Kuinka säästää rahaa vaatteissa?

Ostoksilla käyminen tuntuu usein hauskalta ajanvietteeltä, varsinkin jos se tehdään kaveriporukalla. Uudet vaatteet tuntuvat mahtavilta ja voivat nostaa itsetuntoa, mutta valitettavasti ne voivat olla hyvin kalliita. Uusia vaatteita hankittaessa ei tarvitse kuitenkaan velkaantua, vaikka pikalaina tai pikavippi heti voikin kuulostaa houkuttelevalta. Ja vaikka otettaisiin lainaa heti kun tarve uusille vaatteille syntyy, voidaan pienelläkin summalla saada enemmän vaatteita, jolloin tämä on kustannustehokkaampaa. Uusia vaatteita ostettaessa kannattaa olla järkevä, valita oikein sekä ostospaikka, että tuotteet ja tuhlata fiksusti.

Rahaa voi säästää monella eri tavalla, mutta tärkeimpiä huomioitavia seikkoja on se, mistä tuotteet ostaa.

Hakukoneiden käyttäminen

Netissä on runsaasti tarjolla hakukoneita, jotka listaavat lempimerkin parhaimmat tarjoukset. Esimerkiksi tietyn tekijän vaatteita suosiva voi syöttää tämän nimen hakukoneeseen ja sivusto tuo esille suoraan ne kaupat, joilla on kyseisiä tuotteita edullisimmin tarjolla. Näin hintavertailu takaa parhaan hinnan samalle tuotteelle, mistä muuten maksettaisiin paljon enemmän. Jos näille sivustoille antaa oman sähköpostin, ne voivat myös ilmoittaa viestillä, kun omia lempituotteita on alennuksessa myynnissä.

Alennusmyynnit

Kadunvarsilla kannattaa tarkkailla alennusmyyntejä, joita pidetään eri kaupoissa eri aikoina. Toinen hyvä keino saada vihiä mahdollisista alennusmyynneistä, on liittymällä sosiaalisessa mediassa ja internetin foorumeilla sellaisiin ryhmiin, jotka ovat samasta asiasta kiinnostuneet. Näin myös pienempien kauppojen alennusmyynnit osuvat omalle kohdalle, eikä lyömättömät tarjoukset mene ohitse.

Vältä outlet myyntejä

Vaikka osasta myymälöitä löytyykin asiallista tavaraa, on useimmat tuotteet sellaisia, mitkä eivät menneet hyvin kaupaksi ja tämän takia niistä täytyy päästä eroon. Alennus merkit eivät myöskään aina pidä paikkaansa, vaan tuotteesta voidaan joutua maksamaan täysi hinta. Edullisten vaatteiden laatu taas voi olla hyvin kyseenalaista, eli usein näissä ei löydy oikeasti ostamisen arvoista tavaraa, jollei olla silmä kovana.

Käytä kirpputoreja

Ajatuskin käytettyjen vaatteiden ostamisesta saa osalle niskakarvat pystyyn, mutta sen ei pitäisi. Useimmat kirpputorit ja käytettyjä vaatteita myyvät tahot hyväksyvät myyntiin vain hyvässä kunnossa olevia vaatteita ja tietenkin niiden peseminen ennen käyttöä varmistaa, ettei esimerkiksi edellisen omistajan hajua ole havaittavissa. Aina tarjolla ei ole sitä viimeisintä muotia, mutta joskus onni osuu kohdalle ja mukaan lähtee korvaamaton vaate pilkkahintaan.

Halpa kauppojen ja ketjujen käyttö

Vaikka tämä ei välttämättä innosta samalla tavalla, kuin merkkiliikkeissä ostosten tekeminen, saadaan näin samalla rahalla enemmän vaatteita. Täysin kauheat kuteet eivät mene enää kaupaksi kenellekään, joten jokainen ketju on joutunut panostamaan edes hiukan, pysyäkseen muodissa mukana. Halpaketjuista ei ehkä aina löydy kuuluisia merkkivaatteita, mutta pienemmätkin merkit voivat olla ihan yhtä muodikkaita, vaikka nimeä ei vielä olekaan kauheasti.

Vuokraa vaatteet tärkeisiin tapahtumiin

Jos kesällä on paljon juhlia ja hienompia tilaisuuksia tiedossa, voi mielessä käydä uuden, hienon ilta-asun ostaminen. Tässä kannattaa kuitenkin miettiä myös vuokraus vaihtoehtoa. Jos juhlia ei ole kovin paljoa, ei ole syytä ostaa useiden satojen mekkoa kaappiin pölyttymään. Sama koskee myös esimerkiksi nuorten miesten pukuja, huimien kasvupyrähdysten ansiosta puku voi pahimmillaan mahtua päälle vain kerran. Erilaisista juhlapukuliikkeistä pukuja saadaan kätevästi vuokralle, oli kyseessä minkälainen tapahtuma tahansa.

Sen lisäksi että ostetaan vaatteet mahdollisimman sopivasta paikasta, kannattaa tarkkaan miettiä mitä tarvitaan ja mitä ei. Esimerkiksi lista tarvittavista vaatteista, ja tietenkin sen noudattaminen, ehkäisee turhien ostosten tekemistä. Samalla kannattaa päättää myös budjetti ja koska vaatteet valitaan edullisesta paikasta, voi rahaa jäädä ylitsekin, joko uusiin vaatteisiin tai säästöön tulevia ostoksia varten.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI