Kotimaan matkailu säästää rahaa – lomaile Suomessa!

Monet lähtevät lomalle keskellä talvea ja keskellä kesää, käyttäen hyväkseen lomapäiviään sekä lastensa hiihto- ja kesälomia. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa napata itselleen ulkomaanlomaa, joten he ottavat lainaa sivuilta, kuten www.heti24.fi. Loman maksaminen lainalla on kuitenkin yleensä melkoisen huono idea, sillä näin joudut maksamaan lainaa takaisin vielä kauan loman päätyttyäkin.

Toiset saattavat säästää jopa vuoden päivän ulkomaan lomaa varten. Tämä on melko hyvä idea, sillä näin sinun ei tarvitse ottaa lainaa maksaaksesi lomasi. Ja voit lähteä lomalle hyvällä omalla tunnolla ja täydellä kukkarolla.

Jos sinulla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta säästää lomaa varten tai sinulla ei ole muuten resursseja lähteä ulkomaille lomille, ei hätää, sillä Suomessa lomaileminen voi olla erittäin hienoa. Oli lomasi sitten kesäloma tai talviloma, Suomessa voi viettää mitä uskomattomimpia lomakokemuksia. Onhan se totta, sillä monet ihmiset tulevat ympäri maailmaa ihailemaan Suomea. Miksi et siis sinäkin?

Tässä artikkelissa käymme läpi hauskoja lomavinkkejä siihen, kuinka voit viettää kukkaroystävällistä lomaa omassa kotimaassa.

Kesäloman viettäminen Suomessa on nautinnollista

Kesällä Suomi on mitä kaunein maa ja jos hyvin käy, keskellä kesää saattaa olla hyvinkin lämmintä ja mukavaa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse lähteä ulkomaille kokeaksesi kauniita hiekkarantoja tai historiaa ja luontoa.

Lomaile Yyterin hiekkarannoilla

Yyteri on Porin kaupunginosa, jossa sijaitsee jopa huima kuuden kilometrin mittainen, valkoista hiekkaa täynnä oleva ranta. Näillä rannoilla kelpaa ottaa aurinkoa keskellä kesää. Vesi on puhdasta ja rannoilla on tilaa kiireisimpänäkin kesäpäivänä. Rannalla on lisäksi bikinibaari, josta voi ostaa kylmiä juomia. Täällä kesäpäivän viettäminen on täysin ilmaista ja hauskaakin hauskempaa.

Yyteriin ei kuitenkaan tarvitse lähteä vain päiväksi, sillä Yyterissä pääsee myös nauttimaan kylpylästä, golfista ja vaikka mistä muista hauskoista aktiviteeteista. Jos siis haluat päästä halvalla, mutta lomailla luksusmaisesti, vietä viikonloppu tai vaikka koko viikko Yyterin rannoilla, golfkentillä ja kylpylässä lomaillen. Tämä ei rasita kukkaroa, mutta loma on taatusti sellainen, jonka muistat vuosi toisensa jälkeen.

Koe osa Suomen historiaa

Suomen historia on hyvin mielenkiintoinen ja siitä kannattaa ottaa ilo irti ihan kokemalla kaikki upea historia itse. Hienoja historiallisia paikkoja ovat esimerkiksi Suomenlinna, joka sijaitsee Helsingissä. Tänne pääset lautalla ja voit kokea Suomenlinnan kauneuden ja hienon meri-ilmaston maksamatta penniäkään, tai voit osallistua maksulliselle kierrokselle. Suomenlinnassa järjestetään myös hienoja kesäteattereita.

Jos Suomenlinna ei kuitenkaan ole sinulle sopiva lomakohde, voit suunnata Savonlinnaan. Savonlinna on täynnä Suomen historiaan liittyviä upeita tarinoita ja täällä voit viettää koko päivän nauttien kauniista kesäilmasta ja hienoista maisemista. Ja tietysti kauniista linnasta.

Mustion Linna sijaitsee Mustiossa, ja sen historia ulottuu 300 vuoden taakse. Täällä voit osallistua maksulliselle johdetulle kierrokselle, jossa oppaat kertovat hienoja tarinoita ja linnan historiaa. Lisäksi linnan tiluksilla sijaitsee hieno ravintola ja puisto on näkemisen arvoinen.

Monet kaupungit ovat täynnä hienoja rakennuksia, historiaa ja ne ovat jopa päätyneet historian kirjoihin. Porvoon vanhakaupunki, Fiskars ja esimerkiksi Oulu ovat hienoja kaupunkeja, joissa on tarjolla paljon koettavaa ja kokeiltavaa.

Käy huvipuistoissa ja eläintarhoissa

Huvipuistot ovat aina hauska tapa viettää päivä. Voit esimerkiksi käydä Helsingin Linnanmäellä, Korkeasaaren eläintarhassa tai vaikka nauttia Serenan vesipuistosta. Vaihtoehtoisesti hieno puisto on Tampereen Särkänniemi, tai vaikka Visulahti ja Orimattilan eläintarha.

Huvipuistot ja eläintarhat ovat upea tapa viettää lomaa niin aikuisten kuin lastenkin voimin. Näissä paikoissa viihtyvät varmasti koko perhe, tai voit lähteä lomailemaan vaikka kaveriporukalla. Voit viettää koko päivän huvipuistossa hauskaa pitäen, kävellä eläintarhassa ja käydä syömässä herkullisissa ravintoloissa.

Muumimaailma ja presidentinlinna

Monet aasialaiset tulevat monen lentotunnin takaa vierailemaan Suomen Muumimaailmassa. Miksi et siis kävisi Naantalin Muumimaailmassa seikkailemassa Muumien kanssa? Tässä upeassa vanhassa kaupungissa on herkullista ruokaa, kulttuuria, historiaa ja tietysti teatteria sekä muuta hauskaa Muumien kanssa. Lisäksi presidentin linna sijaitsee Turussa aivan Muumimaailman kupeessa, ja sen näkeminen on ajomatkan arvoista. Täälläkin voi viettää vaikka koko päivän tai viikonlopun perheen parissa tai kaveriporukassa.

Kaupunkiloma Helsingissä

Jos et ole kotoisin Helsingistä, voi olla aika viettää pääkaupungissa koko viikonloppu. Tekemistä riittää aina museoista ostoksilla käymiseen, nähtävyyksiin ja hyvään ruokaan. Hotelleja on saatavilla aivan keskustassa, joten et tarvitse edes omaa autoasi.

Suomi on kuin satumaa talvella

Vaikka talvella Suomessa on kylmä, tekemistä löytyy aivan roppakaupalla. Pääset urheilemaan ja kokemaan koko Suomen satumaan talvipäivisin.

Käy Korvatunturilla

Joulupukki on tietysti kotoisin Suomesta. Mutta oletko itse vielä tavannut joulupukkia? Suomen Lapin Rovaniemellä pääset tapaamaan joulupukin sekä vierailemaan Korvatunturilla. Tämä on mukava tapa viettää jopa kokonainen viikko ajellen lumikelkalla, koiravaljakkojen vetämänä ja nauttia puhtaasta lumesta ja kauniista luonnosta. Pääset urheilemaan, kokemaan Korvatunturin lämpöä ja maagisuutta sekä ottamaan hienoja valokuvia muistoksi. Ja lapset varmasti ovat innoissaan joulupukin tapaamisesta.

Lähde hiihtämään

Jos Suomessa voi tehdä jotain, niin se on hiihtää! Talvisin hiihtäminen onnistuu ihan joka puolella Suomea. Mikäli kuitenkin haluat oikein kunnollisen hiihtoloman, voit lähteä lomakeskukseen hiihtämään vaikka koko viikonlopuksi. Hiihtäminen on mukavaa ja terveellistä ajanvietettä. Hiihtopäivän jälkeen olet takuulla väsynyt ja lihaksesi kiittävät!

Vesipuisto on auki talvellakin

Serena on hauska vesipuisto, jossa voi viettää aikaa talvellakin. Täällä pääset nauttimaan trooppisesta ilmastosta vaikka ulkona olisi 20 asteen pakkanen. Voit viettää uiden ja polskien koko päivän, ja tämä sopii niin aikuisille kuin lapsillekin. Serenassa on hyvä mahdollisuus nauttia poreammeesta, hienoista liukumäistä ja muusta hauskasta.

Serenassa voi myös yöpyä ja lasketella. Täällä voi siis hyvin viettää vaikka koko viikonlopun perheen kanssa tai kaveriporukalla.

Yövy jäähotellissa

Joka vuosi talvella Suomen Lappiin rakennetaan jäähotelli. Joka vuosi hotellissa on eri teema, mutta tulos on aina upea. Hotelli on tehty täysin jäästä, joten siellä on tietysti melkoisen kylmä. Elektroniikkaakaan ei ole saatavilla, eikä suihkuun pääse tässä jäälinnassa. Hotellissa voi kuitenkin yöpyä parin sadan hinnalla yön tai pari. Tämä on kokemus, joka jokaisen suomalaisen tulisi kokea.

Täällä pääset myös kokemaan rekiajeluja porojen kanssa, koiravaljakkoajeluja sekä esimerkiksi lumikelkkailua. Vuoden 2017-2018 jäähotellin teemana oli upea Game of Thrones, joka sai paljon kiitosta ja huomiota jopa ulkomailta asti.

Yhteenveto

Sen sijaan, että lähtisit ulkomaille kalliille lomalle koko perheen voimin, jääkää koto-Suomeen nauttimaan hienosta historiasta, kulttuurista ja urheilumahdollisuuksista. Kokeilkaa erilaisia urheilulajeja, käykää uusissa kaupungeissa ja kokekaa Suomi ulkomaalaisen silmin.

Jäämällä Suomeen lomalle sen sijaan, että lähtisit ulkomaille, säästät suuren summan rahaa. Kotimaassa matkaileminen tulee paljon halvemmaksi kuin se, että lähtisit ulkomaille. Säästät suuren summan lentolipuissa, mahdollisesti jopa hotelleissa ja passiakaan ei tarvita. Voit nauttia kesäisistä rannoista, hiihtokeskuksista, historiasta ja kulttuuria täynnä olevista kaupungeista. Saatat nähdä ja kokea uusia asioita!

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI