Lainaa työttömälle

LainapaikkaMin lainasummaMax lainasummaIkärajaMax laina-aikaHae lainaa
500 € 10000 € 18v. 60 kuukauttaHae lainaa
100 € 60000 € 18v. 240 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
500 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
500 € 70000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
500 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
 

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 10000 €

Ikäraja: 18v.

Max laina-aika:60 kuukautta

Min lainasumma: 100 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 18v.

Max laina-aika:240 kuukautta

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Katso kaikki lainat

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 70000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Onko mahdollista saada lainaa työttömälle?

Työttömyys on nykyisin surullisen tuttu aihe lähes kaikissa ikäluokissa, aina nuorista keski – ikäisiin ja lähes eläkeikäisiin saakka. Koska taloudellinen tilanne on ollut hiukan huonolla kantilla koko maassa jo pidemmän aikaa, on yhä useampi joutunut kokemaan työttömyyden ja sen tuoman epävarmuuden, edes väliaikaisesti. Vaikka Suomessa sosiaaliturva pyrkii auttamaan juuri niitä jotka apua tarvitsevat, eivät asiat aina mene sillä tavalla, kuin oppikirjassa sanotaan. Sen takia työttömyyden tuoma ahdistus ja taloudellinen epävarmuus ajaa usein henkilön etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja arkea helpottamaan. Vaikka työttömyys vaikuttaa jokaisen elämään sen osuessa kohdalle, on esimerkiksi nuorilla ja perheellisillä huomattavasti vaikeampi kiristää nyörejä tiukkoina aikoina, varsinkin jos elettiin jo valmiiksi kädestä suuhun kuukausipalkankin kanssa. Varsinkin jos vielä lisätään mahdollisia yllättäviä menoja, kuten pesukoneen tai auton hajoaminen, lääkärikulut ja muut odottamattomat vastoinkäymiset, on aivan varmaa että rahaa on jostain keksittävä. Tämän takia myös pikalainat ja erilaiset muut pienlainat ovat nostaneet suosiotaan ja tulleet myöskin tutuiksi suurelle osalle Suomen kansalaisia.

Perinteisesti ajatellen työttömän ei ole mahdollista saada lainaa, mutta tämä ei aina pidä paikkaansa. Koska pankeilla ei ole enää monopolia pienlainojen myöntämisessä on mahdollista löytää rahalaitos joka myöntää lainaa työttömälle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kuka tahansa työtön voi noin vain lainan ottaa, tietenkin se on pystyttävä maksamaan takaisin ja usein lainan tarjoajan on voitava konkreettisesti varmistaa tämä lainan hakijan antamien tietojen avulla. Varmistukseksi maksukyvystä voi kuulua lukuisia asioita, joihin sisältyy esimerkiksi tasainen rahavirta jostain muualta kuin töistä tai erilaisien vakuuksien ja takaajien tarjoaminen. Jotkut paikat myöntävät myös pikavippi työttömälle ilman vakuuksia, eivätkä ne todellakaan ole pakollisia, jos muita keinoja todistaa henkilön luotettavuus ja maksukyvykkyys löytyy. Vaikka työpaikka olisikin mennyt alta, ei siis kannata tuhautua tai vaipua epätoivoon, ratkaisu löytyy aina, kun vain jaksetaan etsiä vaihtoehtoja tarpeeksi pitkälle.

Miksi työttömyys ei aina tarkoita säännölliten tulojen puuttumista?

Työttömyys voi osua kohdalle yllättäen, tai se on voinut olla horisontissa havaittavissa jo pidemmän aikaa, erityisesti niiden alojen työntekijöillä, joissa leikkauksia tehdään jatkuvasti ja säälimättä. Työttömyys ei kuitenkaan tarkoita Suomessa sitä, ettei säännöllisiä tuloja välttämättä olisi, se tarkoittaa vain sitä, ettei tuloja tule työnantajalta tai yritykseltä. Rahaa voi silti tulla tilille monista eri lähteistä, tai sitä voi olla säästössä, jolloin niin sanottu työttömyys on jopa itse valittua, ainakin hetkellisesti.

Tuet

Suomessa Kela ja sosiallitoimisto myöntää rahaa niille kansalaisille, jotka sitä tietyissä tilanteissa tarvitsevat. Tähän kuuluu myös esimerkiksi opiskelijat ja eläkeläiset, jotka eivät ole varsinaisesti työttömiä, mutta joilla ei muita tulonlähteitä ole. Säännölliset tulot ovat varsinkin pikavippejä tarjoaville yrityksille täysin pätevä rahanlähde, eli näiden avulla saadaan helposti osoitettua tulotaso sellaiseksi, että laina saa hyväksytyn päätöksen ja se maksetaan takaisin suunnitelman mukaisesti.
Tukien suuruus määrittää tietenkin sen, kuinka ison lainan hakija voi saada. Suomen valtion antamat tuet ovat harvemmin sellaisia, millä päästään kehuskelemaan ylimääräisellä rahalla, mutta toisaalta liitot voivat tarjota erittäin hyviä etuja jäsenilleen. Jos työttömäksi jäänyt on kuulunut liittoon ja hoitanut sen maksut ajallaan, voidaan saada jopa oman palkan arvosta tukia, eli eläminen onnistuu ilman hommia jonkun aikaa hyvin ja lainakin tipahtaa tilille täysin ongelmitta.

Muut lähteet

Aina ei kuitenkaan tuet riitä, tai niihin ei välttämättä ole edes mahdollisuutta. Tuloja voi kuitenkin tulla muistakin lähteistä ja näihin kuuluu esimerkiksi vuokra – asunnot. Jos henkilöllä on muutama kiinteistö, esimerkiksi mökki tai asunto kokoaikaisesti vuokralla, tulee siitä kuukausittain tasaiset tulot. Nämä voidaan laskea mukaan kun huomioidaan maksukykyä, eli ei kannata unohtaa vaihtoehtoisia tapoja näyttää tulojen tasaisuus. Kaikki lainan tarjoajat eivät myöskään vaadi virallisia papereita tulonlähteen todistamiseksi, vaan usein voi riittää pelkästään tiliotteiden toimittaminen tietyltä ajalta ja tilannekartoitus sille mistä tulot tulevat, niin että voidaan hyväksyä tämä jatkuvaksi tulonlähteeksi. Näin millään tarjoajalla ei ole ongelmaa myöntää lainaa työttömälle ilman vakuuksia, sillä tulot kattavat selvästi lainaksi halutun summan takaisinmaksun kuukausittain.

Säästöt

Vaikka säästöt eivät olekaan säännöllistä tuloa, voidaan niiden avulla kuitenkin osoittaa, että laina pystytään maksamaan takaisin. Jos esimerkiksi ollaan vapaaehtoistyön parissa, josta korvaus tulee myöhemmin, tai mahdolliset työttömyyskorvaukset eivät näy vielä tilillä, eikä niistä ole tarvittavia papereita esittää lainan antajalle, voidaan ottaa laina vakuutta tai takaajaa vasten. Tässä vaiheessa voidaan miettiä miksi pitäisi ottaa lainaa, jos säästöjä löytyy, mutta esimerkiksi asuntosäästötili on sellainen, josta ei rahaa voida ottaa sulkematta tiliä kokonaan, joten muutaman satasen takia tämä voi olla täysin turhaa. Sen takia laina on joskus välttämätön, jotta arjesta selvitään tiukan tilanteen aikana.

Mitä rajoituksia on olemassa jos haetaan pikavippi työttömälle?

Ne tarjoajat jotka myöntävät lainaa työttömälle, vaativat samojen kriteereiden täyttämisen kuin perinteisten lainojen kohdalla. Näihin kuuluu tietyin joustoin ja eroavaisuuksin ikä, taloudellinen tilanne, pysyvä osoite Suomessa ja hyvät luottotiedot. Taloudellinen tilanne voidaan todistaa muilla tavoin kuin työpaikan omaamisella, mutta se tulee joka tapauksessa todistaa. Mahdollisuus saada pikavippi työttömälle onnistuu esimerkiksi seuraavien keinojen avulla:

Tulot

Lainaavalle rahalaitokselle on pystyttävä osoittamaan että tuloja tulee tilille, vaikka työpaikkaa ei enää ole. Tämä voi tapahtua juuri Kelan tai muiden tukien avulla ja tämä on erityisen kätevää esimerkiksi jos hakija on eläkkeellä, jolloin tulot ovat automaattisesti tiettyä luokkaa ja taattu henkilön loppuelämäksi. Aina ei kuitenkaan tuloja saada ja pahimmassa tapauksessa myös säästöt puuttuvat. Tässä tilanteessa voi olla vaikeampaa saada lainaa, mutta ei mahdotonta.

Vakuudet ja takaajat

Vakuudet ja takaajat ovat kaksi keinoa, jolla näytetään lainan tarjoajalle maksukyky, vaikka työpaikkaa ei olisi, tai vaikka luottotiedot olisivat menneet. Takaaja tarkoittaa sitä, että lainan ottamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Toinen joka saa lainan ja toinen joka takaa sen, että laina maksetaan takaisin. Takaaja on siis velvollinen korvaamaan lainan yritykselle, mikäli sen alkuperäinen ottaja ei pystykkään maksamaan sitä takaisin. Tietenkin takaajan on pystyttävä todistamaan maksukyvykkyys, jotta se voidaan hyväksyä takaajaksi. Toinen vaihtoehto on käyttää vakuuksia, kuten esimerkiksi autoa tai omistusasuntoa. Tässä tapauksessa omaisuuden omistajuus siirtyy lainan antajalle, mikäli sen ottaja ei pystykkään maksamaan lainaa takaisin.

Työttömän on harkittava tarkkaan pysytäänkö laina maksamaan ajallaan.

Vaikka onkin mahdollista saada lainaa myös työttömänä, ei se tarkoita että sitä kannattaa aina ottaa. Jos taloudellinen tilanne on huono ja vaikka joku paikka myöntäisi lainaa työttömälle tilanteesta huolimatta, voi tämä johtaa tukalaan tilanteeseen. Jos myöhästymismaksuja pääsee kertymään, nousevat lainojen korot huomattavasti ja näin on entistä vaikeampi selviytyä tulevista maksuista kunnialla. Pahimmillaan se voi johtaa esimerkiksi luottotietojen menetykseen ja maksujen ulosottoon. Usein tilannetta yritetään myös korjata uusilla lainoilla, mutta jos vanhoistakaan ei selvitty, on suuri mahdollisuus, ettei uusi laina tule auttamaan tilannetta lainkaan, vaan vain lisäämään kulujen määrää ja luoden mahdollisuuden velkakierteelle. Ennen lainan ottamista tulee miettiä tarkkaan mitä oma taloudellinen tilanne pystyy kestämään ja kuinka kauan esimerkiksi työttömyys tulee todennäköisesti kestämään. Joskus voi olla jopa parempi antaa jonkun normaalin laskun mennä perintään, kuin lähteä kokeilemaan arpaonnea lainan avulla, koska mahdollisuudet surulliseen lopputulokseen ovat suuret. Järki kädessä ja realistinen ote omaan tilanteeseen, on varmin tapa pysyä ajantasalla ja huolehtia että lainasta on hyötyä eikä haittaa.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI