Kulutusluotto

LainapaikkaMin lainasummaMax lainasummaIkärajaMax laina-aikaHae lainaa
500 € 10000 € 18v. 60 kuukauttaHae lainaa
100 € 60000 € 18v. 240 kuukauttaHae lainaa
500 € 60000 € 18v. 180 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
500 € 70000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
500 € 60000 € 18v. 180 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
500 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
2000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukauttaHae lainaa
 

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 10000 €

Ikäraja: 18v.

Max laina-aika:60 kuukautta

Min lainasumma: 100 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 18v.

Max laina-aika:240 kuukautta

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 18v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 70000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 18v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 500 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 2000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Katso kaikki lainat

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Min lainasumma: 1000 €

Max lainasumma: 60000 €

Ikäraja: 20v.

Max laina-aika:180 kuukautta

Miksi valita kulutusluotto?

Kulutusluotto on lainaa, joka annetaan kuluttamista varten, tietenkin kuluttajalle. Nämä saattavat sisältää esimerkiksi vakuudellisia luottoja sekä vakuudettomia luottoja, kunhan ne on otettu puhtaasti kulutustarkoitukseen. Kulutusluotto on usein hyvin lyhytaikaista, usein niitä myönnetään alle viiden vuoden ajalle. Summatkaan eivät ole korkeimmasta päästä, sillä keskivertoisesti ne ovat sadoista euroista vain muutamiin tuhansiin. Tämän kaltaisia lainoja on mahdollisuus saada joko pankista, mikä onkin perinteisin vaihtoehto, tai sitten jatkuvasti suosiotaan kasvattavilta luottospesialisteilta, joita löytyy sekä kotimaisilta, että ulkomaisilta tahoilta. Nykyään kulutusluottojen korot on tarkasti määritelty laissa, eikä enää täysin järjettömiä korkoja voida vaatia lainan ottajilta. Perinteisesti vuosikorko vaihtelee n. 9 – 30 % välillä ja isoin tähän asiaan vaikuttava tekijä on lainan ottajan mahdollisuudet vakuuttaa luotto, eli taata maksukyky lainan antajalle.

Laki on kiristynyt kulutusluottojen myöntämisessä lähes jokaisella taholla, sillä Suomessa laillisesti lainaa saa antaa ainoastaan sellaiset yritykset, jotka kuuluvat Etelä – Suomen Aluehallinnon rekisteriin. Samalla säädöksiä on laitettu lainan nostamiseen, mikä ei ole enää mahdollista öisin, vaikkakin positiivisen lainapäätöksen saaminen voi tapahtua koska tahansa. Tällä pyritään vähentämään turhaan ja hetken mielijohteesta otettuja lainoja, jotka herkästi johtavat lainakierteeseen, mistä ei helpolla päästä pois. Tyypillisemmin kulutusluotot ovat joko pankin, tai rahoitusyhtiön, myöntämä kertaluotto. Pankit eroavat muista lainan tarjoajista sillä, että ne usein vaativat paljon tiukempien kriteerien täyttämisen, ennen lainan myöntämistä. Tämä tarkoittaa sitä, että hakijalla on oltava säännölliset tulot, takaajia, tai tarpeeksi vakuuksia, kuten säästöjä tai omaisuutta, jolla voidaan taata lainan takaisinmaksu ilman ongelmia. Kulutusluotto summa vaikuttaa myös siihen, kuinka paljon vakuuksia tarvitaan ja kuinka tiukasti kriteerit tulee täyttää. Myös autokaupoista saatavat osamaksuluotot lasketaan kertaluontoiseksi kulutusluotoksi ja tämän avulla auton ostajan on mahdollista saada ajopeli heti alleen, vaikkakin omistajuus siirtyy tälle vasta lainan maksun jälkeen. Pankkien lisäksi kulutusluottoja myönnetään muilta tahoilta ja näiden suosio on kasvanut suuresti lähinnä niiden kätevyyden ja hellempien kriteerien täyttämisvaatimuksien takia. Muita lainan tarjoajia löytyy sekä internetistä, että ihan konkreettisista konttoreista.

Miksi kulutusluotot ovat perinteisiä lainoja parempi vaihtoehto?

Kulutusluottojen etu on se, että niillä saadaan rahaa usein hyvinkin nopeasti ja lainan haku prosessi ei ole erityisen haastava. Kulutusluotto on myös sellainen laina, johon ei aina tarvita minkäänlaisia vakuuksia, eli lähes jokaisella kansalaisella on mahdollisuus lainan ottamiseen. Tämä on äärettömän kätevää, sillä useimmiten rahaa tarvitaan juuri sellaisissa tilanteissa, joissa ei ole välttämättä tarjota huimia summia tai omaisuuksia lainan takaamiselle, mitä taas perinteiset lainat useimmiten vaativat. Kulutusluottojen avulla voidaan siis toteuttaa haluttuja suunnitelmia juuri silloin kun se on ajankohtaista. Tämä antaa jokaiselle vapauden ja stressittömyyden arkeen, sillä mahdollinen laina voi auttaa usein pahastakin tilanteesta. Elämässä tulee aina eteen hetkiä, joita ei voinut etukäteen ennustaa, tai tilanteita, jotka vaativatkin huomattavia summia sijoitusta juuri sillä hetkellä, eikä kulutusluottoa kätevämpää vaihtoehtoa juuri ole. Kun pyydetään kulutusluotto heti tilille, vältytään epämukavilta ja tukalilta tilanteilta kätevästi.

Vaikka kulutusluottojen heti onkin kätevä vaihtoehto, täytyy se maksaa takaisin tietyn ajan sisällä ja ehtojen mukaisesti. Kulutusluottovertailu on tässä tapauksessa äärettömän kätevä, koska se mahdollistaa parhaan lainan löytämisen juuri omiin tarpeisiin. Lainan ottaja pääsee itse määrittämään minkälaisissa erissä lainaa maksetaan kuukausittain ja kuinka monta erää tähän valitaan. Näin ei turhaan tuhlata säästöjä, vaan voidaan sopeuttaa laina omien tuottojen mukaan sopivaksi. Se että kulutusluoton takaisinmaksuun päästään itse vaikuttamaan näin paljon, on ehdoton etu. Verrattuna perinteiseen lainaan, jossa maksuajat, summat ja erämäärät on päätetty etukäteen, kulutusluottojen antaa mahdollisuuden sulauttaa takaisinmaksu itselle sopivaksi. Näin ei pääse tulemaan tilannetta, jossa lainan takaisinmaksu ei onnistukaan ajallaan ja joudutaan kierteeseen, jossa korkeat myöhästymismaksut voivat jopa tuplata lainan kulut ja aiheuttaa turhia menoeriä. Jotta paras mahdollinen laina löytyy, tulee käyttää vertailuja. Kulutusluottovertailu kerää kaikki mahdollisimman sopivat ja edulliset luotot lainan hakijan esille, tietenkin tämän asettamien ehtojen mukaisesti. Eri ikäisille ja erilaiset taloudelliset tilanteet omaaville hakijoille löytyy kullekin paras mahdollinen laina ja ensimmäiseen tarjoukseen ei kannata noin vain tarttua. Eri lainoilla voi olla myös erilaisia etuuksia, kuten korottomia maksueriä tai jopa bonuksia, joita saadaan lainan ottamisesta eri tahoilta.

Voiko kulutusluoton ottaa netissä?

Kulutusluottoja on perinteisesti otettu pankeista ja konttoreista, joka olikin aikanaan ainut mahdollisuus lainan hankinnalle. Tämä antoi pankeille monopolin päättää minkälaiset ovat lainojen kriteerit ja minkälaisia ehtoja lainoille tulisi myöntää. Nykyään on kuitenkin tarjolla useita muitakin ratkaisuja, eikä välttämättä tarvitse mennä konkreettiseen pankkiin ollenkaan. Tämä hyödyttää lainan ottajaa ensinnäkin paremmilla laina ehdoilla, mutta myös lainan hakemisen kätevyydellä ja joustavuudella. Kulutusluotto voidaan hakea suoraan netistä ja tästä onkin tullut suosituimpia lainan hakemiskeinoja. Netin kautta haettu laina voidaan saada melkein koska tahansa, eikä hakemuksen lähettämiseen tarvita mitään muuta kuin internet yhteys ja tietokone, tai mobiili laite. Erilaisia tarjoajia löytyy markkinoilta järjetön määrä ja tässä tuleekin käyttää kulutusluottovertailu sivustoja, jotta vaihtoehdoista paras löytyy. Netistä kulutusluotto voidaan hakea helposti, vain muutaman klikkauksen avulla. Kun kulutusluottovertailu on tuonut hakijan esille parhaat mahdolliset vaihtoehdot ja niistä on päädytty sopivimpaan, voidaan siirtyä lainantarjoajan sivuille. Tässä kohtaa hakijan tulee täyttää hakemus, jonka perusteella yritys tekee päätöksen myönnetäänkö lainaa vai ei. Yleensä hakemukseen tulee täyttää lainattavan summan määrä, hakijan henkilötiedot, eli henkilötunnus, koko nimi, sähköposti ja puhelinnumero. Jotkut lomakkeet mahdollistavat myös rinnakkaishakijan, jolloin myös tämän hakijan tiedot tulee täyttää hakemukseen. Lisätietoina voidaan vaatia siviilisäätyä, asumismuotoa, kansalaisuutta, työsuhdetta ja sen laatua, kuukausitulojen määrää sekä esimerkiksi pankkikortin omistajuutta. Jotkut hakemukset pyytävät myös tietoa talouden muista veloista ja kokonaisvelasta, joka voi koostua vaikka asuntolainoista, opintolainoista tai autolainoista. Näihin lasketaan myös muut kulutusluotot ja henkilökohtaiset lainat, sekä jopa luottokortit.

Kun tarvittavat tiedot on lisätty, lähetetään hakemus eteenpäin yhdellä klikkauksella. Tämän jälkeen lainantarjoaja käsittelee hakemuksen ja tarkistaa hakijan tiedot oikeiksi. Usein lainapäätöksessä kestää vain muutamista minuuteista tunteihin, vaikkakin isompien summien kanssa tarkastus voi olla huolellisempaa ja viedä muutamia päiviä. Lainapäätös lähetetään yleisesti hakijan sähköpostiin ja se voi olla joko kieltävä tai hyväksytty. Jokaisella lainantarjoajalla on mahdollisuus kieltäytyä lainan antamisesta ilman minkäänlaisia perusteita, joten jos päätös on kielteinen, ei sen syytä saada välttämättä selville lainkaan. Jos päätös on taas myönteinen, eli lainaa annetaan, voi hakija lunastaa sen heti, kunhan kyseessä ei ole yö aika, klo 23.00 jälkeen. Näin saadaan kulutusluottojen heti tilille ja siitä päästään nauttimaan koko komeudessaan ilman ylimääristä häslinkiä. Takaisinmaksun ehdot on lainantarjoajien sivuilla nähtävillä ja useimmiten niistä annetaan myös erillinen katsaus siinä vaiheessa, kun myönnetty lainapäätös on tehty ja hakijalla on vielä mahdollisuus joko kieltäytyä lainan vastaanottamisesta tai hyväksyä se.

Mitä vaaditaan jotta saadaan kulutusluotto?

Kuten kaikilla lainoilla, myös kulutusluotolla on omat kriteerinsä mitkä täytyy täyttää. Jokaisella lainan tarjoajalla nämä kriteerit voivat vaihdella jonkin verran, mutta usein pankeilla kriteerit ovat korkeimmat, kun taas netistä löytyvillä vaihtoehdoilla saadaan kriteereihin paljon joustoa aikaan. Lähes kaikkien Suomen kansalaisten on mahdollista saada lainaa, kunhan hakija on täysi – ikäinen ja pystyy jollain tapaa takaamaan tai vakuuttamaan maksukyvykkyytensä. Ikä on yksi rahalaitoksia suuresti jakava kysymys, sillä vaikka kaikilla on yhteisenä kriteerinä vähintään täysi – ikäisyys, asettaa osa tarjoajista ikärajan huomattavasti ylemmäs. Yleensä ikäraja on siinä 23 – 26 vuoden välimaastossa, mutta myös sellaisia sivustoja löytyy, joissa lainaa myönnetään 18 – vuotta täyttäneille. Harvoin lainan haussa vaaditaan hakijalta yli 26 vuoden ikää, joten tämä toimii hyvänä maksimi kriteerinä.

Toinen tarkka kriteeri on maksuhäiriöiden omaaminen. Jos hakijalla on puhdas tausta, eikä maksuhäiriöitä ole rekisterissä lainkaan, voidaan lainaa saada helpommin vaikka vakituisia tuloja ei olisikaan, tai vaikka lainaa pyydettäisiin pienillä tuloilla isompi summa. Tämän takia maksutiedot kannattaa pitää kunnossa, sillä jos ne menee voi lainan saaminen olla entistä hankalampaa ja tukalassa tilanteessa, jossa lainaa tarvitaan ehdottomasti heti, voidaan joutua isoihin ongelmiin. Toisaalta on olemassa myös mahdollisuuksia saada lainaa vaikka maksuhäiriöitä löytyisikin, mutta tämä vaatii hiukan erityisjärjestelyitä. Jos aikaisemmin on tullut virheitä raha – asioiden hoitoon ja laina pitää silti saada, tulee se pystyä taata jollain. Takaaminen voi onnistua vaikka omaisuudella, kuten asunnolla tai autolla, mutta näissä tapauksissa takauksena käytetty kohde siirtyy lainasumman osalta lainan antajan omaisuudeksi, jos maksuja ei suoriteta. Takuudeksi käy myös säästöt tai vaihtoehtoisesti voidaan pyytää sukulaisia tai ystäviä lainaa takaamaan. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana tässä, sillä takaaja on se joka joutuu maksamaan, jos lainan ottaja ei pystykään suorituksia hoitamaan. Kolmas yhteinen kriteeri on pysyvä osoite Suomessa. Kansalaisuutta ei välttämättä vaadita, mutta tähän voidaan laittaa erilaisia asetuksia. Lainantarjoaja voi vaikka vaatia, että hakija näkyy Suomen Väestörekisterissä viimeiset vuodet ja usein vaaditaankin vähintään 3 vuoden historiaa pysyvänä asukkaana. Jos kaikki nämä kriteerit täyttyvät ongelmitta, on lainan saanti lähes täysin varmaa. Ja tietenkin mitä paremmat ja tasaisemmat tulot hakijalta löytyy, sitä enemmän lainaa voidaan tälle myöntää.

Missä tilanteissa voidaan tarvita tämän kaltaista lainaa?

Elämä on täynnä yllätyksellisiä ja arvaamattomia tilanteita sekä hyvällä, että valitettavasti myös huonolla, tavalla. Yllättävien tilanteiden sattuessa jokainen hakee turvaa mahdollisimman tehokkaasta lähteestä ja kun tämä yllätys on taloudellinen menetys, voi kulutusluotto olla ratkaisu ongelmaan. Koska kulutusluoton kanssa ei lainantarjoaja kysele mihin käyttöön laina otetaan, voidaan se käyttää hyvällä omalla tunnolla juuri siihen tarkoitukseen, mihin se on otettukin. Näin laina täyttää tehtävänsä, pelastaa ongelmallisesta tilanteesta ja tuo arkeen hiukan enemmän valoa, kuin mitä aikaisemmin oli.

Yllättäviä menoja voivat olla esimerkiksi hammaslääkäri maksut tai eläinlääkärit, lasten hajonneet koulutavarat, tai mikä tahansa syy. Jokaisella on oma yksilöllinen elämänsä ja arkeen kuuluu myös yllättävät menot. Helposti tällaisia saattaa olla myös myöhästyneet tai myöhästymässä olevat laskut, jotka voivat johtua joko huolimattomuudesta tai vaikka palkan myöhästymisestä. Oli tilanne mikä tahansa, kulutusluotto auttaa kaikissa tilanteissa ja sitä voidaan ottaa juuri sen verran kuin tarvitaan, jotta hiuksia ei tarvitse stressin takia lähteä halkomaan ja harmaannuttamaan. Ja jos arki on muuttunut liian harmaaksi, voidaan kulutusluottojen käyttää myös tämän piristämiseen. Aina ei tarvitse miettiä pahinta mahdollista skenaariota, koska kulutusluoton vapaus antaa mahdollisuuden käyttää rahat mihin tahansa. Oli kyseessä sitten piristävä lomamatka viikonlopuksi tai vaikka uuden pesukoneen hankkiminen arkea helpottamaan, on kulutusluotosta varmasti hyötyä. Täysin turhiin kohteisiin sitä ei kannata ottaa, eikä missään nimessä harkitsematta, mutta jokainen ansaitsee pienen breikin tai hemmottelu hetken elämässään, eikä siitä kannata turhaan harmistua. Kun arkeen on saanut piristystä, hoituu myös työhommat uudella energialla, jolloin saadaan helposti kerättyä myös kasaan lainan takaisinmaksuun liittyvät kulut. Kulutusluoton hankkiminen tulee harkita tarkkaan ja pohtia tarvitaanko ja halutaanko se oikeasti. Jos vastaus on kyllä, on aika siirtyä tekemään kulutusluottovertailu, valita itselle paras kulutusluotto, täyttää hakemus ja nauttia rahoista. Tekemällä realistisen takaisinmaksusuunnitelman saadaan myös rahatilanne myöhemmin pysymään hyvänä, eikä hakija nappaa liian isoa palaa purtavaksi heti.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI