Parhaat urheilukellot 2018

paras urheilukello

Monet pitävät mielellään rannekelloja ranteessaan joka päivä. Vaikka nykyään ajan voi tarkistaa omasta puhelimesta, rannekellot ovat kauniita asusteita. Tämän lisäksi monet urheilijat käyttävät urheilukelloja, jotka mittaavat sykkeen ranteesta ja urheilukelloja uintiin, jotka ovat vedenkestäviä. Urheilukelloissa on myös monia muita uskomattoman hienoja ominaisuuksia, jotka auttavat urheilijaa parantamaan omaa urheilusuoritustaan.

Etenkin juoksijat, uimarit, vaeltajat, kalliokiipeilijät, painonnostajat ja soutajat käyttävät mielellään urheilukelloja harjoitellessaan. Urheilukellot ovat suosittuja myös harrastelijaurheilijoiden joukossa, sillä kello voi auttaa mittaamaan omaa sykettä, liikuttua matkaa, ne kestävät vettä ja joissakin on myös kompassi, lämpömittari sekä ajastin.

Urheilukellot ovat paitsi käteviä ja hyödyllisiä, myös tyylikkäitä. Lisäksi nykyään joitakin urheilukelloja voi jopa käyttää puhelimeen ladattavan sovelluksen kanssa. Tällaiset älykellot ovat olleet viime vuosina hyvin suosittuja, sillä niissä on monia ominaisuuksia aina sykemittarista askelmittariin, kalorimittariin, unimittariin ja moneen muuhun. Lisäksi älykelloihin voi ladata musiikkia, joka tietysti tekee treenaamisesta paljon hauskempaa.

Urheilukellot sopivat ihan kaikille, olit sitten harrastaja tai urheilija. Harrastajat hyötyvät kelloista siten, että ne voivat auttaa ymmärtämään päivittäin otetun askelmäärän sekä poltetut kalorit. Urheilijat sen sijaan hyötyvät siten, että kello voi auttaa parantamaan heidän urheilusuoritustaan ja tekemään heistä parempia urheilijoita.

Urheilukelloissa on paljon valinnanvaraa. Voit siis valita itsellesi sopivan kellon sadoista erilaisista kelloista, joissa on monia eri ominaisuuksia ja suunnitteluja.

Ominaisuudet, jotka erottavat urheilukellot muista tuotteista

Monet urheilijat tarvitsevat apunaan erilaisia vempeleitä, kuten esimerkiksi ajastimen, sykemittarin, lämpömittarin, kompassin tai muita tarvikkeita. Etenkin ammattiurheilijat, jotka haluavat parantaa omaa suoritustaan, mittaavat mielellään liikuttua matkaa, nopeutta ja oman kehonsa rektiota tiettyyn suoritukseen.

urheilukello vertailuNykyään onneksi ei enää tarvitse ostaa ajastinta, sykemittaria ja kompassia erikseen, vaan voit saada kaikki nämä ominaisuudet yhdessä kellossa. Tavallinen rannekello ei näytä sinulle muuta kuin ajan, joka voi tosin olla hyödyllinen nopeuden mittaamisessa. Mutta tekniikka on viime vuosina kehittynyt niin paljon, että hyvä urheilukello sisältää kompassin, ajastimen, sykemittarin, vedenpitävän ominaisuuden ja joskus jopa lämpömittarin. Ja esimerkiksi GPS urheilukello voi olla hyödyllinen vaeltajille ja suunnistajille.

Monissa nykyajan urheilukelloissa on myös mahdollisuus yhdistää kello puhelimessa olevaan sovellukseen. Sovellus voi auttaa sinua mittaamaan omaa edistystäsi ja kehitystäsi. Lisäksi sovellus auttaa sinua seuraamaan omaa kehitystäsi pitkällä aikavälillä. Nyt sinun ei tarvitse siis pitää päiväkirjaa numeroistasi, vaan voit luottaa puhelimessasi olevaan näppärään sovellukseen.

Paras urheilukello tallentaa aikasi, sykkeesi, lämpösi ja kuljetun matkan sujuvasti sovellukseen. Urheilukelloista on hyötyä myös tavallisille urheilijoille ja harrastajille.

Lisäksi moniin urheilukelloihin voi ladata musiikkia. Näin voit kuunnella musiikkia treenatessasi helposti ilman erillisiä musiikkilaitteita.

Suunnitteluvaihtoehdot urheilukelloille

Suunnittelussa on varaa valita. Urheilukelloissa on aivan yhtä monta vaihtoehtoa tarjolla kuin tavallisissakin kelloissa. Urheilukellon ulkonäkö voi olla aivan tavallisen rannekellon kaltainen, ja joskus et edes tiedä, että ranteessa on urheilukello tavallisen rannekellon sijaan.

Paras urheilukello sinulle on suunnittelultaan sellainen, josta sinä itse pidät. Toiset pitävät suurista ja näyttävistä kelloista, kun taas toiset mieluummin pitävät ranteessaan yksinkertaista, kevyttä ja eleganttia urheilukelloa. Urheilukello naisille on yleensä hieman kevyempi ja sirompi. Kellotaulu saattaa olla pienempi ja koko kellon suunnittelu on tehty naiset mielessä pitäen. Miehet sen sijaan usein suosivat suurempaa ja näyttävämpää kelloa, josta löytyy erilaisia ominaisuuksia joka lähtöön.

Parhaat urheilukellot sisältävät monia eri ominaisuuksia. Jos haluat sellaisen kellon, josta löytyy kaikki tarvittavat ominaisuudet, tarjolla on kelloja, jotka voi yhdistää puhelimeen ladattavaan sovellukseen. Tällaiset modernit kellot ovat yleensä älykelloja, joista löytyy sykemittari, lämpömittari, ajastin, GPS ja vaikka mitä muuta. Tällainen älykello sopii ihan kaikille urheilijoille aina harrastelijasta ammattilaiseen.

Voit kuitenkin helposti valita itsellesi kellon, jossa on vain yksi tai kaksi tärkeää ominaisuutta. Mahdollisuus on esimerkiksi valita vain kello, jossa on mukana digitaalinen ajastin. Tai vaihtoehtoisesti voit valita kellon, joka on vain vedenkestävä tai jossa on mukana vain GPS ja sykemittari. Vaihtoehtoja on todellakin satoja maan ja taivaan välillä.

Monet valitsevat itselleen urheilukellon siksi, että ne auttavat laskemaan askeleita ja kaloreita. Tämä voi olla hyvä suuntaa-antava ominaisuus niin urheilijoille kuin harrastajillekin. Oli tavoitteenasi sitten parantaa urheilusuoritustasi tai saada ideaa siitä, kuinka paljon kaloreita kuluu joka päivä, urheilukello voi todellakin olla hyvä ja hyödyllinen apuri.

Suunnittelussa on otettu huomioon paitsi erilaisia kellotauluja ja rannekkeita, myös värejä ja materiaaleja. Väreissä on todellakin valinnanvaraa, sillä löydät takuulla värejä aina tavallisista mattaväreistä kiiltäviin ja jopa sateenkaarenväreihin. Kellotaulun suunnittelussa on myös käytetty mielikuvitusta, sillä yhdessä taulussa voi olla useampia kelloja ja viisareita ja joissakin tauluissa näkyy jopa päivämäärä. Sinulla on siis vaihtoehtoja vaikka muille jakaa!

Missä tilanteessa urheilukellot ovat hyödyllisiä?

Urheilukellot sopivat aivan kenelle tahansa, olit sitten urheilija tai et. Jos käyt esimerkiksi kävelyllä, uimassa, kuntosalilla tai vaikka aamuhölkällä, hyödyt takuulla urheilukellosta. Tavallisellakin urheilukellolla voit mitata kulkemasi matkan ja oman sykkeesi. Näin tiedät helposti, kuinka nopeasti suorituksesi paranee ja voit seurata omaa edistymistäsi. Urheilukelloa voi käyttää myös päivittäin tavallisena asusteena, sillä monet kellot ovat todellakin kauniisti suunniteltuja.

Ammattiurheilijat käyttävät myös urheilukelloja ja hyötyvät niistä myös erittäin paljon. Esimerkiksi juoksijat voivat mitata juoksemansa matkan, ajan ja oman sykkeensä. Tämä auttaa juoksijoita parantamaan omaa suoritustaan voidessaan seurata, kuinka suoritus kehittyy päivä päivältä.

Myös uimarit käyttävät paljon urheilukelloja. Uidessa on tietysti tärkeää, että kello on täysin vedenkestävä. Suurin osa urheilukelloista on tehty kestämään vettä ja sukeltamista syviinkin vesiin. Lisäksi uimarit voivat mitata uimansa matkan sekä oman sykkeensä.

Vaeltajat ja suunnistajat hyötyvät myös urheilukelloista. Urheilukelloissa on usein mukana paitsi ajastin ja sykemittari, myös GPS. Vaeltajat ja suunnistajat voivat hyötyä tällaisesta kellosta enemmän kuin mistään muusta.

Myös painonnostajat ja soutajat hyötyvät paljon urheilukelloista. Oli urheilulajisi mikä tahansa, voit mitata urheilukellon avulla omaa sykettäsi, liikkumaasi matkaa sekä sitä, kuinka kauan tähän matkaan meni aikaa. Urheilukelloista on hyötyä ihan missä tahansa urheilulajissa ja myös ihan tavallisessa päivittäisessä elämässä.

Urheilukellojen hyvät ja huonot puolet

Vaikka urheilukellot ovat hyviä apulaisia kaikenlaisessa urheilussa, niissä on silti omat hyvät ja huonot puolensa. Urheilukellon testi kertoo sinulle parhaiten, onko kello sinulle sopiva vai ei. Erilaisia testejä voit löytää helposti netistä tai kellomerkin omilta sivuilta.

Urheilukelloissa on monia hyviä ominaisuuksia, kuten esimerkiksi GPS, ajastin, sykemittari, kalorien laskija, vedenkestävyys ja monia muita. Tällaiset kellot, jotka sisältävät monia eri ominaisuuksia, saattavat kuitenkin olla melko suuria ja kömpelöitä. Lisäksi niiden kalorien laskijat eivät aina ole kovin tarkkoja ja saattavat olla melkoisen harhaanjohtavia. Jotkut kellot myös laskevat askeleita, jotka eivät kuitenkaan ehkä ole aina tarkkoja myöskään.

Älykellot ovat monille mielekkäitä urheillessa, sillä myös nämä kellot toimivat urheilukelloina. Älykellot voi usein myös yhdistää sovellukseen omassa puhelimessa, joka auttaa pitämään kirjaa siitä, kuinka oma suoritus paranee päivä päivältä. Älykellot eivät kuitenkaan aina ole vedenkestäviä ja ne saattavat myös rikkoutua helposti. Esimerkiksi kahvakuulia käyttävät urheilijat eivät voi käyttää ranteessaan ainakaan älykelloa, sillä kahvakuula saattaa helposti rikkoa ranteessa olevan kellon.

Monissa urheilukelloissa oleva paristo saattaa myös kulua loppuun suhteellisen nopeasti. Kannattaa siis valita joko laturilla ladattava älykello tai kello, jonka paristo kestää pitkään.

Vaikka urheilukellojen tietyt ominaisuudet eivät ole aina tarkkoja, niistä on silti hyötyä urheilussa, sillä tulokset ovat vähintäänkin suuntaa-antavia. Kannattaa siis pitää hyvä huoli omasta kellosta ja varmistaa, että ne eivät pääse rikkoutumaan urheillessa ja pitää mielessä, että mittaukset ovat useimmin suuntaa-antavia ennemmin kuin tarkkoja mittauksia.

Kuinka valita urheilukello?

Urheilukelloissa on monia eri vaihtoehtoja. Tarjolla on tavallisia GPS kelloja sekä älykelloja, joista kaikki on varustettu omilla ominaisuuksillaan. Urheilukello testi kertoo sinulle, minkälainen kello on paras missäkin urheilussa.

Urheilukellon valintaan vaikuttavat monet asiat. Ensinnäkin kannattaa harkita sitä, millaista urheilua aiot harrastaa kello ranteessasi. Jos tarkoituksenasi on harrastaa uintia, kannattaa valita sellainen kello, joka on täysin vedenkestävä. Vedenkestäviä kelloja on paljon, ja jokaisessa niissä on erilaisia lisäominaisuuksia. Uimarit haluavat ehkä siis valita itselleen kellon, joka on vedenkestävä, jossa on ajastin sekä sykemittari. Lisäksi uimareille mahdollisimman pieni ja kevyt kello on hyödyllisin ja käytännöllisin.

Juoksijat tarvitsevat kelloonsa ajastimen ja sykemittarin vähintäänkin. Heille hyödyllinen kello voi olla älykello, jonka saa yhdistettyä puhelimen sovellukseen. Näin he voivat pitää digitaalisesti kirjaa omasta suorituksestaan, treenistään ja edistyksestään. Pieni ja kevyt kello on tarpeen myös juoksijoille. Heidän ei kuitenkaan tarvitse juuri huolehtia vedenkestävyydestä tai kellon rikkoitumisesta, sillä juostessa ei käytetä sen kummempia välineitä. Lisäksi joihinkin älykelloihin saa ladattua musiikkia, mikä voi olla mukava ominaisuus juoksijalle.

Vaeltajat ja suunnistajat haluavat todennäköisesti valita itselleen GPS kellon, jossa on ajastin ja matkaa mittaava ominaisuus. Heidän ei myöskään tarvitse huolehtia juurikaan vedenkestävyydestä tai kellon koosta. Kunhan kello vain on omassa ranteessa mukava ja siinä on tarvittavat ominaisuudet!

Harrastelijoiden kannattaa valita itselleen mukava peruskello, jossa on sellaiset ominaisuudet, jotka itselle ovat tärkeitä. Urheilukello vertailu kertoo sinulle, millainen kello on paras missäkin ominaisuudessa. Lisäksi urheilukellon vertailuja voi lukea netistä, ja tämä voi auttaa valitsemaan itselleen sopivan urheilukellon.

Urheilukellon hinta voi vaihdella muutamista kympeistä aina tuhansiin euroihin. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi se, mistä materiaalista kellot on valmistettu. Kelloja voidaan valmistaa muovista, alumiinista, kullasta, hopeasta tai muista materiaaleista. Kellon materiaali nostaa hintaa, kuten myös kellossa olevat ominaisuudet.

Kellossa voi olla monia ominaisuuksia aina sykemittarista askelmittariin, vedenkestävyyteen, kalorien laskijaan ja moniin muihin. Mitä enemmän ominaisuuksia kellossa on, sen enemmän euroja hintaan lisätään. Lisäksi kellon merkki lisää aina hintaa hintalappuun. Mitä enemmän rahaa olet valmis investoimaan kelloon, sitä parempaa laatua saat.

Sinun ei tarvitse kuitenkaan investoida satasia tai tuhansia saadaksesi laadukkaan urheilukellon, vaan voit yksinkertaisesti käydä kelloliikkeessä tai lukea arvosteluja, ja saatat löytää itsellesi sopivan kellon hyvällä hinnalla. Urheilukello tarjous voi myös säästää rahaa kukkaroosi, joten kannattaa etsiä erilaisia tarjouksia netistä tai kelloliikkeistä.

Jos et ole varma, millainen kello sinun kannattaa hankkia itsellesi, voi olla hyvä idea käydä kelloliikkeessä juttelemassa ammattilaiselle, joka voi tarjota sinulle hyviä vinkkejä ja sopivia kelloja.

Vinkkejä urheilukellon käyttämiseen

Urheilukellon käyttäminen ei ole rakettitiedettä, eikä sinun tarvitse tehdä siitä sen vaikeampaa kuin vain pitää sitä ranteessasi. Jos kuitenkin haluat lisää hyötyä irti omasta kellostasi, voit kokeilla muutamia vinkkejä.

urheilukello syke ranteestaKun urheilet, kannattaa laittaa urheilukello ranteeseen ja kirjata ylös oma syke. Mittaa oma sykkeesi ennen kuin aloitat urheilemisen, mittaa sitä myös urheillessasi sekä urheilun lopettamisen jälkeen. Kirjaa nämä kaikki ylös ja voit kuukauden tai parin kuluttua nähdä, millainen oma kehityksesi on ollut. Sykkeen mittaaminen auttaa myös pysymään oikeassa sykerajassa. Tiesithän, että eri sykerajoissa pysyminen hyödyttää kehoasi eri tavalla? Kannattaa lukea hieman lisää eri sykerajoista niin tiedät, missä rajoissa sinun kannattaa pysyä urheillessasi. Tämä on erityisen tärkeää juoksijoille sekä painon pudottajille.

Toinen hyvä vinkki on oman unen tarkkailu. Tietyt kellot seuraavat myös omaa untasi. Etenkin älykellot voivat kertoa sinulle, kuinka kauan nukut ja kuinka hyvä unesi laatu oikein on. Nukkuminen on hyvin tärkeää palautumisen ja stressin vähentämisen kannalta. Pidä siis huoli siitä, että nukut kunnolla ja laadukasta unta. On siis hyvä laittaa kello ranteeseen nukkuessasi, jos haluat seurata omaa untasi. Kannattaa kokeilla erilaisia unirutiineja ja katsoa, mikä rutiini sopii sinulle kaikista parhaiten.

Pidä mielessäsi, että kaloreja laskeva ominaisuus ei ole aina kovin tarkka. Jokaisen oma kalorinkulutus riippuu siitä, millainen metabolismi kullakin on. Esimerkiksi nuoremmat urheilijat saattavat polttaa kaloreita paljon enemmän kuin vanhemmat ihmiset, jotka eivät harrasta urheilua. Tästä syystä kalorien polttoa laskeva ominaisuus on vain suuntaa-antava, ja kannattaa olla varuillaan.

Älykellon voi yhdistää omassa puhelimessa olevaan sovellukseen, joka auttaa pitämään huolta kaikista tuloksista digitaalisesti. Älykelloihin voi myös usein ladata omaa musiikkia, joten urheilutreenisi pysyvät takuulla hauskoina!

Muista aina tarkistaa, että kellosi paristo on hyvässä kunnossa. Älykelloissa on usein ladattava akku, joten niistä huolehtiminen on hieman helpompaa kuin tavallisesta paristollisesta kellosta huolehtiminen. Muista vaihtaa kellon paristo säännöllisin väliajoin.

Huolehdi myös siitä, että kello pysyy oikeassa ajassa vuoden ympäri. Voit viedä kellon tarvittaessa kelloliikkeeseen korjattavaksi, mikäli kellossa on jotain vikaa.

Urheilukellon hoitomanuaali

Urheilukellon hoitaminen ei ole kovinkaan vaikeaa. Muista pitää huoli siitä, että urheilukelloa käytetään vain siihen, mihin se on tarkoitettukin. Esimerkiksi kelloa, joka ei ole vedenpitävä, ei pitäisi viedä uima-altaaseen. Muista myös, että jos nostelet paljon painoja tai käytät kahvakuulaa, kannattaa olla varovainen treenatessaan kello ranteessa.

Pidä myös mielessä, että kellon paristo tulee vaihtaa säännöllisin väliajoin. Mikäli kellon akku on uudelleenladattava, muista ladata kello säännöllisesti. Mikäli tarvitset apua kellon säätämisessä tai hoitamisessa, kannattaa olla yhteydessä kelloliikkeeseen tai kelloseppään.

Kenelle urheilukello sopii?

Urheilukellot sopivat ihan jokaiselle huolimatta siitä, oletko urheilija vai harrastaja. Harrastajat voivat pitää kelloa ranteessaan treenatessaan tai vaikka ihan arkipäivisin. Kello voi auttaa seuraamaan päivittäin käveltyjä askeleita ja poltettuja kaloreita. Jotkut kellot auttavat myös seuraamaan omaa unta ja sen laatua, mikä on hyödyllinen ominaisuus niin urheilijoille kuin harrastajillekin.

Urheilijat ja säännöllisesti treenaavat ihmiset hyötyvät urheilukellosta monella tavalla, sillä juoksijat voivat mitata ajan ja liikutun matkan sekä oman sykkeen, uimarit voivat mitata myös liikuttua matkaa ja aikaa, vaeltajat ja suunnistajat hyötyvät GPS -ominaisuudesta ja painoa pudottavat ihmiset hyötyvät kalorien polttoa laskevasta ominaisuudesta.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI