Rahoita matkasi näillä vinkeillä!

Matkaaminen on mukavaa ja monilla onkin haaveissa matkustella niin paljon kuin vain huvittaa. Matkailu avartaa, eikös sitä niin sanota, ja matkaillessa oppii paljon uutta. Voit oppia esimerkiksi uusia kieliä, kulttuuria ja jopa uusia reseptejä, jos olet tarkkasilmäinen. Vaikka matkailu onkin uskomattoman hauskaa, yksi miinus siinä kuitenkin on: se on melkoisen hintavaa.

Kaikki eivät siis pysty harrastamaan matkailua aivan niin paljon kuin he haluaisivat. Mutta muutamilla fiksuilla vinkeillä pystyt rahoittamaan oman matkailusi hienosti ottamatta lainaa. Monet maksavat matkansa lainoilla ja monesti lyhytaikaisten lainojen vertailu tuntuu hyvältä idealta. Se kuitenkin voi kaduttaa muutaman kuukauden kuluttua, kun lainaa tulee lyhentää joka kuukausi. Korot ja kulut alkavat kasaantua päällekkäin ja ne saattavat olla hyvin raskaita omalle taloudelle.

Sen sijaan, että ottaisit lainaa, kannattaa mieluummin alkaa säästää rahaa matkailua varten. Muutamilla hyvillä vinkeillä voit säästää matkojasi varten rasittamatta talouttasi liikaa.

Tässä artikkelissa esittelemme nämä hyvät vinkit! Lue lisää ja kokeile itse!

1. Siivoa kulutuksesi

Jos et ole vielä tehnyt itsellesi budjettia, nyt on aika kirjata ylös kaikki omat menosi ja tulosi ja tehdä yksityiskohtainen budjetti. Oma budjetin luominen aloitetaan sillä, että pidät kuukauden ajan kirjaa siitä, mihin käytät rahaa. Kirjaa ylös aivan kaikki laskut, jopa se pienikin kahvikupponen aamuisin ja suklaapatukka, jonka ostit kaupasta. Kun olet kirjannut kaikki menot ylös, on aika suunnitella budjetti.

Kirjoita ylös ensin kaikki tulosi. Tuloihin kuuluvat kaikki keinot, joilla ansaitset rahaa kuukausittain. Eli toisin sanoen palkkasi palkkatöistäsi, mahdolliset tuet, vuokratulot ja muut tulot. Sen jälkeen miinustat kaikista tuloistasi kaikki omat menosi. Nyt sinulla on tiedossa se, kuinka paljon rahaa sinulla jää käteen laskujen maksamisen jälkeen.

Jos sinulla on jo budjetti, nyt on aika päivittää oma budjetti. Voisitkohan mahdollisesti tinkiä jostakin ja yliviivata joitain kuluja? Jos shoppailet paljon kuukauden aikana, voit joko laittaa shoppailusi puoliksi tai lopettaa kokonaan. Onko sinulla kuukausittaisia suoraveloituksia, joita et edes huomannut tai muistanut? Entä milloin viimeksi kilpailutit kaikki laskusi, kuten puhelinliittymäsi ja nettisi? Ja milloin viimeksi soitit vakuutusyhtiöösi ja kilpailutit vakuutuksesi? Alkoholi, tupakka ja herkut maksavat melkoisen määrän kuukaudessa. Voisitkohan aloittaa terveellisemmän elämän ja samalla säästää rahaa?

2. Laita taloutesi dieetille

Tämä idea tarkoittaa sitä, että maksat edelleen kaikki pakolliset laskusi ja laitat rahaa omalle säästötilille ja sijoituksiisi, mutta lopetat shoppailun ja ulkona käymisen joksikin aikaa. Tämä auttaa sinua säästämään pitkän pennin ja voit laittaa matkakassaasi melkoisen suuren summan rahaa. Lisäksi huomaat, kuinka kannattavaa ja hauskaa säästäminen voi ollakaan.

Samalla pääset tutustumaan kotikaupunkisi ilmaisiin tarjoamiin, kuten museoihin, puistoihin, urheilupuistoihin ja vaikka mihin muuhun hauskaan. Säästämisestä voi tehdä itselleen mielenkiintoisen ja hauskan pelin – mistä voin säästää tänään?

3. Muista tarjoussivut

Kärvistely ja kotona pysyminen eivät myöskään ole mukavaa, joten voit saada arkeesi pientä luksusta helposti käyttämällä hyväksesi tarjoussivuja. Tarjoussivut, kuten Peruutusaika ja Groupon ovat hyvä paikkoja aloittaa. Voit saada halvemmalla hierontaa, kampaajakäynnin, kynsien laiton tai muita hienoa luksusta. Kokemus on sama, mutta saat hieman edullisempaa palvelua. Tarjoussivuilta voit löytää paljon hienoja tarjouksia, jotka kannattaa käyttää hyväksi, jos haluat arkeesi hieman lisää hemmottelua.

4. Säästä kaveripiirissä

Kaikki on paljon mukavampaa omien kavereiden kanssa. Teidän ei tietenkään tarvitse säästää samaa tavoitetta varten, mutta säästäminen on paljon mukavampaa porukassa. Voitte kannustaa toisianne. Ja hyvä puoli on se, että kun kaverit tietävät säästöaikeistasi, he jäävät helpommin kanssasi kotiin viettämään leffailtaa ja kokkaamaan ruokaa sen sijaan, että lähtisitte ulos tai maksaisitte leffalipuista. Voitte opetella esimerkiksi uusia reseptejä, katsoa vanhoja leffoja, harrastaa yhdessä tai käydä vaikka kävelyillä ja lenkillä yhdessä kaveriporukalla.

5. Kokkaaminen on hieno taito

Kokkaamalla itse kotona säästät melkoisen pitkän pennin joka kuukausi. Pizzan tilaaminen, pikaruoka ja ravintolaillat maksavat kuukaudessa jo melkoisen suuren summan. Kannattaa sen sijaan opetella kokkaamisen hieno taito. Opettelemalla helppoja perusreseptejä, säästät rahaa ja opit uuden taidon. Lisäksi kokkaamisen sanotaan vielä olevan myös hyvin rentouttavaa. Kaikki voivat opetella kokkaamaan ja jokainen voi oppia perusjutut. Jos sinulla on kokkaamisen lahjoja, voit jopa alkaa kokeilemaan vaikeampia reseptejä.

6. Säästä automaattisesti kuukausittain

Muista säästää kuukausittain. Voit helposti asettaa automaattisen säästön lähtemään omalta tililtäsi kuukausittain. Voit esimerkiksi asettaa kiinteän summan palkkapäivällesi lähtemään käyttötililtäsi säästötilillesi. Näin säästät automaattisesti ja huomaamattasi. Tietysti, jos sinulla on hyvä itsehillintä, voit alkaa säästämään konkreettisesti esimerkiksi lasipurkkiin. Automaattinen säästäminen on hyvin yksinkertainen tapa säästää rahaa huomaamattasi ja kasvattaa säästötiliäsi.

7. Muista tavoitteesi

Säästämisestä tulee paljon helpompaa, kun muistaa omat tavoitteensa. Kannattaa esimerkiksi printata kuva omasta tavoitteesta tai lomamatkasta ja laittaa se esimerkiksi jääkaappisi oveen. Voit myös laittaa sen esimerkiksi tietokoneesi näytön taustakuvaksi. Kun muistutat itseäsi tästä hienosta ja ihanasta tavoitteesta, säästäminen muuttuu paljon helpommaksi.

8. Elämyksiä lahjaksi

Jos aloitat säästämisen ajoissa, voit pyytää esimerkiksi kavereilta ja sukulaisilta matkaasi liittyviä synttäri- ja joululahjoja. Näin pääset himpun verran lähemmäksi tavoitettasi joka kerran. Voit pyytää esimerkiksi rahaa, lahjakortteja tai matkalaukun. Pyydä siis mieluummin lahjaksi elämyksiä kuin tavaroita. Tai ehkä voit pyytää lahjaksi vaatteita, jotka voit ottaa matkalle mukaan?

9.Rahoitus ja stipendit

Kyllä, voit ehkä rahoittaa matkasi stipendeillä. Jos esimerkiksi haluat yhdistää vapaaehtoistyön ja matkustelun, saatat saada napattua itsellesi matkarahaa. Tämä tilanne ei onnistu usein, mutta kannattaa pitää omat silmät auki tällaista tilannetta varten.

10. Nuoriso- ja opiskelijahinnoista hyöty irti

Säästä ottamalla hyöty irti kaikista nuoriso- ja opiskelijahinnoista. Kun säästät muutamia euroja siellä täällä, säästät suuren summan loppujen lopuksi. Lisäksi voit ottaa hyödyn irti nuorisohinnoista ja tarjouksista myös matkasi aikana.

11. Suunnittele etukäteen

Kun suunnittelet matkasi etukäteen, tiedät, kuinka paljon sinun tulee säästää rahaa saadaksesi itsellesi unelmaloman. Tämä motivoi ja kannustaa sinua myös säästämään enemmän ja päästessäsi lähemmäs tavoitettasi, motivaatio vain nousee.

Yhteenveto

Matkailu voi olla hyvin kallista, eikä kaikilla ole mahdollisuutta matkailla aivan niin paljon kuin he haluaisivat. Jos kuitenkin aloitat säästämisen hyvissä ajoin etukäteen, voit saada säästettyä hyvän summan rahaa matkaasi varten. Laita itsesi säästökuurille ja päivitä budjettisi. Näin voit säästää jo helposti suuren summan rahaa joka kuukausi. Tee fiksuja rahoituspäätöksiä ja saatat säästää haluamasi summan jo suhteellisen lyhessä ajassa.

Pyydä ystäviltäsi ja sukulaisiltasi rahaa ja lahjakortteja synttäri- ja joululahjaksi. Näin pääset pikkuhiljaa lähemmäs omaa säästötavoitettasi. Käytä myös hyväksi kaikkai tarjouksia niin säästäessäsi kuin matkoillasikin. Jos olet näppärä, saatat jopa saada rahoitusta matkallesi, jos yhdistät matkasi ja vapaaehtoistyön. On myös hyvä idea suunnitella matkasi etukäteen, jotta tiedät, että sinulla on tarpeeksi rahaa paitsi matkan maksamiseen, myös matkalla nauttimiseen hienoista kokemuksista.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI