Pikavippi ilman luottotietoja

LainapaikkaMin lainasummaMax lainasummaIkärajaMax laina-aikaHae lainaa
500 € 10000 € 18v. 60 kuukauttaHae lainaa
100 € 60000 € 18v. 240 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
500 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
500 € 70000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
500 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
 

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 10000 €

Ikäraja: 18v.

Max laina-aika:60 kuukautta

Min lainasumma: 100 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 18v.

Max laina-aika:240 kuukautta

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 70000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Katso kaikki lainat

Miksi lainantarjoajien täytyy tarkastaa luottotiedot?

Lähes kaikkien lainantarjoajien on tarkistettava hakijoiden luottotiedot, vaikka onkin mahdollista saada pikavippi ilman luottotietoja. Tämä kriteeri on kuitenkin tärkeä jokaiselle tarjoajalle, koska se kertoo paljon lainan hakijasta ja kun lainaa myönnetään vaan sellaisille hakijoille jotka ovat hoitaneet raha – asiat kunnolla aikaisemmin, ei päästetä ihmisiä niin helposti lainakierteeseen. Se kuinka tarkasti luottotiedot tarkistetaan voi olla yhteinen tekijä, mutta jokainen tarjoaja saa myös itse päättää mitä tällä tiedolla tekee. Eri tarjoajat asettavat erilaisia ehtoja sille, minkälainen laina on mahdollista saada jos luottotiedot on menneet, tai annetaanko lainaa ilman luottotietoja ollenkaan. Tästä löytyy lista yleisimmistä hyödyistäm mitä luottotietojen tarkastuksesta on:

Kertoo että raha – asiat hoidettu hyvin

Kun hakijan luottotiedot on kunnossa, tiedetään että tähän asti kaikki laskut ja muut kulut on hoidettu kunnialla ja vastuullisesti. Luottotiedot kerää ylös kaikki mahdolliset tiedot sellaisista laskuista ja maksuista, joiden hoitaminen on ollut puutteellista, tai joita on laiminlyöty. Vaikka minkä tahansa maksun laiminlyönti voi aiheuttaa luottotietojen menetyksen, usein tähän menee jonkin verran aikaa. Helpoin ja nopein tapa saada merkintä luottotietoihin, on lainan maksujen laiminlyönti, mikä voi tuoda merkinnän jo muutaman kuukauden sisällä. Sen takia onkin erittäin tärkeää hoitaa lainojen takaisinmaksut silloin kun niiden aika on, eikä ottaa lainaa jos sitä ei voida takaisin maksaa.

Kertoo että myös laina maksetaan ajoissa

Lainanhakijat joilla luottotiedot ovat moitteettomat ja varsinkin jos ikää on jo hiukan enemmän, voivat helposti saada myös suurempia lainoja. Harvoin 18 vuotiaalla on vielä ollut mahdollisuutta saada merkintää rekisteriin, mutta 26 vuotiaalla on ollut jo runsaasti aikaa olla työelämässä ja hoitaa arjen raha – asiat, ja jos merkintää ei löydy, ei tämä ole koskaan aiheuttanut ongelmaa. Tällaiset hakijat ovat etusijalla ja hyväksytty lainapäätös on lähes taattu. Lainan tarjoajilla ei ole mitään syytä olettaa ettei takaisinmaksua tulisi tapahtumaan ja nämä voivat hyvillä mielin joustaa vaikka lainan ehdoissa, saadakseen yhtä kunnollisen henkilön lainan ottajaksi.

Lainan antajille ei tule kerry maksamattomia lainoja

Jos annetaan pikavippi luottotiedottomalle, vaaditaan usein jotain muuta kertomaan että maksut suoritetaan. Luottotiedottomuus voi johtua useasta syystä, eikä se välttämättä tarkoita että hakija ei tulisi maksamaan lainojaan kunnolla takaisin, vaan se voi kieliä tilanteesta jossa tiettyjä maksuja ei ole yllättävistä syistä pystytty maksamaan ajoissa. Syytä luottotietojen menettämiselle ei kuitenkaan merkitä rekisteriin sen kummemmin, joten tarjoajilla ei ole mahdollisuutta nähdä sen aiheuttaneita tekijöitä.

Ennaltaehkäisee velkakierteen syntymistä

Jottei hakija joutuisi velkakierteeseen, pyritään antamaan lainoja vain sellaisille hakijoille, jotka voivat hoitaa maksut mahdollisimman varmasti. Velkakierre tarkoittaa tilannetta jossa jokin maksu on jäänyt suorittamatta ja siitä tulevia uusia maksuja ei pystytä suorittamaan. Näin maksu menee perintään ja jos sielläkään sitä ei voida suorittaa, tulee siitä merkintä luottotietoihin. Vasta kun kaikki siihen liittyvät kulut ja korot, sekä maksut on hoidettu, voidaan rekisteri puhdistaa. Korot ja kulut kasvavat mitä pidemmälle maksun myöhästyminen menee ja tiukassa tilanteessa oleva henkilö tuskin pystyy suoriutumaan lisämaksuista, jos ei alkuperäisestäkään maksusta suoriuduttu. Tässä tilanteessa otetaan herkästi lisää lainaa jolla maksetaan edellinen pois, mutta samalla ei harkita tarkkaan voidaanko uusikaan laina maksaa takaisin ja mikäli näin ei varmasti ole, menee laina perintään. Pikalainoissa myöhästymismaksut ovat hyvin suuret, joten tähän tilanteeseen joutuminen tulisi hyvin varmasti viemään henkilön hyvin pahaan tilanteeseen. Mitä enemmän lainoja yritetään kattaa uusilla lainoilla, sitä pahempaan tilanne herkästi menee ja sitä vaikeampi kierrettä on katkaista. Sen takia sen ennaltaehkäisy on tärkeää jokaiselle lainan tarjoajalle ja luottotiedot ovat hyvä tapa varmistua ettei ongelmaa pääse syntymään.

Mitä hyötyä ja haittaa luottotiedoista on?

Luottotiedot on jokaisen Suomen kansalaisen oikeus ja velvollisuus. Niihin merkitään mahdolliset maksamatta jääneet laskut ja lainat, jotka on siis kaikille avointa tietoa. Ihan noin vain toisen luottotietoja ei voida lähteä pyytämään, mutta lainan tarjoajilla on aina oikeus saada itselleen tieto lainan hakijan luottotiedoista. Jos siis tiedetään heti alkuun että tiedoissa on merkintöjä, ei edes kannata lähteä hakemaan sellaista lainaa, joka vaatii hakijalta puhdasta rekisteriä. Luottotietojen menetys vaikuttaa myös useaan asiaan, kuten lainan saantiin, vuokra – asunnon löytymiseen ja vaikka osamaksujen järjestämiseen. Vaikka luottotiedot olisikin menneet, voidaan silti hakea lainaa ja joistain paikoista voidaan ottaa lainaa luottotiedottomalle, mutta siihen sisältyy omat vaatimuksensa. Jos halutaan saada lainaa ilman luottotietoja, pitää todistaa maksukyvykkyys lainan tarjoajalle. Tämä voi tapahtua tarjoajasta riippuen eri tavoilla. Osalle riittää todisteeksi vakituinen työpaikka, joka kielii siitä että rahaa tulee olemaan maksujen hoitamiseen. Toiset taas vaativat vain vaikkapa puhelinliittymän, sillä se kertoo että jokin paikka on luottanut hakijan maksukykyyn ja myöntänyt palvelua mikä maksetaan myöhemmin takaisin. Yleisesti kuitenkin luottotiedot menettäneen on pystyttävä takaamaan laina jollain omaisuudella, mikä siirtyy pankille mikäli maksuja ei hoideta. Viimeinen vaihtoehto on pyytää joku takaamaan laina, eli tämä henkilö tulee tilivelvolliseksi maksussa, jos lainaaja itse ei pysty sitä toteuttamaan sovitusti.

Vaikka myönnettäisiin lainaa luottotiedottomalle, on niissä aina omat lisävaatimuksensa ja ehtonsa, mitkä harvoin ovat yhtä edullisia kuin muissa lainoissa. Kun luottotiedot on kunnossa voidaan saana paljon paremmat korot ja kulut omaavat lainat ja välttyä varsinkin pienlainoissa vakuus vaatimuksilta. Eikä luottotietoja kannata pitää kunnossa pelkästään sen takia, että joskus voidaan tarvita lainaa, vaan ihan myös siksi, että monet arjen asiat, kuten sen vuokra – asunnon saaminen, muuttuu yllättävän haastavaksi kun ne on menetetty. Aina luottotietojen säilyttäminen ei ole mahdollista itsestä johtumattomista syistä, mutta normaalissa tilanteessa maksujen kattamisessa ei tulisi olla ongelmaa. Varmin tapa pitää luottotiedot on huolehtia ettei eletä yli varojen. Kun kuukaudessa saadaan tietty määrä rahaa, tulee siitä ottaa heti pois ne pakolliset maksut ja laskut, joita ilman ei selvitä. Ylimääräinen raha tulee jakaa tarvittaviin kohteisiin ja tiukkojen aikojen yllättäessä voidaan joutua luopumaan itselle rakkaasta harrastuksesta, tai jostain hyöty tuotteesta jota ilman voidaan kuitenkin selvitä. Ja aina tulee pitää mielessä, ettei uutta lainaa kannata lähes koskaan ottaa kattamaan edellistä lainaa, sillä se vie kenet tahansa helposti velkakierteeseen, minkä jälkeen luottotietojen puhdistaminen on todella vaikeaa. Vaikka se tekisikin tiukkaa, kuukausien kärvistely on parempi kuin vuosien ahdistava kokemus velallisena kansalaisena.

Onko mahdollista saada lainaa jos luottotiedot on menetetty?

Vaikka lainaa luottotiedottomalle on mahdollista saada, tarjotaan niitä huomattavasti muita lainoja vähemmän. Tämä ei tarkoita ettei sopivaa rahalaitosta olisi, mutta sen etsiminen tulee vaatimaan hiukan enemmän vaivaa kuin minkä tahansa muun lainan antajan. Jos luottotiedot on kunnossa voidaan lainaa saada lähes miltä tahansa yritykseltä, joita esimerkiksi netti on pullollaan, mutta vain kourallinen tarjoaa vaihtoehtoja myös sellaisille hakijoille, jotka ovat aijemmin raha – asiat möhlineet. Jos tilanne sitä joka tapauksessa vaatii, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin alkaa kaivelemaan mahdollisuuksia ja tarttua niihin. Välttämättä tullaan huomaamaan että ne paikat, jotka tarjoavat lainaa ilman luottotietoja, asettavat hiukan korkeampia kriteereitä näille lainoille. Erityisesti tämä voi näkyä koroissa ja muissa kuluissa, sillä rahalaitokset haluavat tietenkin saada hyödyn siitä, että ovat ottaneet isomman riskin tarjotessaan lainaa tällaiselle hakijalle. Jos kuitenkin kriteerit voidaan muilta osilta täyttää ja ollaan valmiita maksamaan lainasta hiukan enemmän kuin normaalissa tilanteessa vaadittaisiin, on laina hyvinkin mahdollista saada jopa nopealla aikataululla omalle tilille.

Yksi millä lainan saamista voidaan vauhdittaa tilanteessa kuin tilanteessa, on pyytää kaveri avuksi lainan ottamiselle. Jos lähipiiristä löytyy tuttava tai sukulainen, jolle voidaan avoimesti myöntää luottotietojen aikaisempi menetys ja joka on silti valmis auttamaan hädässä olevaa, voidaan tätä pyytää takaamaan lainaa. Näin lainaa hakee siis kaksi henkilöä, mutta takaaja itse ei pääse lainasta nauttimaan, vaan se menee pääkohtaiselle hakijalle. Jos maksuissa myöhemmin tulee ongelmia, tulee takaajan kustantaa ne lainan antajalle takaisin, tai tämä riskeeraa omat luottotietonsa ja niiden menetyksen.

Toinen tapa saada varmemmin pikavippi luottotiedottomalle, on tarjota lainan antajalle jotain vakuudeksi. Tämä tarkoittaa että esimerkiksi auto, osa omistusasunnosta, säästöjä, osakkeita, tai muuta omaisuutta annetaan pantiksi lainalle. Tietenkin vakuuden on katettava lainan arvo ja sen omistajuus on pystyttävä todistamaan. Tässä vaaditaan hiukan enemmän paperitöitä, mutta mitä suurempi arvo vakuuksena toimivalla omaisuudella on, sitä suurempi laina voidaan saada. Näin ei myöskään sotketa lainan ottamiseen kolmansia osapuolia, mutta toisaalta jos lainaa ei voida maksaa takaisin, menetetään vakuutena olevan omaisuuden omistus ja se siis siirtyy lainan antaneelle taholle.

Kuinka lainata pikavippi ilman luottotietoja?

Jos päädytään ottamaan lainaa ilman luottotietoja, tulee tietenkin ensin tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin ja tarjontaan. Kuten sanottu, näitä lainoja ei ihan jokainen pankki, tai rahalaitos, tarjoa, vaan se vaatii joustavampaa näkemystä. Ensin kannattaa siis listata kaikki sellaiset lainan tarjoajat, jotka voivat lainaa myöntää luottotiedot menettäneelle henkilölle ja tämähän onnistuu esimerkiksi erilaisilla hakukoneilla. Sen jälkeen voidaan tarkastella itse lainoja ja riippuen siitä minkälainen laina tarvitaan, valitaan itselle paras vaihtoehto. Vertailu kannattaa aina, sillä vaikka lainoja ei olisikaan tarjolla tuhansittain, on niissä kuitenkin edullisempia ja vähemmän edullisia vaihtoehtoja. Tietenkin avuksi voidaan ottaa erilaiset lainavertailu sivustot, jossa tietoa on jo yllin kyllin suoraan esillä ja tämä säästääkin sekä aikaa, että vaivaa. Aina kaikki lainat eivät kuitenkaan ole mukana vertailuissa ja kaikki vertailut eivät myöskään voi listata lainoja sen mukaan, mitkä ovat mahdollisia myös luottotiedottomalle. Joten välttämättä voidaan tarvita hiukan manuaalisempaa työtä, mutta jos laina tosiaan tarvitaan, ollaan vaivaa varmasti valmiit näkemään. Samalla voidaan katsoa otetaanko sellainen laina joka vaatii takauksen tai vakuuden.

Kun lainoihin tutustutaan tarkemmin huomataan mitä kriteereitä tulee täyttää. Joskus pikavippi ilman luottotietoja voidaan myöntää vain sillä ehdolla, että hakijalla on vakituisia tuloja ja esimerkiksi voimassa oleva puhelinliittymä. Tällaisen lainan hakemiseen tarvitaan siis vain todistus työpaikasta tai muusta tulonlähteestä, kuten sosiaalituista, ja vaikka kopio puhelinliittymästä. Näin joustavia paikkoja on kuitenkin harvassa, eikä niistä lainaa tipu aivan joka kerta. Sen takia kannattaa varautua myös takaajan tai vakuuden käyttöön. Takaajan avulla hankittavaan lainaan tarvitaan tietenkin takaajan henkilökohtaisia tietoja, joten molempien osapuolien on hyvä olla täyttämässä lainahakemusta ja tutustumassa ehtoihin. Myös takaajan ja itse lainaajan on hyvä tehdä sopimus siitä, mitä tapahtuu jos lainaaja ei maksakaan lainaa takaisin ja takaaja joutuu sen hoitamaan. Vakuuksien kanssa on tietenkin pystyttävä todistamaan niiden omistajuus ja tämä puolestaan vaatii lisää läheteltäviä lappuja, joista kannattaa olla kopiot valmiina heti kun lainaa haetaan.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI