Pikalaina

LainapaikkaMin lainasummaMax lainasummaIkärajaMax laina-aikaHae lainaa
100 € 2800 € 20v. 12 kuukauttaHae lainaa
50 € 300 € 21v. 30 päivääHae lainaa
50 € 4000 € 19v. 36 kuukauttaHae lainaa
500 € 50000 € 18v. 180 kuukauttaHae lainaa
20 € 2250 € 18v. 90 päivääHae lainaa
100 € 2000 € 20v. 12 kuukauttaHae lainaa
50 € 2000 € 20v. 12 kuukauttaHae lainaa
500 € 50000 € 18v. 180 kuukauttaHae lainaa
100 € 700 € 18v. 30 päivääHae lainaa
20 € 2250 € 18v. 90 päivääHae lainaa
100 € 2000 € 20v. 30 päivääHae lainaa
500 € 50000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
1200 € 5000 € 20v. 84 kuukauttaHae lainaa
100 € 3000 € 18v. 34 kuukauttaHae lainaa
20 € 2250 € 18v. 30 päivääHae lainaa
20 € 2250 € 18v. 90 päivääHae lainaa
100 € 5000 € 20v. 86 kuukauttaHae lainaa
100 € 2500 € 20v. 6 kuukauttaHae lainaa
50 € 5000 € 20v. 52 kuukauttaHae lainaa
100 € 500 € 22v. 4 kuukauttaHae lainaa
2000 € 5000 € 18v. 24 kuukauttaHae lainaa
100 € 2100 € 20v. 36 kuukauttaHae lainaa
500 € 20000 € 26v. 129 kuukauttaHae lainaa
100 € 400 € 18v. 12 kuukauttaHae lainaa
1000 € 2000 € 22v. 60 kuukauttaHae lainaa
20 € 2250 € 18v. 90 päivääHae lainaa
10 € 2100 € 20v. 30 päivääHae lainaa
50 € 2000 € 18v. 12 kuukauttaHae lainaa
20 € 2250 € 18v. 90 päivääHae lainaa
20 € 2250 € 18v. 90 päivääHae lainaa
 

Miksi niin monet ihmiset ottavat pikalainan?

Pikalaina on entistä suositumpi lainamuoto, joka on tullut tutuksi jo suurimmalle osalle suomalaisia, varsinkin nuorten keskuudessa. Pikalainaan luottaa kuitenkin muutkin kuin vain nuoret, sillä sen hankkiminen on helppoa, prosessi kestää vain hetken ja kaiken lainan hankkimiseen liittyvän voi hoitaa vaikka kännykkää käyttäen. Pikavippeihin kohdistuvat säädökset ja lait ovat myös kiristyneet, mikä on taannut entistä paremmat ehdot ja turvat myös lainanhakijalle, vähentämällä esimerkiksi kohtuuttomia vaatimuksia sisältäviä lainoja, tai harhaanjohtavien tietojen antamista. Koska pikavipeistä on tullut luotettava lainanottomuoto, ei ole ihme että niitä käytetään niin usein. Tyypillisiä syitä lainan hankkimiselle on useita ja kohteita mihin lainaa käytetään, on sitäkin enemmän. Pikaluotto auttaa ehdottomasti hoitamaan arjen asioita stressittömämmin ja tuomaan paljon haluttua joustoa kaikkiin raha – asioihin, tilanteessa kuin tilanteessa. Tämän lisäksi lainan saaminen on kätevää ja helppoa, eikä kriteeritkään päätä huimaa. Sen takia ei olekaan ihme että niitä otetaan niin paljon ja alla on selitettynä hiukan tarkemmin miksi pikaluotto tai pikalaina on niin monen suomalaisen ensimmäisiä lainavalintoja.

Prosessin helppous

Avulla on mahdollista saada lainaa heti tilille ja koko prosessi on äärettömän kätevä. Hakijan ei tarvitse raahautua pankkiin tai konttoriin lukuisten tapaamisten ja neuvotteluiden merkeissä, vaan yhdellä lomakkeella saadaan joko hyväksytty tai hylätty lainapäätös. Keskustelua ei oikeastaan pääse edes syntymään, sillä hakijoista halutaan vain oleellisin tieto. Koska lainan hankkimista ei tarvitse miettiä sen pidempään, eikä esimerkiksi lainan tarkoitusta tarvitse perustella, on lainahakemuksen laittamiselle äärettömän matala kynnys jopa ensikertalaisella.

Nopeus

Koska usein tarvitaan lainaa heti tilille, on pikavippi lähes ainoa vaihtoehto, jossa ei tarvitse odottaa muutamaa minuuttia, tai tuntia pidempään. Kun hyväksytty lainapäätös on saatu, voi rahat siirtää heti omalle tilille ja itse hakemuksen täyttämiseen menee muutamista minuuteista korkeintaan kymmeneen. Koska tämä voidaan tehdä puhelimella tai tietokoneella, ei erillistä aikaa tarvitse varata lainan hakemiselle. Näin kaikista äkillisimmätkin rahantarpeet tulee tyydytettyä oikealla hetkellä, eikä synny pelkoa siitä että esimerkiksi myöhästynyt lasku jää maksamatta, tai ettei ruokaa saada lapsille saman päivän aikana.

Matalat kriteerit

Kolmas yleinen syy sille miksi pikaluotto tai pienlaina otetaan, on se etteivät lainan tarjoajat aseta läheskään niin suuria kriteereitä lainan antamiselle, kuin mitä perinteiset lainat ja lainantarjoajat vaativat. Tämä tarkoittaa sitä, että useammalla ihmisellä on mahdollisuus ottaa pienlaina, eikä hakijoilla tarvitse olla suuria tuloja tai edes moitteettomia luottotietoja lainan saamiselle. Lähes jokaiselle hakijalle löytyy sopiva laina ja sopiva lainan tarjoaja, mikä on erittäin positiivista, koska varsinkin huonotuloisilla tai aikaisemmin maksuhäiriöitä saaneilla hakijoilla voi olla se suurin tarve saada lainaa heti tilille, tai ilman sitä voidaan joutua entistä syvempiin ongelmiin.

Miten pikalainat eroavat muista netin lainoista?

Netissä on tarjolla useita erilaisia lainoja, joita tarjotaan pankeista ja muista rahalaitoksista. Lainat ovat kuitenkin aina hiukan erilaisia toisistaan ja isoimpia erottavia tekijöitä verrattuna pikavippeihin ja muihin lainoihin on pääasiassa nämä:

Korot

Yksi lainojen erottava tekijä on niiden korot. Pikalaina omaa yleensä hiukan perinteistä käyttöluottoa isommat korot, mutta sen lyhyt maksuaika usein estää maksujen nousemista erityisen korkeaksi. Pikavippiä on mahdollista saada myös erilaisten tarjousten kanssa tietylle ajalle ilman korkoja, jolloin nämä eivät tietenkään nosta lainan kuluja lainkaan. Tietysti esimerkiksi tilinhoito tai rahansiirto kulut joudutaan maksamaan joka tapauksessa, mutta vaikka korot ovatkin korkeammat, eivät ne ole ongelma. Varsinaisia ongelmia pääsee syntymään vasta siinä vaiheessa, kun pikavippi jätetään maksamatta tahalleen tai vaan huolimattomuuden takia. Myöhästymismaksut ovat hyvin korkeat ja korko voi tässä tapauksessa nousta jopa tuplaamaan itse lainan summan nopeastikkin. Jos ei alkuperäisestä maksusta ole selvitty, ei todennököisesti ole helppoa saada maksettua lisäkuluja, ja tämä taas johtaa siihen että saadaan merkintä luottotietoihin. Pikaluotto on siis kannattava ratkaisu kun se hoidetaan asiallisesti, eikä korkojen anneta nousta liian suuriksi.

Prosessi

Kun rahaa tarvitaan nopeasti, otetaan herkästi pikavippi heti tilille. Tämä on mahdollisesti nopein tapa saada lainaa ja koko lainanhakemis prosessi on äärettömän helppo. Kun perinteisissä ja varsinkin isoja lainasummia sisältävissä lainoissa vaaditaan jatkuvia lainaneuvotteluja ja todisteita siitä, että laina pystytään maksamaan takaisin, sekä vielä päälle erilaisia vakuuksia ja takaajia, ei pikavipin hakeminen vie muutamaa minuuttia pidempään. Kun löydetään se laina, mikä kattaa kaikista parhaiten omat
vaatimukset, siirrytään täyttämään itse hakemusta. Lainan summasta riippuen tarvitaan jonkinlainen tieto siitä, että hakijalla on töypaikka tai joitain tuloja. Kummempia keskusteluja tai liitteitä ei hakemuskeen tarvita, ainoastaan perustiedot. Hakemus täytetään netin välityksellä eikä postiin tarvitse juosta sitä lähettämään, vaan yksi napin klikkaus hoitaa asian. Tämän kätevämmin lainaa harvoin saa, eli ei ole ihme että äkillisessä tarpeessa pikavippi on hyvin yleinen vaihtoehto.

Kynnys lainan ottamiselle.

Yksi isoista tekijöistä on kynnys lainan ottamiselle. Kun lähdetään hakemaan asuntolainaa tai oikeastaan mitä tahansa isompaa lainaa, tulee sitä miettiä perinpohjin huolella ja usein sen ottaminen aiheuttaa tietynlaista paniikkia ja siihen sisältyvä vastuu tuo elämään hiukan lisää stressiä. Jos taas mietitään pikaluotto ja pikavippi vaihtoehtoja, kynnys niiden ottamiselle on hyvin paljon pienempi. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että yleisesti lainasumma on paljon pienempi kuin muissa lainoissa. Pikavipin kanssa ei sitouduta vuosia kestävään maksujärjestelmään, vaan usein velka on hoidettu pois jo viikoissa, tai vähintään kuukauksissa, ja vain äärettömän harvinaisissa tapauksissa vuosissa. Kun lainan määrä on pienempi ja maksuaika lyhyempi, ei tarvitse stressata sen enempää, kunhan on selvää että laina hoidetaan ajallaan takaisin.

Mitkä vaatimukset tulee täyttää jotta voidaan saada pikalaina?

Vaikka pikalaina onkin helppo saada, ei sitä voida ihan kenelle tahansa myöntää. Kriteerit eroavat jonkin verran sen mukaan mistä laina otetaan, mutta tietyt yhtäläisyydet löytyvät kaikilta.

Kansalaisuus

Kun halutaan hakea lainaa heti, täytyy muistaa että hakijan on asuttava pysyvästi Suomessa. Kansalaisuus ja pysyvä osoite on varmin tapa osoittaa tämä, mutta sitä ei kuitenkaan jokainen paikka vaadi. Tietyille lainan tarjoajille riittää se, että väestörekisteristä löytyy merkintä siitä, että hakija on asunut Suomessa tietyn ajan. Tämä aika vaihtelee taaskin tarjoajan mukaan, mutta yleinen vaatimus on 36 kuukautta. Tällä varmistetaan ettei lainoja oteta ja tämän jälkeen kadota maasta, ilman että lainan antajalla on mitään mahdollisuutta saada rahojaan koskaan takaisin. Tämä kriteeri on kuitenkin yleensä helpoin täyttää, joten se tuskin tuottaa ongelmia.

Ikä

Kuten kaikissa lainoissa, pikalaina voidaan myöntää ainoastaan täysi – ikäisille. Vähimmäisikä on 18 vuotta, mutta jotkut rahalaitokset asettavat ikärajan jopa 26 vuoteen. Ikärajaa perustellaan sillä, että mitä vanhempi hakija on, sitä todennäköisemmin raha – asioita on hoidettu jo pidemmän aikaa itsenäisesti ja onnistuneesti, varsinkn jos luottotiedot on tallella. Ikä ei aina kuitenkaan tarkoita parempaa vastuunkantoa, sillä 18 vuotiaat voivat olla taloudellisesti jo hyvinkin vahvoilla ja puolestaan kolmikymppisillä voi olla haastava tilanne taloudellisella puolella, joten asia ei ole aivan mustavalkoinen. Tämän takia osa rahalaitoksista myöntääkin lainoja heti 18 vuoden iän saavuttaneille.

Taloudellinen tilanne

Tietenkin kriteerinä on myös taloudellinen tilanne, koska laina tulee pystyä maksamaan takaisin. Jos haetaan pientä lainaa heti tilille, ei tarvitse todistaa että tilille tulee kuukausittain useita nollia sisältäviä palkkoja, vaan tulojen tulee olla sellaiset, joilla saadaan selvästi maksettua laina takaisin sen suunnitelman mukaan, mikä on lainahakemuksessa esitetty. Toisaalta mitä isommat tulot hakijalla on, sitä isompi pikalaina voidaan hakea. Tasaiset tulot pitäkaikaisessa työpaikassa on varma tapa saada hyväksytty lainapäätös, erityisesti jos vielä lisätään puhtaat luottotiedot. Lainaa voidaan kuitenkin saada jopa Kelan tukilla eläessä, eli tämä yksinään ei välttämättä kaada hyväksytyn lainapäätöksen saamista.

Hakeminen

Tämä itsessään ei ole vaatimus hyväksytyn lainapäätöksen saamiselle, vaan sille kuinka voidaan hakea. Jos haetaan pankilta lainaa, varsinkin isoa sellaista, tulee käydä lukuisia ja pitkiä lainaneuvotteluja paikanpäällä, eli tähän tulee varata aikaa runsaasti. Pikavippien suhteen asia ei kuitenkaan ole näin, vaan ne voidaan kätevästi hakea internetistä. Eli pikavipin hakemiseen ei tarvita erityisiä järjestelyjä tai huomattavan paljon aikaa, ainoastaan tietokone tai mobiili laite, sekä internet yhteys. Koska tänä päivänä lähes kaikilta löytyy älypuhelin tai muu vastaava väline jolla lainasivustoille päästään, ei laitteet ole ongelma. Jotta hakijan henkilöllisyys voidaan varmistaa, kannattaa varata esimerkiksi verkkopankkitunnukset, joilla tunnustautuminen onnistuu.

Miten pikalainan saanti tapahtuu askel askeleelta?

Haettiin sitten pieni pikalaina, tai isompi asuntolaina, tulee silti aina harkita kannattaako lainaa ottaa. Jos kuitenkin tiedetään että tarvitaan lainaa heti tilille, eikä ole aikaa epäröidä, kannattaa ottaa pikavippi heti. Alta löydät helpot ohjeet pikavipin ottamiselle ja näitä seuraamalla ainakin lainahakemuksen lähettäminen onnistuu, vaikkakin hyväksytty lainapäätös riippuu hakijasta itsestää.

  1. Valitse laina – Ensin on tietenkin valittava se laina, mikä sopii itselle. Riippuen siitä minkälainen hakija on kyseessä, kannattaa tutkia pikaluotto vaihtoehtoja. Lainavertailu on ehkä kätevin tapa saada itselle sopivat lainat esille suoraan ja näitä löytyy netistä runsaasti. Vertailu tuo esille kaikki lainat jotka vastaavat hakijan kriteereitä ja tietenkin ensimmäiseksi listataan luotettavimmat ja edullisimmat vaihtoehdot. Näitä voidaan tutkailla tarkemmin itse tai tietenkin eri lainalaitoksia voidaan käydä itsenäisesti läpi joka tapauksessa. Kun on valittu itselle sopiva, tulee siirtyä lainahakemuksen puolelle.
  2. Lainahakemus – Lainahakemukset ovat hiukan erilaisia jokaisella hakijalla, mutta periaatteessa ne sisältävät samat asiat, tietyillä variaatioilla. Usein ensin tulee valita minkälainen summa rahaa halutaan lainata ja missä ajassa se pyritään maksaa takaisin. Eri tarjoajilla voi olla myös erilaisia tarjouksia sille, mitkä ehdot sisältää sen mukaan maksetaanko laina kerralla takaisin, vai erillisissä kuukausierissä. Jotkut hakemukset vaativat tässä vaiheessa tunnistautumisen pankkitunnuksilla, tai sitten se suoritetaan vasta kun lainahakemus on muuten täytetty. Tietenkin hakemukseen tulee täyttää henkilötiedot, eli henkilötunnus, puhelinnumero, tilinumero ja sähköposti. Lisäksi tulee hyväksyä palvelun ehdot ja ilmoittaa, riippuen palvelun vaatimuksista, esimerkiksi asumismuoto, asumistyyppi, taloudessa asuvien määrä, alle 18 – vuotaiden taloudessa asuvien määrä, viimeisimmän muuton päivä ja muiden asuntojen, kuten kesämökin, omistajuus. Työsuhteen osalta pyydetään kertomaan esimerkiksi koulutus, työtilanne, työsuhteen tyyppi, työnantaja, työsuhteen alkupäivämäärä, kuukausittaiset tulot, joihin kuuluu mahdollinen palkka, opintotuki, sosiaaliavustus, vuokratuki, eläke ja muut tulot, kuukausitulojen brutto ja talouden yhteenlaskettu kuukausittainen brutto. Usein kysytään myös onko hakijalla asuntolainaa, opintolainaa, luottokorttilainaa, kuluttajaluottoa tai pikalainaa ja kuinka paljon näitä lyhennetään kuukausittain. Tämän lisäksi voi olla useita muita täytettäviä kysymyksiä, joihin voi kuulua myös talouden arvioidut kuukausitulot. Kun kaikki tarvittava on täytetty hakemukseen, lähetetään se palvelulle.
  3. Lainapäätöksen saaminen – Lainahakemus lähtee palvelulle yhdellä klikkauksella ja tämän jälkeen hakija ei voi tehdä muut kuin odottaa lainapäätöksen saapumista. Suurin osa rahalaitoksista käsittelee hakemukset joka päivä klo 7 – 23 välillä, sillä lain mukaan öisin ei saada siirtää pikalainoja, vaikka periaatteessa myöntävä lainapäätös voidaankin antaa. Hakemuksesta tarkistetaan hakijan luottotiedot ja muut tarvittavat kohdat ja jos hakemus on jätetty aukioloaikojen puitteissa, eikä hakijalla ole ongelmia lainan saannille, tulee myöntävä päätös sähköpostin tai tekstiviestin välityksellä jopa puolessa tunnissa.
  4. Siirrä rahat tilille – Kun päätös saapuu hakijalle, siinä ilmoitetaan onko laina hyväksytty vai hylätty. Lainahakemuksen hylkäämiselle ei tarvitse kenenkään esittää erityisiä perusteluita, joten tällaista ei kannata odottaa. Jos taas hakemus hyväksytään, voidaan raha siirtää omalle tilille heti. Rahalaitos, eli lainan antaja, lähettää päätöksen mukana pin koodin sivustolle, jossa hakija pääsee itse päättämään koska rahat siirtyvät tilille ja tietenkin tämä on mahdollista tehdä vaikka heti.
  5. Aloita tuhlaaminen – Rahat siirtyvät tilille ja tämän jälkeen ne voi käyttää täysin vapaasti, kenenkään kyselemättä perästä. Tämän takia pikavippi on hyvä vaihtoehto myös niihin tilanteisiin, joissa rahan käyttökohde ei ehkä ole se perinteinen, sillä lainan antajalle tämä ei merkitse mitään.

Onko hyväksytty lainapäätös helppo saada?

Hyväksytty lainapäätös on siis suhteellisen helppo saada, erityisesti jos luottotiedoissa ei ole ongelmia. Toisaalta tämäkään ei täysin ratkaise tai mitätöi mahdollisuuksia saada pikalaina. Muutkaan kriteerit ei ole vaikea täyttää eli jos tarvitaan lainaa heti tilille, voidaan rohkein mielin lähteä kokeilemaan onnea, etsiä omalle kohdalle sopiva paketti, täyttää lainahakemus ja odottaa vastauksen saapumista. Jos verrataan pikavippejä ja niitä tarjoavia rahalaitoksia, saadaan helposti selville että lainan saaminen on paljon yksinkertaisempaa kuin vaikka pankeissa. Ihan prosessi itsessään vie paljon vähemmän aikaa ja energiaa netin välityksellä, kuin mitä se veisi konttoriin raahautumalla. Ja toki jotkut pankit tarjoavat pieniä lainoja myös verkkopankin kautta, mutta näissä kriteerit ovat taas tarkemmat. Joten jos pitää ottaa lainaa heti, on netin lainapaikat parhaimmat vaihtoehdot. Ja kun hyväksytty lainapäätös on saatu ja laina maksettu takaisin, on uuden lainan ottaminen samasta paikasta erittäin helppoa, se voi onnistua jopa puhelimen välityksellä, tekstiviestin lähettäen.

Mihin eri asioihin pikalainan voi käyttää?

Pikalaina on edottomasti paras lainamuoto, kun tarvitaan pieni summa lainaa heti, oli käyttökohde mikä tahansa. Näin saadaan lainaa heti ja pienlaina voidaan laittaa vaikka maksamaan muita laskuja tai rahoittamaan lomamatka. Yleisimpiä syitä sille miksi tarvitaan pikavippi heti tilille, on esimerkiksi:

  • Maksamatta jääneet laskut;
  • Äkilliset rahatarpeet, kuten hajonneet kodinkoneet, auto tai eläinlääkäri;
  • Lomamatkat;
  • Arjen rahatilanteen helpottaminen, esimerkiksi kuun lopussa ruuan ostaminen;
  • Hermolomat ja juhlinta.

Oli syy siis mikä vaan, pikavippi on valmis auttamaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että kaikkia mielihaluja kannattaisi pienlainalla rahoittaa, mutta jos äkillinen tarve koittaa, voidaan ottaa lainaa heti.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI