Parhaat termosmukit 2018

paras termosmuki

Termosmukit ovat erittäin hieno tapa pitää oma aamukahvi kuumana aina omasta kodista töihin saakka ja vaikka koko päivän läpi. Talvella kuuma kahvi, tee tai kaakao ovat hyviä juomia laittaa omaan termosmukiin, ja hyvä termosmuki pitää juomat kuumana koko päivän. Ja kesäisin kuumalla ilmalla eristettyyn termosmukiin voi laittaa kylmiä juomia, kuten jääteetä, jääkahvia tai vaikka kaakaota tai mehua. Ja parasta kaikessa on se, ettei sinun tarvitse kuluttaa montaa euroa joka aamu kahvilassa käymiseen.

Paras termosmuki pitää juomat kuumana tai kylmänä koko päivän läpi, ja voit kantaa kahvin termosmukissa vaikka autolta toimistoon rappusia hypellen, sillä juoma ei takuulla läiky mukista pois, toisin kuin tavallisesta kahvilasta saatavasta pahvimukista. Termosmuki on huoleton ja kätevä tapa kantaa mukana omaa lempijuomaa paikasta toiseen koko päivän. Pieni termosmuki mahtuu mukaan auton juoman paikalle ja iso termosmuki pitää juomat lämpimänä koko päivän vaikka koko perheen hiihtoretkellä.

Termosmukeja on monia erilaisia aina muovisista metallisiin mukeihin. Jokaisessa termosmukissa on erilainen eristys, suunnittelu, koko, kahva ja kansi. Ei siis ole ihan se ja sama, minkälainen termosmukin itsellesi valitset. Laadukas termosmuki löytyy helposti vertailemalla erilaisia termosmukeja ja lukemalla arvosteluja.

Termosmukit sopivat ihan kenelle tahansa, joka haluaa kantaa omat juomat mukanaan. Termosmukin voi laittaa jopa koululaisen reppuun mukaan, sillä termosmukit eivät vuoda eivätkä läiky.

Termosmukista huolehtiminen on suhteellisen helppoa. Vaikka harvoja termosmukeja voi pestä tiskikoneessa, ne on silti näppärä pestä käsin miedolla saippualla ja pulloharjalla. Termosmukit voi ilmakuivata ilman kantta.

Mistä materiaalista termosmukit on tehty?

Termosmukeja on saatavilla eri materiaalista tehtynä. Yleisimmin materiaalina käytetään ruostumatonta terästä tai muovia. Joskus harvoin saatat jopa nähdä keraamisia termosmukeja. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut mukit ovat yleensä hieman kalliimpia, mutta ne pitävät kaikki juomat kuumana ja kylmänä paremmin kuin muovista valmistetut mukit. Teräsmukit harvoin myöskään vuotavat tai rikkoutuvat. Tosin pudotessaan tai kolhiintuessaan teräsmukiin saattaa tulla lommoja.

hyvä termosmukiMuovimukit ovat yleisimpiä termosmukeja. Niissä on tosin se huono puoli, että ne eivät pidä juomia kuumana tai kylmänä koko päivää, ja lisäksi ne saattavat mennä rikki tai alkaa vuotaa pudotessaan lattialle. Muovimukit ovat tietysti tosin hieman edullisempia kuin teräksestä valmistetut termosmukit.

Keraamisia termosmukeja tulee myös vastaan silloin tällöin, mutta ne ovat hyvin hintavia ja ne särkyvät helposti.

Paras termosmuki on sellainen, joka pitää juomat oikean lämpöisenä pitkään, ja tähän vaikuttaa tietysti eristys. Ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa mukeissa käytetään usein vakuumia eristämään lämpöä, ja se toimiikin erittäin hyvin ja pitää juomat oikean lämpöisenä tuntikausia – parhaimmillaan jopa yli 12 tuntia.

Muovimukeissa nähdään kuitenkin eristeenä vaahtomuovia. Hyvä termosmuki on sellainen, joka on valmistettu muovista ja siinä on vaahtomuovieristys, vaikka tämä ei ehkä kuitenkaan ole se kaikista laadukkain ja parhain vaihtoehto. Vaahtomuovi harvoin pitää juomia oikean lämpöisenä kovinkaan montaa tuntia, joten vakuumieristystä suositellaan yli kaiken.

Termosmukin kannet on usein valmistettu joko muovista tai teräksestä. Kansia voi käyttää usein juomamukina. Joissakin termosmukeissa on kansi, joka ei aukea kokonaan, vaan pienen nokan saa avattua painamalla kahvaa.

Mistä osista termosmuki on valmistettu?

Termosmukit ovat melko yksinkertaisia suunnittelultaan. Mukeissa on itse juomaosio, jossa juoma säilyy. Lisäksi jokaisessa termosmukissa on kansi, joka toimii joskus myös mukina. Kannen voi tällöin irrottaa kokonaan mukista ja siihen voi kaataa juomaa, jonka jälkeen kannen voi laittaa takaisin. Termosmuki kahvalla on kätevä muki, joka on helppo kantaa mukana, mutta kaikissa termosmukeissa ei kuitenkaan ole kahvaa. Kahvoja on olemassa myös monia erilaisia aina suljetuista kahvoista avoimiin kahvoihin.

Joskus termosmukeissa voidaan myös nähdä kaksi puolta. Toisella puolella voi esimerkiksi olla kahvia ja toisella teetä. Tällöin termosmukissa on myös kaksi kantta ja kaksi nokkaa. Termosmukeja on monia erilaisia, mutta nämä ovat termosmukin yleisimmät osat. Kannet, kahvat ja itse mukit vaihtelevat paljon suunnittelultaan ja materiaaleiltaan.

Termosmukien suunnittelu ja koko

Termosmukien suunnittelussa on todellakin käytetty mielikuvitusta. Vaikka nämä hyödylliset mukit alkoivatkin matkansa vuosikausia sitten yksinkertaisina teräsmukeina, niihin on vuosien saatossa lisätty esimerkiksi ergonomisia kahvoja, eri muotoja sekä värejä.

Termosmukin muotoja on erilaisia. Pitkänmallinen termosmuki voi olla mukavan näköinen, mutta se on hieman epäkäytännöllinen, sillä se kaatuu helposti ja sitä on paljon vaikeampi puhdistaa kunnolla. Lyhyet ja leveät mukit sen sijaan eivät kaadu yhtä helposti ja niiden peseminen on paljon helpompaa, sillä pääset hinkkaamaan harjalla koko mukin aina pohjaa myöten. Näin vanhat kahvit eivät pääse tarttumaan termosmukin pohjaan!

Termosmukien kahvoissa on myös erilaisia suunnitteluja. Joissakin mukeissa on vain yksi kahva, toisissa kaksi. On olemassa ergonomisia kahvoja sekä ihan tavallisia kahvoja. Yleensä kahvat valmistetaan nykyään muovista, vaikka kyseessä olisikin muuten teräksestä valmistettu muki. Muovi on kädessä hieman mukavamman ja pehmeämmän tuntuinen.

Termosmukien kannet voidaan valmistaa teräksestä tai muovista. Jotkut kannet saadaan kokonaan otettua irti ja niitä voi käyttää mukavasti mukina. Toisissa on olemassa vain pieni nokka tai reikä kannessa, joka avautuu pientä nappia tai kahvaa painamalla.

Termosmukien väreistä sen sijaan ei tosiaankaan ole pulaa, sillä saatavilla on erilaisia termosmukeja aina punaisesta siniseen, keltaiseen, harmaaseen ja vaikka sateenkaaren väreihin ja kuvioihin. Lapsille tarkoitetuissa termosmukeissa on yleensä pienemmät kahvat ja nokat, ja tietysti paljon pirteämmät värit.

Missä tilanteessa termosmukit ovat kaikista hyödyllisimpiä?

Termosmukeja voi käyttää ihan jokapäiväisessä arkielämässä. Monet täyttävät oman termosmukin aamulla kahvilla tai teellä ennen kuin he suuntaavat töihin. Termosmuki kulkee sitten mukana laukussa, kädessä tai vaikka autossa toimistoon saakka, ja sitä voi täyttää päivän aikana lisää. Juoma pysyy kylmänä tai kuumana koko päivän, eikä sinun tarvitse tuhlata rahaa kahvilassa käymiseen joka päivä.

Termosmukin voi myös helposti ottaa mukaan esimerkiksi rannalle. Tällöin voit täyttää pullon kylmällä juomalla, kuten vaikka vedellä, mehulla tai jääteellä. Juoma pysyy takuulla kylmänä rannallakin, jos vain mukissa on hyvä eristys.

Muki on myös hyvin hyödyllinen kylmällä säällä esimerkiksi hiihtoretkellä tai vaikka luistelemassa. Tällöin mukiin voi laittaa vaikka kuumaa teetä tai kaakaota, ja iso termosmuki pitää koko perheen juomat kuumana ihan koko päivän.

Termosmuki on lisäksi hyödyllinen kaikilla urheilureissuilla, kuten suunnistaessa, vaelluksilla tai vaikka pyöräilyretkillä. Lisäksi mukin voi ottaa mukaan esimerkiksi yön yli kestävälle telttailureissulle.

Lapset voivat myös helposti ottaa mukaan termosmukin kouluun tai esikouluun. Termosmukiin voi laittaa aamulla vaikka vettä, mehua tai maitoa ja mukia voi täyttää vedellä koulussa päivän edetessä. Termosmuki mahtuu kätevästi mukaan reppuun tai laukkuun, sillä ne ovat kooltaan kompakteja. Ellet tietysti sitten halua ostaa juuri suurta termosmukia.

Kuinka valita termosmuki?

Termosmukin valinnassa kannattaa ottaa huomioon muutamia asioita. Ensinnäkin sinun pitäisi valita materiaali. Muovi on hieman edullisempi materiaali, mutta se ei eristä lämpöä yhtä hyvin kuin teräsmuki. Muovi saattaa myös rikkoontua paljon helpommin kuin teräksestä valmistettu muki.

termosmukitValitse oikean kokoinen muki sinulle. Mieti, kuinka paljon tarvitset juomaa mukiin ja kuinka paljon tilaa sinulla on mukille. Vaikka haluaisit ehkä ostaa ison termosmukin, se ei ehkä ole järkevää, jos laukussasi tai autossasi ei ole isolle termosmukille sopivaa paikkaa. Mieti siis, miten aiot kuljettaa termosmukia ja kuinka paljon juomaa siihen oikein pitäisi mahtua joka päivä.

Ota myös huomioon mukin kahva. Kahvasta kiinni pitämisen pitäisi olla mukavaa. Tämä on tärkeää etenkin silloin, jos olet vasenkätinen. Varmista, että kahvasta on hyvä pitää kiinni ja että voit silti juoda mukista.

Ota huomioon myös termosmukin kansi. On tärkeää miettiä, haluatko kannen irtautuvan kokonaan mukista vai haluatko siihen vain nokan rai reiän. Tietysti sinun pitäisi myös miettiä sitä, mihin termosmukia käytetään, eli toisin sanoen, onko muki sinulle sopiva ja käytännöllinen.

Viimeisimpänä sinun tulisi miettiä mukin värejä. Mukeissa on olemassa hyvin monia eri värejä, joten mieti tarkkaan, mikä väri on sinulle mielekkäin. Onhan termosmuki nimittäin sinulla todennäköisesti mukanasi useampina päivinä! Valitse siis sellainen muki, joka miellyttää omaa silmääsi.

Termosmukin hinta vaihtelee aina parista kympistä useaan kymmeneen euroon. Hintaan vaikuttavat aina mukin koko, merkki, suunnittelu, materiaali ja laadukkuus. Mitä useammin termosmukia käytät, sen tärkeämpää sen laadukkuus on. Voi siis olla hyvä idea ostaa termosmuki, joka on laadukkaasta, ruostumattomasta teräksestä valmistettu ja hyvän kokoinen muki, joka kestää pitkään. Termosmuki testi kertoo sinulle, minkälainen termosmuki on sinulle se kaikista sopivin.

Mikäli et ole varma, millainen muki sinun pitäisi valita, voit aina lukea testejä ja arvosteluja sekä vertailuja netissä. Lisäksi voit aina pyytää apua kaupan myyjiltä. Ostamalla mukin netistä saatat saada hieman enemmän vaihtoehtoja kuin kaupassa käymällä, joten kannattaa selata muutamia termosmukeja myyviä nettisivuja.

Sinulle sopiva termosmuki on sellainen, joka sopii omaan käyttöösi ja omiin tarpeisiisi. Oli muki sitten edullinen tai kallis, sen pitää sopia sinun omiin tarpeisiisi. Jos haluat laadukkaan termosmukin, joka kestä pitkään, kannattaa hankkia ruostumattomasta teräksestä valmistettu muki. Osta sen kokoinen muki, joka sopii sinun tarpeisiisi, ota huomioon oikea nokan ja kahvan malli sekä tietysti väri.

Jos käytät termosmukia vain silloin tällöin, tai sinun ei tarvitse pitää juomia kylmänä tai kuumana tuntikausia, voit aina ostaa edullisen muovimukin, joka on sinulle oikean kokoinen.

Vinkkejä termosmukin käyttöön

Ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tarkistaa, on se, saako termosmukia laittaa tiskikoneeseen. Yleensä teräksestä valmistetut mukit voi laittaa tiskikoneeseen, mutta muovisia pitää pestä käsin. Muista myös samalla tarkistaa se, saako muovista mukia laittaa mikroon. Teräksistä termosmukia ei pitäisi koskaan (selvästä syystä) laittaa mikroon. Jos siis haluat lämmittää juomaa ja laittaa sen termosmukiin, älä oio kulmia. Lämmitä juoma erikseen ja kaada se termosmukiin vasta lämmityksen jälkeen.

Varo myös pudottamasta termosmukia lattialle tai kolhimasta sitä. Etenkin muoviset mukit saattavat rikkoontua helposti ja alkaa vuotaa. Termosmukien kahvat ja kannet rikkoontuvat kaikista helpoiten, joten ole varovainen.

Muista myös, ettei juomaa kannata jättää mukiin yön yli. Vaikka muki pitäisikin kahvin lämpöisenä, saattaa kahviin tulla ikävä maku, kun se seisoo koko yön mukissa, eikä hajukaan ehkä ole kaikista miellyttävin. Ja hajusta puheen ollen, älä myöskään sulje termosmukin kantta tai korkkia saman tien pesun jälkeen: mukiin saattaa jäädä kosteutta, joka ajan kanssa tekee mukiin todella ikävän hajun.

Kannattaa lisäksi ottaa huomioon, että mukia ei pidä täyttää liian täyteen. Jätä pieni ilmarako juoman ja kannen väliin. Täyttämisen jälkeen sulje korkki tai kansi kunnolla ja tiukasti, jotta lämpö pysyy oikeana mukissa koko päivän. Muista, että korkit eivät yleensä ole vuodonkestäviä, joten pidä muki aina pystyasennossa.

Mukissa ei myöskään kannata säilyttää maitoa tai vauvanruokaa kovin pitkiä aikoja, jotta bakteerikanta ei pääse kasvamaan mukissa. Mukissa ei pitäisi myöskään säilyttää mitään hiilihapollisia juomia tai kuivaa jäätä, sillä mukin korkki saattaa räjähtää melkoisella voimalla.

Kuinka pitää huoli termosmukista?

Yksi tärkeimmistä asioista on välttää pudottamasta tai kolhimasta mukia. Vaikka teräksiset mukit kestävät melko paljon, nekin saattavat silti lommoutua, kahva voi katketa tai vaurioitua ja nokka saattaa alkaa vuotaa.

Monesti termosmukeja ei voi pestä tiskikoneessa. Vaikka mukin saattaisikin voida pestä tiskikoneessa, koneet harvoin pesevät ainakaan pitkulaista mukia kunnolla pohjalta saakka. Voit siis käyttää niiden pesemiseen kuumaa vettä, mietoa saippuaa ja pulloharjaa. Muista jättää pullo kuivumaan ilman korkkia ja sulje kansi vasta sitten, kun termosmuki on taatusti kokonaan kuiva. Usein termosmukeja suositellaan säilyttämään ilman kantta, jotta mukiin ei pääse kertymään kosteutta, joka saattaa aiheuttaa hyvin ikävän hajun.

Mikäli mukiin tulee tahroja, voit jättää termosmukin likoamaan yön yli mietoon saippuaveteen. Muista aina huuhdella muki huolellisesti ennen sen käyttämistä.

Termosmukia ei myöskään pitäisi laittaa pakastimeen, uuniin eikä mikroaaltouuniin.

Kuinka kauan termosmuki kestää?

Mikäli pidät hyvän huolen termosmukistasi etkä pudottele tai kolhi sitä, teräksinen termosmuki voi pysyä hyvänä vuosikausia. Muista puhdistaa termosmuki aina jokaisen käytön jälkeen huolellisesti, kuivaa se ilman kantta ja säilytä sitä kuivassa paikassa ilman kantta. Näin saat parhaimman hyödyn irti termosmukista ja voit käyttää mukiasi vuosikausia.

Mikäli muki alkaa vuotaa, kannattaa käydä ostamassa uusi muki. Vuotava termosmuki ei ole mukava, eikä sitä voi korjata.

Termosmukin hinta

Termosmukin hintaan vaikuttavat monet asiat. Mitä paremman termosmukin haluat itsellesi, sen enemmän rahaa sinun pitää siitä maksaa. Tämä periaate pätee ihan kaikessa, ja niin se pätee myös tässäkin asiassa.

Jos siis haluat itsellesi ruostumattomasta teräksestä valmistetun mukin, joudut takuulla käyttämään enemmän rahaa kuin ostaessasi tavallisen muovimukin. Termosmukin suunnittelu vaikuttaa myös hintaan.

Mikäli mukissa on ergonominen suunnittelu tai voit säilyttää kahta eri juomaa yhdessä mukissa, joudut takuulla pulittamaan useampia euroja mukista. Usko tai älä, mutta myös nokan ja kahvan suunnittelu ja materiaali vaikuttavat hintaan. Mitä käytännöllisempi ja laadukkaampi nokka on, sen enemmän mukin hintalappuun tulee lisää euroja.

Tietysti mukin koko ja värityskin vaikuttavat mukin hintaan. Jos muki on tavallinen teräksen värinen termosmuki, se ei ehkä ole ihan niin hintava kuin sellainen termosmuki, jossa on kauniita kuvioita ja värejä.

Ja totta kai niin kuin kaikessa muussakin, myös termosmukin merkki vaikuttaa hintaan. Jos haluat ostaa hieman tunnetumman merkkisen termosmukin, saat takuulla maksaa paljon enemmän rahaa mukistasi kuin ostaessasi ei-niin-tunnetun merkkisen termosmukin.

Jos kuitenkin haluat nipistää hieman mukin hinnasta, kannattaa etsiä erilaisia tarjouksia kaupasta. Alennusmyynneistä saattaa löytyä oikein mukavia termosmukeja hyvään hintaan. Tai voit vertailla hintoja netissä ja katsoa, saatko säästettyä muutaman euron tilaamalla mukin netistä kaupassa käymisen sijaan.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI