Lainojen yhdistäminen

LainapaikkaMin lainasummaMax lainasummaIkärajaMax laina-aikaHae lainaa
500 € 10000 € 18v. 60 kuukauttaHae lainaa
100 € 60000 € 18v. 240 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
500 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
500 € 70000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
500 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
 

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 10000 €

Ikäraja: 18v.

Max laina-aika:60 kuukautta

Min lainasumma: 100 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 18v.

Max laina-aika:240 kuukautta

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 70000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Katso kaikki lainat

Kuinka lainojen yhdistäminen voi auttaa lainojen järjestelemisessä?

Lainoja saadaan nykyään entistä kätevämmin esimerkiksi netistä ja tämän takia ne ovatkin yleistyneet varsinkin nuorten käyttäjien keskuudessa. Erilaiset pikavipit ja muut pienlainat ovat tuttuja hyvin monille ja tähän kuuluu kaikenikäisiä käyttäjiä. Pelkästään luottokortteja on jo lähes jokaisella, ja vaikkei tätä aina ajatella perinteisenä lainana, on se silti lainattua varallisuutta mikä pitää maksaa pois. Koska taloudellinen tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti ja arkeen halutaan tiettyä turvallisuutta, voi lainoja kertyä yhdelle henkilölle yllättävän paljon. Jos näitä on eri tarjoajille paljonkin käynnissä, voi olla ajankohtaista miettiä lainojen yhdistämistä. Lainojen yhdistäminen on siis sitä, kun otetaan yksi laina, jolla maksetaan muut velat pois ja keskitytään jatkossa maksamaan ainoastaan tämän, hiukan isomman, lainan maksueriä. Lainat kannattaa yhdistää myös siinä tapauksessa, jos ollaan menty parisuhteeseen, jossa molemmilla on erillisiä lainoja omilla nimillään. Yhden yhteisen lainan ottaminen voi tuoda yllättäviä etuja ja säästää kuluissa huomattavia summia rahaa. Alta löydät suurimmat edut, mitä saadaan kun yhdistät lainat:

Kaikki maksut kerralla

Velkojenyhdistäminen on kätevää ensinnäkin sen takia, että kaikki lainamaksut siirtyvät yhdelle kerralle, eli erillisiä lainoja ja niiden eräpäiviä ei tarvitse muistaa. Mitä enemmän laskuja ja päivämääriä on, sitä isompi mahdollisuus on unohtaa joku niistä, jolloin varsinkin pienlainojen korot nousevat huomattavasti. Kun valitaan lainojen yhdistäminen, voidaan pitää mielessä vain tietty päivä ja hoitaa maksu tähän mennessä.

Uusi maksusuunnitelma ja ehdot

Kun alkuperäiset lainat on otettu, on niiden maksusuunnitelma tehty sille tilanteelle sopivaksi. Kuten kaikki tietävät, tilanteet voivat muuttua nopeastikin ja sen takia yhdistämällä lainat saadaan uusi maksusuunnitelma, joka sopii juuri siihen hetkeen jolloin yhdistäminen tehdään. Samalla päästään vertailemaan erilaisia vaihtoehtoja lainapaketille, eli korkoihin ja kuluihin voidaan taas vaikuttaa. Edullisimman paketin löytäminen onnistuu helposti lainavertailun avulla, johon tietenkin syötetään tiedot siitä, minkälaista lainaa etsitään. Kun lainat yhdistetään tulee myös tarkkaan miettiä minkälaisilla summilla se halutaan maksaa takaisin. Jotta näistä maksuista selviydytään varmasti, kannattaa antaa itselle realistiset tavoitteet lainan maksussa, sillä epäonnistuminen tarkoittaa joko myöhästymismaksujen saapumista, tai vaikka uuden lainan ottamista, mikä ei tietenkään tässä tilanteessa kannata. Usein yhdistetyn lainan kuukausierät ovat joka tapauksessa pienemmät, kuin mitä ne olisivat lainojen ollessa erillisiä.

Korot ja kulut

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, ettei esimerkiksi tilinhoitokuluja makseta enää jokaisesta lainasta erilleen, vaan vain tästä uudesta lainasta. Tämä jo yksinään tuo aivan selvän säästön, varsinkin jos kyseessä on pidempiaikaisia lainoja. Kulutusluottojen yhdistäminen vaikuttaa kuitenkin myös korkoihin, sillä hakijalla on mahdollisuus valita itselleen paras lainapaketti ja kun tarjoajia riittää alalla runsaasti, voidaan olla varmoja että edullinen vaihtoehto löytyy. Tämän avulla voidaan säästää satoja euroja helpostikkin, eli yhdistä lainat – säästät rahaa!

Velkojen yhdistäminen antaa siis paljon uusia mahdollisuuksia, aina uusista ehdoista ja tarjoajista maksusuunnitelmiin, korkokattoihin ja muihin kuluihin. Koska aikaisempien lainojen taustaa ei yleensä tutkita erityisen tarkkaan, eikä esimerkiksi niiden ehdot vaikuta uuteen lainaan, on lainan hakijalla itsellään lähes vapaat kädet päättää mikä on paras tapa yhdistää lainat ja mistä uusi lainan antaja valitaan. Kätevin tapa on tietenkin netin välityksellä, sillä näin ei tarvita käyntejä konttoreissa tai muissa. Ennen lainojen yhdistämistä kannattaa kuitenkin tutkia voimassa olevien lainojen ehdot, erityisesti sen mukaan, mitä sanotaan lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta. Osa lainaajista haluaa jonkun korvauksen sen takia, koska lainan ottajalta jää tulevat korot ja kulut maksamatta, kun laina maksetaankin yhtäkkiä kokonaan takaisin. Kaikilla lainoilla tätä ehdota ei välttämättä ole, joten omien lainojen ehdot on tunnettava, ettei myöhemmin pääse tulemaan epämukavia yllätyksiä.

Kun tiedetään kuinka paljon lainojen takaisinmaksu tulee kustantamaan ja otetaan huomioon myös mahdolliset ylimääräiset kulut, voidaan alkaa laskemaan kuinka paljon uutta lainaa otetaan. Missään nimessä lainaa ei kannata ottaa liian vähää, sen tulee kattaa vähintään vanhat lainat ja niiden kulut. Mutta lainaa ei myöskään tule ottaa liikaa, sillä turha laina tuo vain turhia menoja ja kuluja, joista ei tietenkään ole kenellekkään mitään hyötyä. Kannattaa myös miettiä sitä rahalaitosta tai pankkia, josta laina otetaan. Jos vaihdetaan kokonaan uuteen tarjojaan, sellaiseen jolta lainaa ei ole koskaan aikaisemmin otettu, on hyvä mahdollisuus saada jonkinlainen tarjous, jossa kulut ja korot ovat alhaisia. Tarjouksiin uusille asiakkaille voi sisältyä myös kulutonta ja korotonta maksuaikaa tai esimerkiksi korottomia maksukuukausia säästöön, niille kuille jossa lainan takaisinmaksu onkin haasteellisempaa. Näitä ei tarvitse heti käyttää, mutta ne voidaan pitää varalle tiukkojen tilanteiden sattuessa.

Usein on myös tarjolla “yhdistä lainat” paketteja, joilla näitä asiakkaita houkutellaan yrityksen asiakkaiksi ja kun otetaan huomioon mitä hyötyjä lainojen yhdistämisestä oikeastaan onkaan, on se varsin järkevä vaihtoehto. Noin vain ei kuitenkaan tähän kannata ryhtyä, vaan ensin on tarkastettava ja tutustuttava sekä omien voimassaolevien lainojen ehtoihin, että tämän hetken mahdollisuuksiin uuden lainan suhteen, unohtamatta omaa taloudellista tilannetta ja sen mahdollisia muutoksia. Usein lainojen yhdistäminen on kuitenkin järkevin vaihtoehto ja säästää kustannuksia joka kantilta.

Voiko kaikentyyppisiä lainoja yhdistää?

Jos pieniä ja kalliita lainoja on päässyt kertymään useampia ja päädytään ottamaan “yhdistä lainat” vaihtoehto joltain tarjoajalta, on hyvä tarkastella myös minkälaisia lainoja voi yhdistellä. Tässä kannattaa ottaa huomioon sekä lainan ehdot ja se, minkä suuruinen laina on kyseessä, sillä molemmat asiat voivat vaikuttaa lainojen yhdistämiseen ja sen kannattavuuteen suuresti. Alle on kerätty ohjeita sille, mitä tulee huomioida kun lainoja lähdetään yhdistämään ja millaisia lainoja voidaan yhdistää.

Lainojen suuruus

Kun valitaan “yhdistä lainat” paketti, otetaan siis uusi laina. Tämä tarkoittaa että lainalle asetetaan samat kriteerit kuin muillekkin lainoille, hakijan on pystyttävä olemaan kyvykäs maksamaan se takaisin ja täyttämään hakijoille asetetut vaatimukset. Jos kyseessä on monta isoa lainaa, esimerkiski satojen tuhansien eurojen edestä, vaaditaan jo aika paljon takauksia, sekä korkeaa tulotasoa, jos näitä ajateltiin yhdistää. Useimmiten lainojen yhdistäminen onkin realistisempaa hiukan pienemmillä lainoilla. Nämä voivat olla tuhansien tai kymmenien tuhansien eurojen arvoisia, miksei jopa pienempiäkin. Joskus ne voivat olla lähemmäs sataa tuhatta euroa, mutta usein erityisesti netin lainan tarjoajien enimmäis summat lainoille ovat 50 000 euron luokkaa ja tähänkin tarvitaan enemmän vakuuksia ja takauksia, kuin mitä pienemmille lainoille tarvitaan. Jos taas kyseessä on useita pieniä lainoja, joista tulee tuhansien tai muutaman kymmenen tuhannen euron edestä lainaa, myönnetään sitä herkemmin. Lähes kaikki pienet lainat on yhdistettävissä ja tämä tietenkin säästää sekä kuluja, että helpottaa arjen järjestelemistä, kun eri paikoista ei satele kymmeniä eri laskuja jokainen omana päivänään. Lainat tulee vain ilmoittaa lainahakemuksen yhteydessä ja hakija joka täyttää kriteerit saa nopeasti hyväksytyn lainapäätöksen ja rahaa heti tilille, jolloin on taas selvitty pienistä lainoista, eikä tarvitse miettiä kuin uuden lainan hoitamista asiallisesti ja ajallaan takaisin sen antajalle.

Lainojen ehdot

Jos ajatellaan että lainojen yhdistäminen kuulostaa hyvälle vaihtoehdolle, tulee kartuttaa edellisten lainojen ehdot ja mahdollisuudet. Kaikkia lainoja ei välttämättä voida edes yhdistää, niin että siitä tulisi taloudellisesti kannattavaa, sillä joidenkin lainojen ehdot voivat sisältää suuria maksuja mikäli laina maksetaan takaisin muuten kuin maksusuunnitelman mukaisesti, eikä tämä aina ole edes mahdollista. Nämä lainat on siis jätettävä yhdistämisen ulkopuolelle ja mikäli kaikki lainat omaavat samanlaiset ehdot, ei yhdistäminen kannata. Jos taas lainat voidaan maksaa kerralla takaisin ilman ylimääräisiä kustannuksia, tai niin että tästä koituvat kustannukset, eli maksut, ovat vähemmän, kuin se etu mitä lainojen yhdistämisellä voitetaan, kannattaa lainat yhdistää. Kun otetaan nämä seikat huomioon ja tutustutaan tarkasti omien lainojen ehtoihin, saadaan selville kuinka paljon yhdistämisestä hyödytään ja onko se ylipäätään mahdollista.

Mikä tarjoaja

Viimeinen seikka mikä pitää ottaa huomioon, on se kuka tarjoajista on valmis myöntämään lainaa kyseiselle hakijalle. Esimerkiksi pankeista lainaa voi saada hyvinkin edullisesti, mutta pikavipit voidaan laskea negatiiviseksi asiaksi, eikä tällöin lainaa myönnetä koska hakijan ajatellaan kuuluvan riskiryhmään, vaikka taloudellinen tilanne olisikin hyvä, lainat olisi hoidettu ajallaan aina takaisin ja luottotiedot löytyisivät. Pankint eivät kuitenkaan ole ainoa lähde missä lainoja voidaan yhdistää. Toinen vaihtoehto on tutustua netissä tarjottaviin “yhdistä lainat” paketteihin, joita useat rahalaitokset tarjoavat. Näissä pikavipit ovat käyttäjien keskuudessa yleisiä, eikä usein tämä tuota estettä lainan ottamiselle. Tietenkin hakijalta vaaditaan tiettyjä kriteereitä uuden lainan saamiseksi, mutta jos nämä täytetään saadaan helposti satojen, tuhansien ja jopa kymmenien tuhansien arvosta lainaa. Mitään erillistä prosessia ei sinällään käydä läpi, missä lainat siirtyisivät kyseiselle tarjoajalle automaattisesti, tai ne maksettaisiin pois koneellisesti, vaan lainan saamisen jälkeen lainan ottaja pääsee itse maksamaan lainat jokaiselle tarjoajalle, joilta lainoja on ottanut. Lainavertailu on tässäkin parhaimpia välineitä löytämään edullisin ja itselle sopiva vaihtoehto lainojen yhdistämiselle.

Kun nämä seikat on huomioitu, ei tule ongelmaa yhdistää velkoja. Tärkeintä on kuitenkin tutkia ratkaisua kokonaisuutena, ottaen huomioon nykyinen tilanne, vanhojen lainojen ehdot ja uuden lainan ehdot sekä mahdollisuudet. Perusteellinen tutustuminen faktoihin auttaa aina, ja näin hakijalla itsellään pysyy kontrolli lainojen suhteen. Riskinä on kuitenkin se, että lainan ottaja innostuu äkillisestä ylimääräisestä rahasta ja päätyy tuhlaamaan, tai jopa ottamaan uusia lainoja, mikä ei tietenkään kannata. Lainojen yhdistäminen on tehokkainta vain silloin, kun tämän lainan jälkeen ei oteta enää yhtää lainaa lisäksi.

Mitä tarvitaan jotta voidaan hakea lainojen yhdistämistä?

Jotta lainojen yhdistäminen onnistuu, pitää hakijan täyttää samankaltaiset ehdot, jotka vaadittiin myös muita lainoja otettaessa. Pienissä lainoissa kriteerit eivät ehkä ole niin tiukkoja, mutta isommissa summissa hakija tarkastetaan tarkemmin. Tämä tarkoittaa sitä että seuraavat asiat on oltava kunnossa:

  • Ikävaatimukset
  • Taloudellinen tilanne sopiva
  • Ei maksuhäiriöitä, tai mahdollisuus vakuuksien, tai takaajien tarjoamiseen
  • Pysyvästi Suomessa asuva henkilö

Näiden lisäksi ehdot voivat vaihdella tarjoajien kesken, mutta vähimmäisvaatimuksien täyttyessä saadaan “yhdistä lainat” tarjouksia varmasti useammalta taholta, joten lainan ottaminen on melkein kaikille mahdollista. Usein tällä tavalla voidaan myös päästä eroon velkakierteestä, mihin on voitu joutua lukuisien pienempien ja suurempien lainojen takia. Mitä isommasta summasta on kyse, sitä enemmän joudutaan maksamaan korkoja ja kuluja takaisin, mutta joka tapauksessa se on pienempi kulu, kuin mitä pienistä yksittäisistä lainoista pääsee tulemaan.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI