Tee töitä kotona ja tienaa rahaa enemmän!

Monet haaveilevat töiden tekemisestä kotona. Hyvin harvoilla on kuitenkin siihen oikea mahdollisuus. Töiden tekeminen täysipäiväisesti kotoa käsin ei ole helppoa, mutta se voi olla hyvin mukavaa ja palkitsevaa, kun siihen pisteeseen vihdoin pääsee. Joskus ihmiset saavat mahdollisuuden tehdä töitä kotoa käsin työnantajalleen, ja esimerkiksi etätyöpäivät ovat yleisiä. Yleensä kuitenkin mikäli töitä halutaan tehdä kotoa käsin, pitäisi perustaa oma yritys tai alkaa freelancerin hommiin.

Vaikka täysipäiväiseen kotoa käsin tehtävään työhön tarvitaan aikaa ja vaivaa, voit vähintään aloittaa kotoa käsin tehtävät hommat osa-aikaisesti tai sivutyönä. Tällainen sivutyö on hyvä varasuunnitelma, jos vaikka tarvitset lisää työtä tai yllättävät laskut painavat päälle. Silloin tällöin jokainen meistä tarvitsee hieman lisää rahaa, joten lisätyö on aina paljon parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi pikavipit. Jos etsit kaikki uudet pikavipit netistä ja vertailet niiden korkoja, niin huomaat, että ne tulevat melko kalliiksi. Lisätyön tekeminen vipin sijaan voi siis olla paikallaan.

Tässä artikkelissa esittelemme keinoja siihen, kuinka voit tienata lisää rahaa sivutyönä tai täysipäiväisesti. Näin tienaat enemmän rahaa pahan päivän varalle!

Nettikauppa

Nettikaupan perustaminen on nykyään melkoisen helppoa. Voit perustaa nettikaupan käyttämällä Shopifytä, jolloin sinun ei tarvitse edes luoda nettisivua itse, vaan voit käyttää valmiiksi luotua nettisivua yleisöineen. Sinun tulee vain luoda profiili ja alkaa lisätä omia myytäviä tuotteitasi sivustolle. Vaihtoehtoisesti voit luoda itsellesi nettikaupan ihan alusta saakka.

Nettikaupan luominen on pitkäjänteistä työtä, joten sinun ei pitäisi kuitenkaan odottaa mojovia tuloja heti alusta asti. Mutta oikealla markkinoinnilla saatat alkaa hyvinkin tienaamaan mukavaa passiivista tuloa jo muutamien viikkojen tai kuukausien sisällä. Älä anna periksi, vaan muista markkinoida ja parantaa toimintatapaasi jatkuvasti.

Call Center -työntekijä ja asiakaspalvelu

Nykyään kiitos internetin, monet yritykset ovat pystyneet ulkoistamaan asiakaspalvelutehtäviään. Voit esimerkiksi tehdä myyntiä, asiakaspalvelua tai konsultointia puhelimen tai sähköpostin välityksellä. Tätä hommaa voi helposti tehdä kotoa käsin oman aikataulun mukaan. Ja mikä parasta, voit tehdä sitä vaikka ihan yöpuvussa ja hiukset sekaisin!

Tällä tavalla voit tienata kympeistä satasiin tai jopa tuhansiin joka kuukausi. Tulosi riippuvat siitä, kuinka paljon työtä teet.

Myyntikonsultti

Myyntikonsulttina toimiminen on yksi hyvin vanhoista ammateista, joka aloitettiin jo monta kymmentä vuotta sitten. Esimerkiksi Avonin tuotteiden myyminen on ollut hyvä tapa monille tienata rahaa jo monta kymmentä vuotta. Tätä voi helposti tehdä oman aikataulun mukaan esimerkiksi opiskelujen ohella tai täysipäiväisen työn lisäksi. Aikaisemmin tätä työtä tehtiin enimmäkseen pitämällä myyntiesittelyjä toisten kodeissa, mutta nykyään tämä onnistuu jopa netin kautta.

Valitse vain sellaiset tuotteet, joiden kanssa työskenteleminen on sinulle mieluista. Muista myös tarkistaa, että yritys, jonka kanssa työskentelet, on hyvämaineinen ja luotettava.

Freelanceri

Freelancerina voit tehdä töitä joko ihan itseksesi tai muille yrityksille osa-aikaisesti. Freelancerin hommia voit tehdä käytännöllisesti katsoen ihan millä alalla tahansa, oli kyse sitten markkinoinnista tai mainonnasta tai jostakin muusta. Tällä tavalla voit helposti tienata joko osa-aikaista palkkaa tai vaikka kokopäiväistäkin. Voit tienata niin satasia kuin tuhansiakin.

Tutkimusassistentti

Tutkimusassistentti on hienompi termi kyselyiden täyttämiselle. Voit täyttää kyselyitä netissä esimerkiksi samalla, kun katsot televisiota. Tai voit vaikka käyttää sovelluksia puhelimessa täyttääksesi kyselyitä ja tienataksesi hieman lisää rahaa. Vaikka kyselyiden täyttäminen ei ehkä tuota sinulle kokopäiväistä työtä, voit silti tienata mukavaa lisätuloa.

Web designer

Web suunnittelijan työlle on aina tekijöitä ja aina yrityksiä, jotka palkkaavat heitä. Tämä työ on taitoa vaativaa ja sinun tulisi hallita koodaaminen ainakin jollakin tasolla. Monet yritykset antavat sinun tehdä web suunnittelijan töitä kotoa käsin. Voit myös aloittaa oman freelancerbisneksen tai jopa yrityksen ja tehdä suunnittelijan töitä monille eri yrityksille.

Nettisivujen ja logojen suunnittelu

Jos osaat käyttää kuvankäsittelyohjelmia ja sinulla on hieman taiteellista silmää, voit alkaa suunnitella logoja esimerkiksi yrityksille ja yksityishenkilöille. Logojen suunnittelusta voi laskuttaa satasia tai jopa tuhansia parhaassa tapauksessa. Voit lisäksi alkaa suunnitella nettisivuja. Nettisivujen suunnittelemiseen tarvitaan hieman suunnitteluosaamista ja taiteellista taitoa. Tämä voi kuitenkin olla melkoisen tulorikas tapa saada lisää rahaa itselleen. Voit nimittäin laskuttaa parhaimmillaan tuhansia per suunnittelemasi sivusto.

Assistentinpalvelut

Hyvin useat yritykset sekä kiireiset yksityishenkilöt tarvitsevat assistenttien apua. Työtehtäviin kuuluvat esimerkiksi sähköposteihin vastaaminen, puheluiden soittaminen, aikojen varaaminen ja kokousten suunnittelu ja monet muut pienet tehtävät. Voit saada tästä itsellesi joko kokopäiväisen työn tai tehdä tätä hommaa vaikka opiskelujen ohella. Rahaa voi tienata aina satasista tuhansiin riippuen siitä, kuinka paljon työtä sinulla on tehtävänäsi.

Oikoluku ja sisällön tuottaminen

Jos olet hyvä kirjoittamaan ja sinulta löytyy kielioppitaitoa, voit alkaa kirjoittamaan sisältöä esimerkiksi nettisivuille. Lisäksi monet yritykset tarvitsevat oikolukijoita tiimeihinsä. Sinulla tulisi olla paljon kärsivällisyyttä, oma-aloitteisuutta ja taitoa tehdä taustatutkimusta. Tämä työ ei ole ihan kenelle tahansa sopivaa, mutta jos pidät kirjoittamisesta, voit saada itsellesi osa-aikaisen tai vaikka täysipäiväisen työn tästä.

Käännöstyöt

Käännöstöiden tekeminen kotoa käsin voi olla melkoisen hyvä tapa tienata hieman enemmän rahaa itselleen. Sinulla tulisi kuitenkin olla hyvin paljon kielitaitoa, ellei jopa ihan kielialan tutkinto. Käännöstöitä voi olla vaikea löytää ilman alan tutkintoa, mutta joskus voi onni potkaista ja saatat löytää itsellesi muutamia käännöshommia. Näistä töistä maksetaan melkoisen hyvin ainakin silloin, kun teet töitä maineikkaille yrityksille.

Kannattaa opetella kääntämään ilman tietokoneen apua varmuuden vuoksi. Mutta muista, että käännösalalla käytetään paljon CAT-työkaluja, joiden opetteleminen on hyvä idea. Kannattaa myös ostaa tietynlainen lisenssi yhteen tai kahteen työkaluun, mikäli käännöstöitä alkaa virrata sinun suuntaasi hieman enemmänkin.

Yhteenveto

Töiden tekeminen kotoa käsin on hyvin hauskaa. Voit tehdä töitä oman aikataulusi mukaan mistä tahansa ja milloin tahansa. Kotoa käsin töiden tekeminen voi tuoda sinulle joko kokopäiväisen tai osa-aikaisen palkan takataskuusi. Sinun tulee kuitenkin ottaa huomioon se, että tämä ei sovi kaikille. Jotta voit tehdä töitä kotoa käsin, sinulla pitää olla paljon oma-aloitteisuutta, kärsivällisyyttä ja itsekuria. Voit tienata melkoisen summan, mutta tienaat vain niin paljon rahaa kuin teet töitä.

On monia asioita, joiden kanssa voit tehdä töitä kotona netin kautta. Voit tehdä töitä esimerkiksi asiakaspalvelun parissa toisille yrityksille, tehdä konsultointipalveluita tai vaikka web suunnittelijan töitä. Monet yritykset antavat sinun tehdä töitä kotoa käsin joko kokopäiväisesti tai silloin tällöin etäpäiviä pitäen. Näistä sinun tulisi kuitenkin aina jutella työnantajasi kanssa ja sopia tällaisista asioista jo vaikka haastattelun aikana.

Jos et halua tehdä töitä toisille yrityksille, voit aina aloittaa freelancerin hommat tai jopa perustaa oman yrityksen. Voit esimerkiksi alkaa kirjoittamaan sisältöä nettisivuille, perustaa oman nettikaupan tai vaikka tehdä hommia tutkimusassistenttina. Oman yrityksen voi tietysti perustaa mille alalle tahansa, joten voit perustaa oman firman, olit sitten putkimies, markkinointikonsultti tai vaikka HR:n ammattilainen.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI