikavippien ja muiden pienlainojen vaatimuksista. Se mikä puolestaan erottaa joustoluoton varsinkin kertaluotoista, on se että ehtoihin sisältyy myös lainan irtisanominen. Usein irtisanomisaika on kuukauden verran ja tämä koskee seka lainan antajaa, että sen ottajaa. Tietenkin velka tulee siinä vaiheessa maksaa kokonaisuudessaan takaisin ja tässä suoritetaan samoja ehtoja kuin sopimuksen ehdoissa on maksuista määritelty jo alkuun. Irtisanominen tarkoittaa sitä, ettei joustoluottoa jatketa enään, vaan sen käyttö lopetetaan kokonaan.

Netin avulla voidaan ottaa joustolaina heti omalle tilille ja käyttöön, mutta ennen lainan ottamista tulee tutustua myös korkoihin tarkasti. Ne vaihtelevat suuresti eri paikkojen välillä ja kannattaakin kiinnittää huomiota varsinkin todelliseen vuosikorkoon ja myös muiden asiakkaiden kokemuksiin. Näin saadaan selville kuinka paljon laina tulee oikeasti maksamaan ja miten yritys on hoitanut edellisiä joustoluottoja muiden asiakkaiden kanssa. Jos ongelmia on ollut paljon, kannattaa ehkä jättää kyseinen laina ottamatta, vaikka vuosikorko vaikuttaisikin erittäin kohtuulliselta ja matalalta. Sen sijaan tulee tähdätä luotettavaan tarjoajaan, joka on hoitanut asiat niin kuin kuuluukin ja mielellän jo pidemmän aikaa. Luotettavien tarjoajien joukosta voidaan valita sellainen, jossa luottoraja on tarpeeksi suuri omalle kohdalle, sillä jotkut paikat tarjoavat luottoa vain muutamalla tuhannella, kun taas toisista sitä voidaan saada useiden kymmenien tuhansien verran. Kannattaa myös katsoa mikä on minimi luottomäärä, jottei tule turhaan otettua liian suurta joustoluottoa.

Muita asioita mihin kannattaa keskittää ehdoissa huomio on esimerkiksi luoton vähimmäislyhennykset, maksuajat ja käytännöt mahdollisten maksumyöhästymisten osalta. Jokaisen luotettavan yrityksen tulee tarjota tämä tieto sivuillaan esille jo ennen lainan hakemista ja jos perustietoja ei löydy, kannattaa taaskin siirtyä seuraavan yrityksen puoleen. Jos kaikki on kunnossa ja lähdetään hakemaan joustoluotto, voidaan tässä vaiheessa suostua ehtoihin ja korkoihin hyvillä mielin, sillä onhan ne jo ymmärretty joka kantilta. Tämä myös lisää onnistumisen mahdollisuutta joustoluoton käytössä, eli turhia ja ongelmia aiheuttavia epäselvyyksiä ei pääse syntymään. Perehtyminen ja tutkiminen on tärkeää, varsinkin näin laajan ehtojen vaihtelevuuden omaavien lainojen kesken, ja kun tarpeeksi paljon tutkitaan, löytyy omaan elämäntilanteeseen sopiva joustolaina varmasti. Samalla tuodaan arkeen myös paljon tarvittua joustoa ja huolettomuutta, mikä voi tehdä suurenkin eron elämänlaatuun positiivisella tavalla.

Miksi joustoluotot ovat niin suosittuja nettilainaajien keskuudessa?

Ensinnäkin joustoluottoja on hyvin helppo ja nopea saada, voidaan vaikka ottaa lainaa heti tilille 24h vuorokaudessa, eli ajankohdasta ja paikasta riippumatta. Koska fyysiset ja ajalliset rajoitukset on poistettu kokonaan, avautuu täysin uusi vapaus kaikkien lainojen suhteen, mutta erityisesti joustolaina pääsee tässä oikeuksiinsa. Se johtuu lainan erityisistä ominaisuuksista, mitkä mahdollistavat sellaisen arjen pyörittämistä, mihin yksikään muu laina ei oikeastaan pysty. Joustoluottojen suosio perustuu juuri siihen, että niitä voidaan käyttää pitkän aikaa ja mahdollisuudet käyttötarkoitukselle ovat lähes rajattomat. Vaikkei lainaa tarvittaisikaan, on stressitaso selvästi pienempi, kun tiedetään että lisää rahaa saadaan tilille jos tarve iskee nopeastikkin ja lainan pitäminen käyttämättömänä ei kasvata menoja mitenkään erityisesti. Pienet, muutamien eurojen kuukausikulut lainan ylläpidosta ovat pieni hinta henkisen hyvinvoinnin ylläpitämiselle ja nostattamiselle. Joustoluottoja on myös tarjolla useita erilaisia, mikä takaa sen että jokaiselle löytyy varmasti omiin tarpeisiin sopiva laina, niin että siitä saadaan mahdollisimman paljon etua irti. Koska lainan antajat netissä eivät lähde kyselemään lainan käyttötarkoitusta tai kohdetta, voidaan se käyttää huoletta juuri siihen mihin itse halutaan, tai mikä nähdään tarpeelliseksi. Tämä voi olla jopa stressiloma palmujen alla etelän lämmössä, eikä kukaan tule estämään lainan käyttöä, oli tarkoitus mikä tahansa. Koska joustoluotto voidaan myös perua suhteellisen nopealla aikataululla, eikä sen ylläpitäminen tuota suuria menoeriä, on se parhaimpia vaihtoehtoja sellaisissa tilanteissa, jossa voidaan olettaa lainaa tarvittavan hiukan useamminkin ja joissa ylimääräinen raha tuo huolettoman olon itselle. Kunhan käytetty laina pystytään maksamaan korkoineen ja kuluineen takaisin, ei tule myöskään riskiä joutua tappelemaan perinnän tai ulosoton kanssa.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI