Nämä sovellukset auttavat säästämään arjessa

Säästäminen on tehokkainta, kun se on osa rutiinia. Päivittäisistä kuluista säästetyt summat voivat kertyä suuriksi. Säästämistä voikin tehostaa sovelluksilla, jotka auttavat seuraamaan kulutusta ja säästämään rahaa. Kännykkäsovellukset ovat yhä suositumpi apuväline, ja joskus ne voi jopa linkittää tietokoneohjelmaan, joka hallitsee koko perheen budjettia. Kännykkäsovelluksiin voi myös usein liittää pankkikortin tai oman tilin.

Kolme säästäjän apulaista:

Puhelin voi tarjota yllättävää apua säästäjälle auttamalla taloudenhallinnassa. Taloudenhallintaan suunnitellut sovellukset auttavat seuraamaan menoja ja tuloja. On olemassa myös tietokoneella tai selaimessa toimivia ohjelmistoja, joiden tietokantoja voi päivittää kännykkäsovelluksella. Sovelluksia on useita erilaisia, ja paras löytyy helpoiten testaamalla eri vaihtoehtoja.

Pivo

Suomalaiset sovellukset ovat harvassa. Osa pankeista on kuitenkin tarttunut mahdollisuuteen, ja tarjoaa asiakkailleen taloudenhallintaa helpottavan sovelluksen. Osuuspankin Pivo toimii niin Android- kuin iOS-järjestelmilläkin. Pivo yhdistetään suoraan maksukorttiin, ja kaikki kortilla maksetut ostokset päivittyvät sovellukseen. Sovellus antaa asettaa budjetin, jonka kulumista voi seurata. Heikkouksia ovat se, että säästöön laittaminen luokitellaan kuluttamiseksi, ja että käteisnostoja tai niillä tehtyjä ostoksia ei voi asettaa eri kategorioihin, vaan ne menevät ”muut”-nimikkeen alle.

Homebudget

Englanninkielinen Homebudget on nimensä mukaisesti kotitalouden kulujen hallintaan tarkoitettu ohjelma. Se on jo pitkään kuulunut alan johtaviin tekijöihin. Kyseessä on maksullinen ohjelma, mutta sen etu on, että tiedot voi synkronoida eri tietokoneiden ja muiden älylaitteiden välillä. Sen avulla pariskunnat tai kokonaiset perheet voivat nauhoittaa kulutustaan, ja kaikki tallentuu yhteiseen tietokantaan. Synkronoinnissa on etunsa: ostoksen tehtyään sen voi kirjata suoraan sovellukseen, ja menojen listaamiseen sekä kuittien selaamiseen menee vähemmän aikaa, koska kaikki tallentuu automaattisesti itse ohjelmaan. Ohjelman selainversio taas helpottaa työskentelyä; matkapuhelimen näytölle suunnitellut sovellukset eivät välttämättä ole kovin käytännöllisiä.

Monefy

Android-käyttöjärjestelmälle suunniteltu Monefy on säilynyt suosituimpien taloudenhallintasovellusten huipulla jo pari vuotta. Siitä on olemassa sekä maksulliset että ilmaiset versiot. Maksuton on hyvä tapa testata sovellusta, mutta pidemmän päälle maksullisen hankkiminen voi olla hyvä idea. Sovellukseen ei liity korttiyhteyttä, joten tulot ja menot on kirjattava käsin. Tämä on sen huonoja puolia, sillä kulujen kirjaaminen kuluttaa aikaa. Tiedoista laaditaan ympyräkaavio, joka näyttää, millainen summa kuhunkin kategoriaan kuluu. Menoja voi kategorioida esimerkiksi käyttötarkoituksen perusteella ruokaostoksiin, vuokraan, jne. Sovellus on englanninkielinen, mutta kategorioiden nimet voi helposti vaihtaa itse suomenkielisiksi.

Neljä sovellusta, jotka tuovat tarjoukset hyppysiisi:

Sovelluksilla voi talouden seuraamisen lisäksi löytää tarjouksia ja ottaa kaikki ilot irti omista etukorteista. Leimakortit, kupongit ja lentolehtiset ovat siirtyneet luontevasti puhelimiin, joiden avulla edullisimmat tarjoukset on helppo löytää. Näillä sovelluksilla pääset bongaamaan alueesi parhaat tarjoukset kätevästi ja keräämään leimoja isoja alennuksia varten.

Foursquare

Foursquare rantautui Suomeen jo monta vuotta sitten. Sovellus tunnetaan siitä, että siellä voi suositella ja vinkata paikkoja, kuten kauppoja tai ravintoloita. Käyttäjät saavat suosituksistaan pisteitä, jotka voi vaihtaa kupongeiksi. Monet suomalaisetkin yritykset ovat innostuneet tarjoamaan Foursquaren kautta alennuskuponkeja, joita ennen lähetettiin postitse. Foursquaren etuihin kuuluu myös se, että samalla näkee eri paikkojen arvosteluja ja sijainnin. Tämä sovellus on erityisen kätevä matkoilla ja isommissa kaupungeissa.

Cardu

Foursquarea hieman paremmin Suomessa on ottanut ilmaa alleen uudempi sovellus Cardu. Kyseessä on suomalainen sovellus, ja se toimii suomeksi. Se tarjoaa tietoa eri yritysten kampanjoista, tapahtumista ja muista uutisista. Sen avulla voi myös saada kuponkeja ja tarjouksia, kuten leimapasseja. Sovellus on ilmainen ja vaatii vain tunnistautumisen puhelinnumeron avulla. Sen etuihin kuuluu myös se, että kännykässä kortit ja leimapassit vievät vähemmän tilaa kuin lompakossa. Kaikki kortit ovat vain käyttäjätunnuksen takana. Kymmenet tuhannet suomalaiset käyttävät sovellusta, ja muutamat sadat organisaatiot, joiden joukossa on myös monia suuria nimiä, tarjoavat etuja sen kautta.

Stocard

Myös Stocard on kätevä, Suomeen optimoitu sovellus, johon voi tallentaa bonuskortteja ja alennuskortteja. Kun kaikki etukortit on tallennettu samaan paikkaan, ne ovat myös aina mukana. Harvinaisempiakin kortteja tulee käytettyä, kun ne kulkevat helposti mukana eivätkä vie liikaa tilaa lompakossa. Lisäksi myös Stocardin avulla voi saada alennuksia, lentolehtisiä sekä kuponkeja omista suosikkiliikkeistä. Sovelluksen avulla voi myös etsiä alueelle sopivimmat kanta-asiakaskortit. Stocard toimii jopa joissakin älykelloissa.

Shopbaloo

Tämän sovelluksen avulla voit löytää lähikauppojen tarjouksia ja vertailla hintoja eri kauppojen välillä. Se auttaa pysymään kärryillä tarjouksista, vaikka kotiisi ei tulisikaan mainospostia. Sovellukseen voi lisäksi tallentaa viisi kauppaa, joiden tarjouksia seurataan päivittäin, sekä luoda omia ruokalistoja. Tämä sovellus sopii hyvin tapoihinsa juuttuneille; se auttaa löytämään muiden lähialueiden kauppojen tarjoukset entistä helpommin.

Kauppojen kanta-asiakaskortit ja -sovellukset

Monet kaupoista tarjoavat kanta-asiakaskorttejaan myös sovellusten, kuten Cardun tai Stocardin sekä omien sovellustensa kautta. Tämä voi houkutella keskittämään isoihin ketjuihin, mutta kannattaa myös muistaa, että maksukorttijärjestelmät nostavat tuotteiden hintoja, ja vastaavia tuotteita voi löytää huomattavasti edullisemmin liikkeistä, joissa ei ole kanta-asiakasohjelmia.

Muita sovelluksia, jotka auttavat säästämään:

Ihmisten luovuudesta syntyy jatkuvasti uusia sovelluksia, mutta myös lait ja määräykset – kuten energiasäästötavoitteet – voivat innostaa uusien sovellusten kehitykseen. Vielä odotetaan esimerkiksi sovellusta, joka kertoisi, missä pankissa kulutusluottojen yhdistäminen olisi edullisinta, tai jonka avulla voisi kilpailuttaa laskut tai lainatarjoukset helposti, mutta nekin varmasti kehitetään pian. Alla olevilla sovelluksilla pääset kuitenkin hyvin alkuun.

Energiansäästö

Viime aikoina markkinoilla on herätty sovellusten mahdollisuuksiin muussakin säästössä. Esimerkiksi Oulun Energia on ottanut käyttöön Effi-järjestelmän, jossa kodin lämmitysjärjestelmä automatisoidaan, ja sitä voi säätää OptiWatti-sovelluksen avulla. Tämä auttaa tehostamaan talon lämmitystä ja vähentämään kuluja. Voit hallita kotisi energiankulutusta tarkemmin kuin koskaan; nähtäväksi jää, millaisia muita sovelluksia alalle tulee lähivuosina.

Bensa

Tankille-sovellus auttaa löytämään lähimmän ja edullisimman tankkauspisteen halutulle polttoainetyypille. Se näyttää luottojärjestykset joko kartalla tai listalla hintajärjestyksessä. Tämä on erityisen kätevä matkoilla, kun ei tunne paikallisten huoltoasemien hintoja, ja se auttaa myös suunnittelemaan pysähdyksiä ja matkantekoa. Huoltoasemia voi tallentaa suosikkeihin ja niiden hintakehitystä voi seurata. Bensa-asemista voi myös valita ne, joihin on itsellä kanta-asiakas- tai alennuskortti.

Liikenne

Kannattaako mennä joukkoliikenteellä, taksilla vai kaupunkipyörällä? Tuup-sovellus vertaa eri vaihtoehtojen hintoja haluamallasi matkalla. Sovelluksen avulla voi myös ostaa matkat. Lisäksi joissakin kaupungeissa Tuupin avulla voi tilata halpataksien palveluita; halpataksissa kyyti voidaan jakaa muiden ihmisten kanssa, jolloin se on edullisempi. Halpataksiyrityksiä on erilaisia. Esimerkiksi Oulussa toimiva Kyyti tarjoaa kolme eri hintatasoa, joiden mukaan voi valita kyytinsä. Nekin löytyvät kätevästi Tuupin kautta.

Noutoruokaa

ResQ Club on sovellus, jonka avulla voi löytää halvalla noutoruokaa ja jopa maksaa ostokset. Tämä sopii hemmotteluhetkiin, joita budjettisi sallii – nekin voi toteuttaa edullisesti! Sovelluksesta löytyy ravintoloita, jotka myyvät tarjoushintaan muutoin hävikkiin joutuvia ruoka-annoksia. Ruoka maksetaan sovelluksessa ja noudetaan ravintolasta. Järjestelyssä on monta hyötyä: ruokahävikki pienenee, ravintola saa myytyä annokset, ja asiakas saa herkullista ruokaa tavallista edullisemmin.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI