Kenelle ulkomailla työskentely sopii?

Hyvin usein kaikki ulkomailla työskennelleet kehuvat kokemustaan ja tämä onkin monelle unelma. Tämä ei kuitenkaan sovi kaikille, eikä se ole juuri kenellekään helppoa. Se tuntuu ideana kiehtovalta, mutta jos ajatellaan kaikkea mikä voi mennä pieleen, saadaan hurja lista toinen toistaan jännittävämpiä ja epämukavampia tilanteita. Ulkomailla työskentelystä saa kuitenkin ehdottomasti etua liittyen sekä arkeen, että työelämään, joten alla olevia asioita kannattaa miettiä tarkkaan!

1. Ulkomailla työskentely kasvattaa.

Edes väliaikaisesti ulkomaille töihin lähtevä joutuu automaattisesti astumaan pois omalta mukavuusalueeltaan, eikä mikään kasvata ihmistä samalla lailla, kuin normaalien rutiinien katkaiseminen. Vaikka muutos onkin hyvin pelottavaa, on se aina tarpeen.

2. Uusiin kulttuureihin ja taustoihin tutustuminen

Tästä on hyötyä sekä työelämässä, että arjessa. Työskenteleminen ulkomailla saa tutustumaan uusiin ihmisiin erilaista taustoista, ja koska harvoin oma ympäristö on se kaikista monimuotoisin, näin opitaan paljon uusia näkökulmia elämään. Matkustellessa nähdään vain vilkaisu näihin kulttuureihin, kun taas ulkomailla työskennellessä ollaan, edes hetken, osana kyseistä yhteiskuntaa, jolloin kulttuurin sisälle päästään paremmin.

3. Ulkomailla työskentely antaa globaali ymmärrystä alalle

Yhdessä paikassa pysyminen johtaa usein turvalliseen ympäristöön, missä on hyvin vaikea kehittyä, vaikka kyseessä olisikin suurkaupunki. Se ympäristö tunnetaan läpikotaisin ja sen maan käytännöt tulevat tutuksi. Jos taas lähdetään ulkomaille, saadaan laajempaa näkemystä koko alalle ja samalla saadaan kontakteja, jotka voivat olla hyvinkin hyödyllisiä uran aikana. Vaikka kyseessä olisikin sama työ, jopa samassa yrityksessä, opitaan silti paljon uutta ja luodaan itselle uusia mahdollisuuksia.

4. Uusien maiden näkeminen

Matkustaminen avartaa aina ja töiden avulla päästään näkemään sellaisia paikkoja, joita ei välttämättä koskaan muuten nähtäisi. Sillä, mikä matkan kohde on, ei ole niinkään väliä, tärkeää on se, että se eroaa siitä mistä lähdettiin. Ulkomailla mahdollisuudet kokea uusia asioita ovat myös suuremmat ja näin esimerkiksi jokaisesta viikonlopusta muuttuu jännittävä seikkailu.

5. Motivaatio kasvaa

Uuden kaupungin ja ympäristön positiivinen vaikutus näkyy puhtaana innostuksena ja tekee olon kaikilla tavoin hyväksi. Tätä voidaan verrata parempaan asuntoon muuttamiseen, tosin ilo on kymmenkertainen siihen verrattuna. Vaikka varsinkin alkuun muutossa onkin hiukan hässäkkää, korvaa uusi ympäristö ja sen tuomat ilot stressin varmasti. Eli vaikka työtehtävä olisi sama, voi uusi ympäristö antaa uutta motivaatiota.

6. Priorisointi paranee

Vaikka uusi työpaikka ulkomailla kattaisikin kaikki elinkustannukset, koko muutto ja uuteen paikkaan asettuminen vaatii silti priorisointia. Priorisointi alkaa jo kun mietitään mitä tarvitaan uuteen maahan mukaan, harvoin koko asunnon sisältö lähtee mukaan. Näin ymmärretään myös miksi tietyt asiat ovat itselle tärkeitä, mitä tullaan ikävöimään ja mitä oikeasti voidaan jättää jälkeen.

Jos siis itsensä kasvattaminen, rajojen kokeileminen ja uusiin kulttuureihin tutustuminen kiinnostaa, samalla kun halutaan edetä uralla ja saada korvaamatonta kokemusta, kannattaa ehdottomasti tähdätä töihin ulkomaille. Vaikka ajatus olisi täysin kauhistuttava ja saa paniikkihäiriön aikaan jo suunnittelu vaiheessa, ei tätä askelta kannata jättää ottamatta. Aina voidaan palata takaisin ja vain hyvin harva ulkomaille lähtenyt, on loppupeleissä katunut suurta päätöstä.

Tietenkään kaikilla ei ole mahdollisuutta noin vain lähteä, ongelmaksi voi syntyä esimerkiksi muuttokulut. Jos kuitenkin on tiedossa että ulkomailla on työpaikka valmiina, hyvän palkan kera, kannattaa miettiä muuton rahoittamista esimerkiksi lainalla. Pikalaina tai muut vaihtoehdot antavat lainaa heti tilille, joten koko muutto, tai ainakin osa siitä, voidaan korvata näin. Pikalaina voidaan tietenkin maksaa takaisin heti ensimmäisestä palkasta, jolloin näihin saadaan kohtuulliset lainaehdot.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI