Rahaa juuri nyt – mistä rahaa heti?

Jokaisella meistä tulee joskus eteen tilanne, jolloin rahaa tarvitaan nyt heti. Ehkä sinulla on vastassa suuri putkimieslasku, keittiö tarvitsi remonttia tai sinun autosi tarvitsi huoltoa. Lomamatka saattaa pukata päälle tai ehkä tarvitset lisää rahaa johonkin muuhun.

Lainaa ei kuitenkaan kannata hakea, ellei se sitten ole viimeinen oljenkortesi. Laina nimittäin pitää aina maksaa takaisin korkoineen ja kuluineen. Vaikka se vaikuttaa hyvältä idealta ensin, lainan ottaminen saattaa alkaa kaduttaa siinä vaiheessa, kun suuret kuukausilyhennykset stressaavat talouttasi. Tällöin lainan ottaminen ei parantanut talouttasi, vaan siirsi vain laskujasi.

Tässä artikkelissa käsittelemme keinoja, joilla voit saada rahaa juuri nyt ottamatta lainaa.

1. Myy pois ylimääräiset tavarat

Jos tarvitset rahaa juuri nyt ja saman tien, kannattaa tehdä omiin nurkkiin kunnon siivous. Voit etsiä käsiisi kaikki vanhat kirjat, vaatteet, elektroniikan, lelut ja muut tavarat, joita et enää tarvitse ja laittaa ne myyntiin nettiin. Näin saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, nimittäin saat siivottua nurkkasi ja kaappisi samalla, kun tienaat hieman rahaa.

Voit laittaa nämä vanhat tavarat myyntiin esimerkiksi Facebookin kirpputorille. Facebookiin voit listata myytävät tavarat kuvineen ja hintoineen, ja kaikki potentiaaliset ostajat voivat olla sinuun yhteydessä saman tien. Parhaimmassa tapauksessa saat myytyä kaikki vanhat tavarasi jopa muutamissa tunneissa. Näin voit tienata kymppejä tai vaikka satasia melkoisen nopeasti.

Toinen vaihtoehto on laittaa tavarat myyntiin esimerkiksi Ebayhyn. Ebayssä voit listata jokaisen tavaran erikseen hintoineen ja kuvineen. Voit myös antaa ostajille mahdollisuuden huutokauppaan. Ebayssa on hieman enemmän yleisöä tavaroillesi kuin tavallisessa Suomen Facebookin kirppariryhmässä. Voit siis saada tavarasi myytyä ehkä hieman suuremmalla hinnalla, mutta sinun pitää käyttää aikaa tavaran lähettämiseen ja rahan vastaanottamiseen elektronisesti.

2. Vahdi lapsia tai koiria

Monet tarvitsevat jatkuvasti apua lastensa tai lemmikkiensä vahtimisessa. Kannattaa laittaa ilmoitus esimerkiksi Facebookin seinälle ja muistaa kertoa myös kavereillesi, että olet valmis auttamaan lasten vahtimisessa. Saatat parhaassa tapauksessa buukata itsellesi lastenvahtikeikan jopa samalle illalle tai viikonlopulle. Lapsia ja eläimiä vahtimalla voit tienata esimerkiksi kymmeniä tai satoja euroja kuukaudessa.

3. Siivoa

Siivoamiseen ei tarvita mitään suuria velhojen kykyjä. Voit hakea siivoojan paikkaa esimerkiksi suuresta yrityksestä, jolloin voit siivota suuria tehtaita tai toimistotiloja oman aikataulusi mukaisesti. Pienemmät yritykset voivat tarjota jopa kotisiivoouksen vaihtoehtoja. Siivoojana voit saada palkkaa vajaan 20 euroa tunnilta. Jos sinulla siis pysyy rätti kädessä ja osaat käyttää imuria, voit saada itsellesi siivoojan paikan melko nopeasti. Siivoojia nimittäin haetaan osa-aikaisesti ja täyspäiväisesti koko ajan.

4. Tienaa rahaa kyselyillä

Monet suuret yritykset käyttävät rahaa markkinointiin ja ihmisten mielipiteiden saamiseen melkoisella tahdilla. Jotta yritykset voivat parantaa palveluitaan ja tuotteitaan, he haluavat kuulla ihmisiltä ja kuluttajilta itseltään, miten he voivat parantaa omaa palveluaan. He ovat siis valmiita maksamaan siitä.

Netissä on muutamia hyviä nettisivuja, jotka antavat ihmisille mahdollisuuden täyttää kyselyitä ja ansaita sillä rahaa. Voit täyttää esimerkiksi kyselyn Hesburgerista tai Samsungin tietokoneesta, käyttää tähän 10-15 minuuttia ja tienata sillä muutaman euron. Vaikka yksi kysely ei maksa sinulle montaa senttiä tai euroa, täyttämällä kyselyitä esimerkiksi televisiota katsoessasi saatat tienata muutaman kympin kuukaudessa. Vaikka tämä ei ehkä ole kovin suuri summa, kympit kuitenkin kasaantuvat hitaasti, mutta varmasti.

5. Suunnittele logoja tai nettisivuja

Jos olet kätevä kuvankäsittelyn suhteen ja osaat suunnitella nettisivuja, voit tienata melkoisen määrän rahaa aloittamalla freelancerbisneksen. Voit esimerkiksi laittaa ilmoituksen palveluita välittävälle sivustolle siitä, että tarjoat näitä palveluita. Esimerkiksi Nerot.fi -sivusto tarjoaa freelancereille mahdollisuuden tarjota palveluitaan ja yrityksille mahdollisuuden julkaista työpaikkailmoituksen.

Vaikka tällä tavalla voit tienata jopa parhaimmillaan tuhansia euroja, se ei ehkä ole kaikista nopein tapa saada rahaa omaan taskuun. Parhaimmillaan voit kuitenkin tienata ensimmäisen palkkasi jo viikon tai parin sisällä. Tämä on joka tapauksessa melkoisen hyvä sivutyö, jota voit tehdä milloin tahansa aina oman aikataulusi ja tarpeesi mukaan.

6. Myy mansikoita ja mustikoita

Kaikki rakastavat marjoja ja suomalaiset ostavat niitä mielellään. Jos sinulla on mahdollisuus poimia mustikoita, mansikoita tai vadelmia metsästä, voit tienata melkoisen omaisuuden myymällä poimimiasi marjoja. Voit laittaa marjat myyntiin netin kautta tai vaikka luoda marjabisneksellesi oman nettisivun. Jos olet sienien asiantuntija, voit jopa poimia sieniä ja myydä niitä marjojen sijaan.

Jos myyt niitä hieman halvemmalla kuin kaupat ja suuret yritykset, ostajat tulevat takuulla mielellään sinun luoksesi. Ja jos oikein innostut, saat jopa omaan suuhusi muutamia marjoja. Kaiken lisäksi marjoista voi valmistaa myös hilloja ja mehuja!

7. Tee keikkoja

Pikaiset keikkatyöt ovat erinomainen tapa tienata rahaa heti. Keikkatöitä tarjotaan alalla kuin alalla. Voit esimerkiksi tehdä promootiokeikkoja, jolloin promoat tiettyä brändiä esimerkiksi festareilla tai kaduilla. Tällaisiin promotehtäviin on aina haussa mukavia ja ihmisläheisiä henkilöitä. Lisäksi palkkakaan ei ole hullumpi.

Jos sen sijaan olet rakennusalan ammattilainen, sinulle on takuulla tarjolla keikkaa silloin tällöin. Voit antaa yhteystietosi yrityksille, jotka palkkaavat rakentajia ja muita rakennusalan ammattilaisia, ja sinulle tarjotaan takuulla ennemmin tai myöhemmin työtä.

Opettajien sijaistaminen voi myös olla hyvä tapa tienata hieman lisää omaan taskuun. Jotta pääset sijaistamaan kouluun, sinulla tulee yleensä olla ainakin lukion lakki ja mahdollisesti myös jokin ylempi tutkinto. Voit kuitenkin tienata parhaimmillaan jopa satasia viikossa. Koulut tarvitsevat sijaisia silloin, kun esimerkiksi opettajat sairastuvat tai lopettavat työnsä.

Postin jakaminen on myös melkoisen hyvä keikkatyö. Voit jakaa postia esimerkiksi muutamana päivänä viikossa aamuyöllä tai vaikka viikonloppuisin. Saat tienattua helposti rahaa muutamia satasia kuukauden aikana. Tarvitset vain käyttöösi joko auton tai polkupyörän.

Keikkatöitä löytyy helposti, kunhan vain laitat korvasi kuulolle.

Yhteenveto

Jos tarvitaan rahaa juuri nyt, monet ihmiset turvautuvat heti ensimmäisenä lainaan. Lainan hakeminen ei kuitenkaan läheskään aina auta rahatilannettasi ollenkaan – päinvastoin. Kannattaa ennemmin yrittää tienata lisää rahaa ja säästää, jotta saat kasaan sen verran rahaa, että saat maksettua ylimääräiset laskusi.

Myy esimerkiksi pois kaikki vanhat tavarasi, aloita freelancerin hommat tai ota kontollesi keikkatyö. Voit myös käyttää mielikuvitusta ja tienata rahaa vaikka netin kautta hyvin monella tavalla. Esimerkiksi kyselyiden täyttäminen on hyvä idea aloittaa tienaamaan rahaa muutamia kymppejä kuukaudessa. Postin jakaminen on hyvä idea, jos sinulla on käytössäsi polkupyörä tai auto. Voit myös alkaa suunnitella nettisivuja, logoja, antaa markkinointiapua, SEO:n konsultointia tai muuta vastaavaa yrityksille ja yksityishenkilöille.

Jos tämä ei kuitenkaan auta, vaan oikeasti tarvitset lainaa, kannattaa suunnata suoraan oman pankin puheille. He voivat auttaa sinua löytämään halvimman mahdollisen lainan. Vaikka netistä saa lainaa nopeasti, pankkilainat ovat kuitenkin yleensä paljon turvallisempi ja edullisempi vaihtoehto nopeille ja suurikorkoisille nettilainoille. Mikäli päätät hakea lainaa, varmista, että sinulla on varmasti varaa maksaa pois kaikki kuukausilyhennykset.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI