Kuinka työllistät itsesi sosiaalisessa mediassa?

Sosiaalinen media on ottanut ihmisistä vallan pyörremyrskyn lailla. Sosiaaliseen mediaan kuuluvat kanavat, kuten Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn ja monet muut kanavat ovat hauska viihteen muoto, tapa viettää omaa aikaa ja jopa saada yritykselleen lisää asiakkaita. Sosiaalinen media nimittäin mahdollistaa hurjan määrän asioita aina harrastamisesta ammattimaiseen bisnekseen.

Näiden sosiaalisen median kanavilla voidaan helposti esitellä omia taitoja esimerkiksi taiteilijana tai valokuvaajana, tai vaikka näyttää omia muotikykyjä tai meikkaustaitoja selfieiden avulla. Kyseisistä sovelluksista ja kanavista on tullut lyhyessä ajassa hyvin suosittuja. Ei siis ole ihme, että monet jopa työllistävät itsensä täysin sosiaalisella medialla.

Monet tarvitsevat itselleen hieman lisärahaa aina silloin tällöin. Yksi vaihtoehto on katsoa heti24.fi vertailunettisivua ja valita itselleen pikavippi tai laina viemään itseään pahimman taloudellisen kriisin yli. Toinen vaihtoehto on hankkia itselleen helppo lisätyö, jota voi tehdä kotona ihan omin avuin ja oman aikataulun mukaan.

Kun puhutaan rahan saamisesta sosiaalisessa mediassa, monet ajattelevat ensin, että ainoa keino tähän on tulla Insta-kuuluisaksi ja saada huima määrä seuraajia. Näin ei kuitenkaan ole, nimittäin sosiaalisessa mediassa on hyvin paljon töitä, joita voit tehdä. Lisäksi tällä alalla edistyminen ei ole kovin vaikeaa, sillä kukaan ei voi sanoa omaavansa vielä suurta kokemusta näin uudesta alasta. Kokeilemalla siis oppii vain helpoiten.

Monet ovat kuulleet eräästä Insta-kuuluisasta pariskunnasta, joka tienaa jopa kymmeniä tuhansia yhdellä Instagramissa julkaisemallaan kuvalla. Rahan ei kuitenkaan tarvitse tulla tällaisesta tilanteesta, vaan voit tienata rahaa paljon helpomminkin sosiaalisen median avulla.

Tässä artikkelissa käymme läpi tapoja, joilla voit tienata itsekin rahaa sosiaalisesta mediasta!

1. Insta-kuuluisat

Tämä on kaikista vaikein tapa tienata rahaa, mutta se on pakko mainita, sillä siitä voi saada huimia tuloja ja monet tekevät sitä. Kun saat kerrytettyä itsellesi hyvin suuren seuraajakunnan (ja nyt puhutaan kymmenistä tuhansista), niin saat mahdollisuuden tehdä huiman määrän lisärahaa. Monet yritykset nimittäin haluavat mainostaa Insta-kuuluisien ihmisten, tai “vaikuttajien”, Instagramissa. Tällöin yritys voi maksaa sinulle esimerkiksi siitä, että otat kuvan itsestäsi heidän tuotteensa kanssa ja julkaiset sen Instagramissa.

Tällä tavalla voit tienata aina kympeistä satasiin ja jopa kymmeniin tuhansiin. Mitä enemmän seuraajia sinulla on, sen enemmän näkyvyyttä saat. Ja lyhyesti sanottuna, mitä enemmän näkyvyyttä sinulla on, sen enemmän yritykset ovat valmiita maksamaan sinulle.

Muista kuitenkin, että sinulla tulisi olla vähintään tuhansia seuraajia, jotta voit saada tällaisia diilejä sovittua. Lisäksi kannattaa aloittaa varovasti: kysy esimerkiksi ensi alkuun vain tuotevaihtareita. Tällaisessa tapauksessa yritys lähettää sinulle tuotteen, jonka saat pitää, ja vastapalveluksena sinä julkaiset kuvan Instagramissa.

2. Sosiaalisen median manageri

Nykyään sosiaalinen media on niin tärkeä yrityksille, että jokainen yritys, niin pieni kuin suurikin, on sosiaalisessa mediassa. Vaikka he eivät ehkä olisikaan jokaisella kanavalla mukana, ovat he vähintään yhdellä tai kahdella. Kuitenkaan hyvin harvalla yrityksellä on aikaa hallita omaa sosiaalista mediaansa ja päivittää statuksia ja julkaista uusia kuvia ja niin edelleen. Eli he tarvitsevat tähän apua.

Sosiaalisen median managerina sinä hoidat kanavien päivitykset ja uudet julkaisut. Saatat esimerkiksi julkaista kuvia tai päivityksiä. Tämän lisäksi sinun työnäsi on usein myös kasvattaa seuraajakuntaa, eli toisin sanoen tykätä muiden statuksista, kuvista ja päivityksistä, sekä seurata toisia näillä kanavilla.

Sosiaalisen median manageriksi ei kannata lähteä, jos itsellä ei ole minkäänlaista kokemusta somen kiemuroista. Ei nimittäin riitä, että osaat julkaista kuvan ja laittaa hästägit paikoilleen. Tämän lisäksi sinun pitäisi tietää, että mihin aikaan päivästä on paras aika julkaista postauksia. Lisäksi sinun tulee osata laittaa paikoilleen relevantit hästägit ja olla aktiivinen toisten profiileissa tavalla tai toisella. Vaikka tämä työ kuulostaa helpolta, se vaatii kuitenkin jonkin verran harjoittelua ja taustatutkimusta.

Mikäli olet oikein menestyksekäs tässä hommassa, voit tienata parhaimmillaan jopa satasia tai tuhansia kuukaudessa. Kannattaa kuitenkin aloittaa ensin oman Instagramin ja Twitterin kasvattamisella ja mahdollisesti kasvattaa myös kaverin tai sukulaisen sosiaalisen median kanavia, jotta sinulla on jotain, mitä näyttää mahdollisille uusille asiakkaille.

3. Omat tuotteet

Mikäli sinulla on jo oma firma pystyssä ja kauppaat palveluita tai tuotteita, voit helposti kasvattaa myyntiäsi sosiaalisen median avulla. Kun sinulla on paljon seuraajia ja kuvasi saavat paljon huomiota, myyntisikin kasvavat pikkuhiljaa. Ota hienoja ja siistejä kuvia tuotteistasi ja palveluistasi ja julkaise niitä kaikilla sosiaalisen median kanavillasi. Ja mitä useammalla kanavalla olet, sen paremmin saat huomiota ja yleisöä.

Mikäli sinulla ei ole aikaa päivittää omia somen kanaviasi, voit aina palkata freelancerin auttamaan sinua kanavien päivityksessä. Lisäksi monet harjoittelijat ja opiskelijat saattavat tarvita työharjoittelupaikkoja, joten tällaisesta kannattaa ottaa hyöty irti. Mikäli haluat lisää yleisöä tuotteillesi ja palveluillesi, ole yhteydessä Insta-kuuluisaan ihmiseen (tai vaikuttajaan), joka sopii sinun yrityksesi tyyliin ja pyydä häntä mainostamaan tuotteitasi maksua vastaan. Hieman vähemmän kuuluisat ihmiset ehkä tarjoavat tällaista palvelua pelkästään jo tuotetta vastaan ilmaiseksi, joten tällainen voi olla sinulle hyvä idea.

4. Valokuvaajat

Valokuvaajille löytyy takuulla paljon hommia sosiaalisessa mediassa tai ainakin sitä varten. Monet Instagramiin kuviaan julkaisevat sekä bloggaajat tarvitsevat jatkuvasti itselleen uusia kuvia. Kannattaa siis olla yhteydessä sosiaalisen median kanavien omistajiin ja tarjota palveluitaan paikallisille yrityksille ja yksityishenkilöille. Näin voit saada itsellesi melkoisen paljon lisää tuloa muiden töittesi rinnalla.

5. Sisällöntuottajat

Jos valokuvaaminen tai häshtägit eivät ole sinun juttusi, mutta hallitset sen sijaan sanat ja kieliopin kiemurat, voit alkaa tuottaa sisältöä eri sosiaalisen median kanaville. Esimerkiksi monet yritykset tarvitsevat apua Twitterin ja LinkedInin päivittämisessä. Tällöin tuotat vain sisältöä tekstin puitteissa ja julkaiset päivityksiä ja mahdollisesti myös artikkeleita.

Tällaisista töistä voit mahdollisesti laskuttaa kuukausipalkkaa tai per työnanto. Voit esimerkiksi antaa kiinteän tuntihinnan tai vaikka hinnan per sana. Voit mahdollisesti tienata tällä vaikka satasia kuussa, jos olet oikein ahkera ja hyvä hommassasi.

Yhteenveto

Sosiaalinen media on osa melkein jokaisen arkipäivää tavalla tai toisella. Selaamme Instagramia odottaessamme bussia tai junaa ja päivitämme päivän menoja Facebookiin. Myös yritykset ovat sosiaalisessa mediassa, sillä se on käytännössä ilmaista mainosta heille. Ei siis ole ihme, että sosiaalisen median saralla riittää töitä, ja yritykset ovat valmiita maksamaan siitä!

Sinun ei tarvitse olla Insta-kuuluisa voidaksesi tienata rahaa sosiaalisessa mediassa. Se on itse asiassa hyvin vaikeaa ja vain harvat ja valitut pystyvät saamaan täysipäiväisen elannon siitä. Somessa on kuitenkin onneksi paljon muutakin tehtävää. Voit esimerkiksi alkaa tekemään sosiaalisen median managerin hommia, tuottaa sisältöä tai ottaa valokuvia.

Voit tienata sosiaalisesta mediasta helposti rahaa sivutyönä tai lisärahana. Jos sinulla riittää intoa ja taitoa, voit mahdollisesti alkaa saada siitä jopa täysipäiväisen elannon itsellesi. Muista harjoitella paljon, valitsit sitten minkä tahansa suunnan itsellesi somessa!

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI